Categories: Internet

To 25% των θυμάτων των επιθέσεων DDoS αποτέλεσαν στόχο…κατά λάθος!


Πάνω από το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων που έχουν πέσει θύμα επιθέσεων DDoS δεν θεωρούν ότι ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος, υπογραμμίζοντας ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τον εφησυχασμό όταν πρόκειται για το σημερινό τοπίο απειλών. Σύμφωνα με την έρευνα* της Kaspersky Lab, το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν «αθώος θεατής» τις περισσότερες φορές που ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται έπεσε θύμα επιθέσεων DDoS, γεγονός που υποδηλώνει ότι όλες οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πιθανό κίνδυνο, ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στη λίστα με τους άμεσους στόχους των επιτιθέμενων.

Η συνεχιζόμενη απειλή των επιθέσεων DDoS και η αξία που προσφέρουν σε εκείνους που τις αναπτύσσουν – από την παύση των επιχειρήσεων μέχρι την πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες ή την απαίτηση λύτρων – σημαίνει ότι όλες οι επιχειρήσεις είναι δυνητικοί στόχοι. Παρόλα αυτά, οι οργανισμοί εξακολουθούν να εμφανίζουν σημάδια εφησυχασμού στον κυβερνοχώρο, ενώ το 28% δεν χρησιμοποιεί εξειδικευμένη προστασία κατά των DDoS, επειδή πιστεύουν ότι είναι απίθανο οι ίδιοι να αποτελέσουν στόχο τέτοιου είδους επιθέσεων.

Ωστόσο, ο εφησυχασμός αυτός είναι άστοχος. Από τις εταιρείες που έπεσαν θύμα επιθέσεων κατά τους τελευταίους 12 μήνες, το 44% θεωρεί ότι επιθέσεις DDoS συνέβαλαν στο περιστατικό αυτό – μέγεθος αυξημένο σε σύγκριση με το 25% των επιχειρήσεων το 2016. Αυτό καταδεικνύει τον αντίκτυπο του τύπου αυτών των επιθέσεων στον σημερινό εργασιακό χώρο και την ανάγκη οι οργανισμοί να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα εναντίον τους.

Δεν είναι απλώς απρόβλεπτες επιθέσεις που οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι έτοιμες να αποφύγουν με μια προειδοποίηση. Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των επιχειρήσεων πιστεύει ότι ένας ανταγωνιστής βρίσκεται πίσω από μια επίθεση DDoS εναντίον του οργανισμού στον οποίο εργάζεται – πιθανότατα για σκοπούς κατασκοπείας ή παύσης λειτουργίας. Το 24% πιστεύει ότι χρησιμοποιήθηκε ως τακτική αντιπερισπασμού για να αποκρύψει μια άλλη επίθεση από το προσωπικό Πληροφορικής και το 24% πιστεύει ότι μια επίθεση DDoS σχεδιάστηκε ειδικά για να διαταράξει τις λειτουργίες τους.

Όπως σχολίασε ο Kirill Ilganaev, επικεφαλής του Kaspersky DDoS Protection στην Kaspersky Lab,

“Ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων εξακολουθεί να εμφανίζει τη νοοτροπία «δεν θα συμβεί σε εμένα» για τις επιθέσεις DDoS, τις οποίες απλώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά στο σημερινό τοπίο απειλών. Ο αριθμός των επιθέσεων που έχουν ανακαλυφθεί τους τελευταίους 12 μήνες έχει δείξει ότι καμία επιχείρηση δεν είναι ασφαλής απέναντι στους ψηφιακούς εγκληματίες και, ως εκ τούτου, οι οργανισμοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αναλάβουν την ευθύνη για την ψηφιακή τους ασφάλεια. Όταν πρόκειται για την προστασία κρίσιμων δεδομένων και για τη διατήρηση των λειτουργιών, απλώς δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού”

Με τις οικονομικές συνέπειες των επιθέσεων DDoS να κυμαίνονται από την καταπολέμηση της ίδιας της επίθεσης μέχρι την απώλεια εσόδων ή επιχειρηματικών ευκαιριών, είναι σίγουρα καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να πρέπει να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες.

 



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Διαθέσιμο πλέον και για Xbox!

Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Death Stranding στο PlayStation, οι παίκτες του Xbox…

2 ώρες ago

Skeleton Crew, έρχεται στο Disney+ στις 4 Δεκεμβρίου

Το Disney+, αποκάλυψε το νέο trailer και poster, της νέας σειράς της Lucasfilm, Star Wars: Skeleton…

2 ώρες ago

Τι είναι και γιατί αποτελεί τη «ραχοκοκκαλιά» της Πυρηνικής Σύντηξης

Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που εξηγεί γιατί δεν έχουμε ακόμη αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης ικανούς να…

2 ώρες ago

Η SEGA ετοιμάζει νέο Virtua Fighter μετά από 18 χρόνια!

Η SEGA δουλεύει πάνω σε ένα νέο παιχνίδι Virtua Fighter για πρώτη φορά από το…

3 ώρες ago

Αποκαλύφθηκε παγκόσμια κακόβουλη εκστρατεία με θύματα χρήστες fintech

Η ομάδα Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky (GReAT) αποκάλυψε μια κακόβουλη παγκόσμια εκστρατεία, στην…

5 ώρες ago

Τεχνητή νοημοσύνη ή άνθρωποι; Ποιες εργασίες ωφελούνται περισσότερο από τη χρήση ΑΙ

Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, μια νέα μελέτη από ερευνητές του MIT εξέτασε ποιες εργασίες θα μπορούσαν…

5 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.