Categories: Technology

«Seeds for the Future»: Η Huawei βοηθά να αναπτυχθούν τεχνολογικές καινοτόμες ιδέες φοιτητών -Η συμμετοχή της Ελλάδας


Η τεχνολογία στην υπηρεσία του κοινού καλού. Ή αλλιώς Tech for Good. Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος της Huawei με τίτλο «Seeds For The Futute», το ευρωπαϊκό σκέλος του οποίου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ρώμη.

Από την Κίνα έως την Αίγυπτο, την Ιταλία έως τη Γκάνα, το πρόγραμμα του κινεζικού κολοσσού τεχνολογίας Huawei με την ονομασία «Seeds For The Future» ενδυναμώνει τα νέα ταλέντα σε παγκόσμιο επίπεδο με ψηφιακές δεξιότητες, προωθώντας καινοτόμες λύσεις για έναν πιο έξυπνο, καλύτερα συνδεδεμένο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη διά ζώσης εκπαίδευση μετά τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των τελευταίων ετών. Συμμετείχαν 145 σπουδαστές από 23 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης 10 Κινέζοι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Tsinghua για να γιορτάσουν τη μακρά ιστορία των σχέσεων Ιταλίας-Κίνας.

Εξερευνήστε νέους ορίζοντες με τα tablet και laptop της Huawei

HUAWEI FreeBuds 6i: Νέα ακουστικά, νέα όρια στον ήχο!

Οι φοιτητές είχαν μία εβδομάδα στην ιταλική πρωτεύουσα για να δημιουργήσουν τη δική τους startup και να αναπτύξουν ιδέες με σκοπό την επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο κόσμος, χρησιμοποιώντας τις πιο καινοτόμες, τεχνολογικές λύσεις.

Η φετινή έκδοση του προγράμματος European Seeds for the Future περιελάμβανε εργαστήρια, συζητήσεις με εμπειρογνώμονες του κλάδου και ακαδημαϊκούς. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις πρακτικές πτυχές διαφορετικών τεχνολογικών σταδιοδρομιών, να εμβαθύνουν στην κατανόηση της καινοτομίας, της ψηφιοποίησης, της βιωσιμότητας και της επιχειρηματικότητας, να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ισχυρής, υποστηρικτικής κοινότητας που δεσμεύεται για μια ψηφιακή και έξυπνη Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Seeds for the Future» ξεκίνησε παγκοσμίως το 2008, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από 15.000 φοιτητές. Όπως αναφέρει η Huawei, θέλει να παρέχει στους νέους τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες STEM και να τους βοηθήσει να πετύχουν τα όνειρά τους και να συνεισφέρουν στον κόσμο.

Η εκπροσώπηση της Ελλάδας

Ελλάδα και Κύπρος διαγωνίστηκαν ως μία ομάδα, το όνομα της οποίας ήταν «NeuroForce» και η οποία αποτελούνταν από τους εξής φοιτητές και φοιτήτριες:

  • Κωνσταντίνος Γάλλος (ΑΠΘ)
  • Σοφία Μπαρκάτσα (ΕΜΠ)
  • Βασίλης Παπαδήμας (ΑΣΟΕ)
  • Παύλος Αλέξανδρος Δημητρίου (Πανεπιστήμιο Κύπρου)
  • Γεωργία Μιχαήλ (Πανεπιστήμιο Κύπρου)
  • Αντρέας Παναγής (Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Παρά την εξαιρετική ιδέα και παρουσίαση τους, η οποία δεν έπρεπε να υπερβαίνει τα 4 μόλις λεπτά, δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα του χρόνου.

Οι Έλληνες και οι Κύπριοι φοιτητές εργάζονται πάνω στην ιδέα τους

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μέσω του προγράμματος Seeds for the future της Huawei, είχα την ευκαιρία να συναντήσω άλλους φοιτητές, μέντορες και πρωτοπόρους της βιομηχανίας. Η παρακολούθηση εργαστηρίων, ομιλιών και σεμιναρίων με βοήθησε να αναπτύξω επιχειρηματικές δεξιότητες και να ενημερωθώ για τις εξελίξεις στον χώρο της βιομηχανίας. Την ίδια στιγμή, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και να δημιουργήσω φιλίες με φοιτητές από όλη την Ευρώπη, αποκομίζοντας έτσι ανεκτίμητες εμπειρίες», ανέφερε μιλώντας στο iefimerida η Σοφία Μπαρκάτσα.

