Επιβεβαίωσε το 5G αναδιπλώμενο smartphone για το MWC 2019!

26


Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες, η Huawei δεν σκοπεύει να κάνει τη χάρη στις ΗΠΑ και παρατήσει τα δίκτυα 5G. Το αντίθετο, μάλιστα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα δούμε τα δικά της δίκτυα 5G σε 30 χώρες, αλλά και το πρώτο 5G αναδιπλώμενο smartphone της τον Ιούνιο.

Τα αποκαλυπτήρια του τελευταίου θα γίνουν στο MWC 2019 τον επόμενο μήνα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τον CEO, κ. Richard Yu, στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων 5G chipsets της Huawei. Σχετικά με αυτά, πρόκειται για το Balong 5000 και το Tiangang, το πρώτο 5G core chip στον κόσμο.

Το Huawei Balong 5000 είναι ένα multi-modem που υποστηρίζει δίκτυα 2G, 3G, 4G και 5G, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, από smartphones μέχρι αυτοκίνητα. Η πρώτη εφαρμογή του θα γίνει στο νέο Huawei 5G CPE Pro router, το οποίο υποστηρίζει με τη σειρά του δίκτυα 5G σε συχνότητες κάτω από το φάσμα των 6GHz, ταχύτητες WiFi 6 (802.11ax) έως 4.6Gbps και έως 6.5Gbps (mmWave). Σε αυτές τις ταχύτητες μπορείς να κατεβάσεις ένα αρχείο μεγέθους 1GB μέσα σε 3 δευτερόλεπτα!

Το Balong 5000 μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αυτοκίνητα για επικοινωνία V2X (vehicle-to-everything), έτσι ώστε το αυτοκίνητο να επικοινωνεί με άλλα αυτοκίνητα, με το ηλεκτρικό δίκτυο (για φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων) ή ακόμη και με τους πεζούς. Μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα σε δίκτυα 4G και να προσφέρει τις ταχύτητες 5G όπου αυτές είναι διαθέσιμες.

Σε ό,τι αφορά το Tiangang 5G core chip, η Huawei αναφέρει ότι μπορεί να γίνει εγκατάσταση του για το στήσιμο ενός 5G σταθμού στο μισό χρόνο σε σύγκριση με τους 4G σταθμούς. Υποστηρίζει κεραίες με 50% μικρότερο μέγεθος, 23% μικρότερο βάρος και 21% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τις παλαιότερες αρχιτεκτονικές.

Ακόμη, προσφέρει 2.5x φορές μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και ένα Tiangang 5G chip μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως 64 διαφορετικά κανάλια με 200MHz bandwidth. Στα μετόπισθεν, η Huawei έχει δημιουργήσει ένα νέο data center που υπόσχεται μηδενικές απώλειες δεδομένων σε δίκτυα Ethernet και end-to-end καθυστέρηση μικρότερη των 10ms χάριν στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τον Richard Yu, η Huawei θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου το αργότερο μέχρι την επόμενη χρονιά και ότι οι πολιτικές πιέσεις δεν μπορούν να διαταράξουν τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει με τους πελάτες της.

[via]



Πηγή