Νωρίτερα το 2018 κάτι υπέροχο έλαβε χώρα, κάτι που μοιάζει όμως με ψέμα, λες και είναι φάρσα. Άκου keyboard που το φοράς στα δάχτυλα!
Ο κόσμος της τεχνολογίας χαιρέτισε βεβαίως ως μεγάλη ιστορία το Tap, ένα γκατζετάκι που το φοράς στο χέρι και επικοινωνεί με το κινητό, την ταμπλέτα ή τον υπολογιστή μέσω Bluetooth. Και είναι πληκτρολόγιο και ποντίκι στα δάχτυλα, δίνοντας στον χρήστη πρωτόγνωρες ικανότητες.
Χρειάζεται βέβαια μια περίοδο εκμάθησης, πώς να κάνεις δηλαδή το σύστημα να παράγει γράμματα με τις «χορδές» του. Για την ώρα τα μηνύματα της αγοράς είναι αμφιθυμικά: άλλοι το έχουν λατρέψει και άλλοι απογοητεύτηκαν οικτρά. Το μόνο σίγουρο είναι πως δείχνει πραγματικά υπέροχο στο χέρι, λες και ήρθε από το μέλλον.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η διαδικασία μάθησης. Ξεκινάς απλά-απλά αντιστοιχίζοντας τα φωνήεντα στα δάχτυλα. Για τα σύμφωνα, μπορείς να τα πληκτρολογείς με συνδυασμούς δύο δακτύλων. Έτσι παίζεται το παιχνίδι και μπορεί να μοιάζει με σπαζοκεφαλιά, δεν είναι όμως, όπως ορκίζονται όσο το έχουν δοκιμάσει.
Ο τρόπος που δουλεύει εξάλλου το Tap είναι βελτιστοποιημένος, έτσι ώστε τα πιο κοινά γράμματα της αλφαβήτας να είναι και τα πιο εύκολα στην πληκτρολόγηση.
Ακόμα και σχετική εφαρμογή υπάρχει (TapGenius) για να μάθεις να γράφεις με την κίνηση του χεριού και των δακτύλων, η οποία ανεβάζει προοδευτικά επίπεδο δυσκολίας εισάγοντας νέα γράμματα.
Μιλάμε πράγματι για έναν νέο τρόπο πληκτρολόγησης και χρειάζεται αναμφίβολα εκμάθηση. Κάτι που το κάνει δελεαστικό σε κάποιους και ολότελα αποτρεπτικό για κάποιους άλλους. Είναι ένας άλλος τρόπος ηλεκτρονικής γραφής που δεν μοιράζεται τίποτα κοινό με την παραδοσιακή πληκτρολόγηση στο QWERTY keyboard, οπότε δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σε μπερδέψει εδώ.
Η επόμενη γενιά πληκτρολογίου κοστίζει 155 ευρώ (179 δολάρια) και περισσότερα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Tap…