Η ελληνική και κυπριακή αποστολή συζητούν τις ιδέες τους

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Γάλλος χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μια αξέχαστη εμπειρία που του επέτρεψε να εμβαθύνει στον «μαγικό» κόσμο της τεχνολογίας και να εργαστεί πάνω σε πραγματικά προβλήματα, σχεδιάζοντας καινοτόμες λύσεις. «Δράσεις όπως αυτή αποτελούν ορόσημο και επιταχύνουν την πρόοδο, δίνοντας ώθηση σε πρωτότυπες ιδέες και λύσεις. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω άτομα από όλη την Ευρώπη, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, και τώρα που επέστρεψα στην Ελλάδα νιώθω έτοιμος να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου σε νέες προκλήσεις!», σημείωσε ο Υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για μεταπτυχιακές σπουδές.

«Το φετινό Ευρωπαϊκό Huawei Seeds for the Future ήταν μια μοναδική εμπειρία. Μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω υποσχόμενους φοιτητές από όλη την Ευρώπη, και μαζί μάθαμε και εμπνευστήκαμε για την τεχνολογία, την ηγεσία και την επιχειρηματικότητα από ηγέτες του ICT κλάδου και διακεκριμένους μέντορες», δήλωσε με τη σειρά του στο iefimerida, o Βασίλης Παπαδήμας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα NeuroForce παρουσιάζει την ιδέα της

Η ιδέα των Ελλήνων και Κύπριων φοιτητών

Το προϊόν «Neurokinesis» των Ελλήνων και Κύπριων φοιτητών, η start up που σχεδίασαν και θέλησαν να δημιουργήσουν δηλαδή, έχει ως στόχο να βοηθήσει άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία έχουν δυσκολίες κίνησης και ομιλίας.

Πρότειναν τη χρήση μιας συσκευής (headset), η οποία τοποθετείται στο κεφάλι του ασθενή και μέσω αισθητήρων μπορεί να κάνει διαρκώς ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα αυτό μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για τις σκέψεις του ασθενή, με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η ιδέα της ελληνικής και κυπριακής ομάδας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα αυτό που επιθυμούν οι ταλαντούχοι-ες φοιτητές-φοιτήτριες, είναι να κατασκευάσουν ένα νευρωνικό δίκτυο που θα ταξινομεί τις σκέψεις των ατόμων με αναπηρία, ανάλογα με το τι θέλουν να κάνουν. Έτσι το λογισμικό που θα αναπτύξουν τα παιδιά, θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει -για παράδειγμα- πότε ένας ασθενής θέλει να μετακινήσει το αναπηρικό καροτσάκι του μπροστά και θα στέλνει σε αυτό την αντίστοιχη εντολή μέσω του κινητού, χωρίς να χρειαστεί να μιλήσει ή να κινηθεί ο ασθενής.

Άλλα παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι, ότι το λογισμικό θα αναγνωρίζει πότε ο ασθενής υφίσταται κάποιο πρόβλημα υγείας και θα καλεί την άμεση δράση ή -αν και είναι πιο δύσκολο να υλοποιηθεί- ότι θα διαβάζει τις σκέψεις του ασθενή και θα τις μετατρέπει σε ήχο, ώστε να μπορούν να εξωτερικευθούν με την χρήση κάποιου μεγάφωνου.

Η ελληνική και κυπριακή αποστολή ως μία όμαδα

Ενώ υπάρχει στην αγορά το διαθέσιμο hardware για την υλοποίηση της ιδέας, δεν υπάρχει κάποια άλλη εταιρία που χρησιμοποιεί συσκευές ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία (ιδίως τετραπληγικών). Οι νεαροί επιστήμονες από Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας όλοι background σχετικό με πληροφορική, θέλουν να δημιουργήσουν το κατάλληλο λογισμικό, που θα χρησιμοποιεί αυτό το hardware ώστε να βοηθήσει αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόσπασμα από την παρουσίαση της ελληνικής και κυπριακής αποστολής φοιτητών

Οι νικητές

Τα επιτεύγματα των αποφοίτων του προγράμματος «Seeds for the Future» αναγνωρίστηκαν στην τελετή απονομής των βραβείων, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της τελετής λήξης. Δύο από τις καλύτερες ομάδες, η ομάδα «Anaphero» από την Ιρλανδία και η ομάδα «BioBuddy» από την Ολλανδία και το Βέλγιο, βραβεύτηκαν με το βραβείο συμμετοχής στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Tech4Good» που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το 2025. Το Βραβείο Επιλογής του Κοινού απονεμήθηκε στην ομάδα «Nordic Shine» από τη Φινλανδία.

Η ανακοίνωση της διάκρισης της Ιρλανδίας
Διάκριση και για την ομάδα της Ολλανδίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Βραβείο του Κοινού πήγε στη Φινλανδία

Being Digi-Sapiens: Η σειρά που εξερευνά τη μεταβαλλόμενη σχέση μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, παρουσιάστηκε και το πρώτο επεισόδιο της τριλογίας ντοκιμαντέρ «Being Digi-Sapiens» κυκλοφόρησε από την Warner Bros. Discovery. Σε αυτό συμμετέχει η Σουηδή εφευρέτρια, ρομποτίστρια και YouTuber, Simone Giertz, που ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να δει πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει την καθημερινότητά μας.

Η σειρά δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Huawei και παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών καινοτομιών, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια των προϊόντων της.

Το πρώτο επεισόδιο, «Συνδεόμαστε με τον Εαυτό μας» εξερευνά τον αντίκτυπο της ψηφιακής τεχνολογίας στα σπίτια μας, την υγεία και τα νοσοκομεία. Ξεκινώντας από ένα τεχνολογικά άρτιο σπίτι στην Βόννη με σύνδεση οπτικών ινών, που ισχυρίζεται ότι έχει μία από τις «ταχύτερες συνδέσεις στο διαδίκτυο στη Γερμανία», η Simone κατευθύνεται σε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο αθλητισμού και υγείας για να δει από πρώτο χέρι πώς επωφελούνται τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι ερασιτέχνες αθλητές από τη συλλογή δεδομένων αιχμής. Τέλος, η Simone επισκέπτεται το ιστορικό Hospital de la Santa Creu I Sant Pau στη Βαρκελώνη για να λάβει σύντομη εκπαίδευση στο πώς οι τελευταίες τεχνολογίες αξιοποιούνται για να βοηθήσουν τους ασθενείς πιο αποτελεσματικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα επόμενα δύο επεισόδια, η Simone θα διασχίσει περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μια εκ των οποίων και η Ελλάδα για να ανακαλύψει πώς η τεχνολογία μας βοηθά να συνδεθούμε με τις κοινότητες μας και το περιβάλλον μας.

Συγκεκριμένα, το επεισόδιο που γυρίστηκε στην Αθήνα αφορά το λεγόμενο Internet of Drones. «Το τρίτο επεισόδιο θα έχει να κάνει με τη σύνδεση με τη φύση. Όλοι μας έχουμε ακούσει για το Internet of Things, τώρα θα μάθουμε τι είναι το Internet of Drones. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερους αισθητήρες, τεχνητή νοημοσύνη και απτές τεχνικές πρόληψης πυρκαγιάς επίσης», ανέφερε ο σκηνοθέτης της σειράς ντοκιμαντέρ, Dalton Lai.

Ο Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Περιεχομένου & Προϊόντων της Warner Bros. Discovery για την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία, Vikram Channa, δήλωσε: «Η ιδέα του να γίνουμε ‘Digi-Sapiens’ αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας, όπου η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει τις φυσικές μας ικανότητες και επεκτείνει αυτά που μπορούμε να επιτύχουμε. Το ντοκιμαντέρ στοχεύει να εμπνεύσει τους θεατές να δουν την προοπτική της υιοθέτησης της τεχνολογίας με στοχαστικό και δημιουργικό τρόπο. Πρόκειται για την ανάδειξη του πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας, να λύσει προβλήματα του πραγματικού κόσμου και να διανοίξει νέες ευκαιρίες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή

iTech News

Leave a Comment

Recent Posts

Τριπλασιάστηκαν τα clicks σε phishing emails μέσα στο 2024

Ο αριθμός των εργαζομένων που κάνουν κλικ σε phishing links σημείωσε σημαντική αύξηση το 2024,…

5 ώρες ago

Η LG παρουσιάζει στο CES 2025 μια μέρα με Affectionate Intelligence

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε το όραμά της για τις εμπειρίες πελατών με τεχνητή νοημοσύνη…

5 ώρες ago

Οι νέες φορητές παιχνιδοκονσόλες της εταιρείας [CES 2025]

Η Acer παρουσίασε στο CES 2025 τις νέες φορητές συσκευές για gaming Nitro Blaze 8…

6 ώρες ago

Η παρουσία της Sony στο CES 2025

Η Sony Group Corporation («Sony») συμμετέχει στη CES 2025, που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, Νεβάδα,…

6 ώρες ago

Η Samsung Επεκτείνει το Όραμα «AI for All» στη CES 2025

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε το νέο της όραμα «AI for All» στη CES…

6 ώρες ago

Στόχος η Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI) και η Υπερ-Νοημοσύνη για το 2025

Σε μια ανάρτηση στο προσωπικό του blog, ο CEO της OpenAI, Sam Altman, δήλωσε πως…

6 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.