Από την πρώτη στιγμή που εισήλθε το Samsung Galaxy Z Flip στην αγορά το 2020 έγινε ξεκάθαρο από την Κορεάτικη εταιρεία πως αυτό θα είναι το μοντέλο που θα φέρει την αναδιπλούμενη εμπειρία στις μάζες και όχι το Galaxy Z Fold που απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες power users. Γι’ αυτό, άλλωστε, η τιμή του κινήθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και τώρα με την έλευση του νέου Samsung Galaxy Z Flip3 (διαθέσιμο και στην Ελλάδα από την περασμένη Παρασκευή) κατεβαίνει ακόμα πιο χαμηλά προσφέροντας παράλληλα σημαντικές βελτιώσεις.
Εμείς είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με το νέο Samsung Galaxy Z Flip3 τις τελευταίες 2 εβδομάδες για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη νέα γενιά, όπως φυσικά και με το Galaxy Z Fold3 για το οποίο θα ακολουθήσει ξεχωριστό review. Με μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά αντιλαμβάνεται κανείς πως έχει στα χέρια του μια πανίσχυρη συσκευή από πλευράς hardware (με μια μικρή ένσταση για τις κάμερες), επομένως, το βάρος πέφτει ξεκάθαρα στην εμπειρία χρήσης μιας τέτοιας αναδιπλούμενης συσκευής.
Σίγουρα χάνεται το στοιχείο της έκπληξης από τη στιγμή που έχουμε δει (και χρησιμοποιήσει) ήδη το προηγούμενο μοντέλο, αλλά η νέα έκδοση δεν παύει να είναι τρομερά εντυπωσιακή και ελκυστική όταν την περιεργάζεσαι. Οι σχεδιαστικές και κατασκευαστικές αλλαγές είναι εμφανείς αμέσως, καθώς συνολικά το σώμα είναι πολύ πιο πολυτελές και ο συνδυασμός της κρεμ απόχρωσης με το μεταλλικό matte περίβλημα σε κερδίζει χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρωταγωνιστεί, φυσικά, η νέα μεγαλύτερη οθόνη στην εξωτερική πλευρά που είναι σαφέστατα πολύ χρήσιμη για να παρακολουθείς εισερχόμενες ειδοποιήσεις ή/και να βγάζεις selfies με προεπισκόπηση από τη διπλή εξωτερική κάμερα.
Όταν κρατάς το Galaxy Z Flip3 κλειστό το μέγεθος είναι πραγματικά μικρό (αλλά και ελαφρύ) για να το χωρέσεις με άνεση στην τσέπη σου. Σε αυτό το μικρό διάστημα που το χρησιμοποιήσαμε δεν μπορούμε να εξάγουμε πολύ ασφαλή συμπεράσματα για την ανθεκτικότητα του, αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για τον νέο βελτιωμένο μεντεσέ που πλέον στέκεται υπό οποιαδήποτε γωνία χωρίς να κλείνει από μόνος του, ενώ δεν ακούγεται το παραμικρό στις κινήσεις του άνοιξε-κλείσε. Σημειώνουμε, όμως, πως και πάλι θα πρέπει να χρησιμοποιείς και τα δύο χέρια για να το ανοίξεις, εκτός αν είσαι 2 μέτρα και έχεις πολύ δυνατά δάκτυλα. Είναι εφικτό να ανοίξει με ένα χέρι αν το κρατήσεις από συγκεκριμένο σημείο, όμως, δεν το προτείνουμε γιατί μπορεί να σου γλιστρήσει σχετικά εύκολα. Επιπλέον, στο σημείο της αναδίπλωσης της οθόνης δεν κλείνει πλήρως η συσκευή (υπάρχει ένα μικρό κενό), άρα μπορεί να μπει σκόνη στην εσωτερική οθόνη (όχι στο εσωτερικό της συσκευής).
Με ανοικτή την οθόνη, το Galaxy Z Flip3 μετατρέπεται σε ένα κλασικό smartphone με ελαφρώς μακρόστενη αναλογία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι μεν προσβάσιμη σε όλο το εύρος της από αριστερά προς τα δεξιά με το ένα χέρι, αλλά όχι από κάτω μέχρι επάνω. Αναγκαίο κακό, λόγω της ύπαρξης του μεντεσέ, η τοποθέτηση των φυσικών κουμπιών στο πλάι σε υψηλότερο σημείο συγκριτικά με ένα συμβατικό smartphone, κάτι που θα χρειαστεί να συνηθίσεις με τον καιρό. Επίσης, είναι αρκετά πιθανό όταν το κρατάς κλειστό να πατάς λάθος κουμπιά αν προσπαθείς π.χ. να αυξομειώσεις την ένταση χωρίς να κοιτάζεις τον προσανατολισμό της συσκευής. Όλα αυτά, βέβαια, είναι μικρά “πταίσματα” που ενδεχομένως δεν θα επηρεάζουν την καθημερινότητα του χρήστη μετά από λίγο καιρό. Σε ό,τι αφορά την αναδίπλωση, το “τσάκισμα” της οθόνης είναι μεν εμφανές στο ύψος του μεντεσέ, αλλά δεν επηρεάζει καθόλου την εμπειρία όταν παρακολουθείς ταινίες-σειρές ή παίζεις video games. Τέλος, κεντρικά επάνω στην εσωτερική οθόνη υπάρχει οπή για την εμπρόσθια κάμερα και περιμετρικά τα bezels είναι ελαφρώς πιο φαρδιά απ’ ό,τι στα συμβατικά smartphones λόγω του εύκαμπτου panel.
Συνοψίζοντας, το Galaxy Z Flip3 διαθέτει στη δεξιά πλευρά του τα volume και power buttons (με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων), υποδοχή για κάρτα SIM στη δεξιά πλευρά, υποδοχή USB Type-C στην κάτω πλευρά (φυσικά δεν υπάρχει 3.5mm για ακουστικά) και δύο ηχεία (ένα στο επάνω μέρος της εσωτερικής οθόνης και ένα στην κάτω πλευρά).
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το “τσάκισμα” στην εσωτερική εύκαμπτη οθόνη είναι μεν εμφανές και το νιώθεις αν περάσεις το δάκτυλο σου από επάνω του, παρόλα αυτά, δεν επηρεάζει καθόλου τη συνολική εμπειρία χρήσης – θέασης σε ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις. Η αίσθηση που σου αφήνει η οθόνη είναι αυτή ενός συμβατικού premium panel και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται φοβία πως μπορεί να προκαλέσεις ζημιά, ειδικά αφού του πάρεις τον αέρα.
Η εσωτερική εύκαμπτη οθόνη Dynamic AMOLED 2X, λοιπόν, έχει μέγεθος 6.7’’ σε πλήρη αναδίπλωση με ανάλυση FHD+ και αναλογία εικόνας 22:9, με το κερασάκι στην τούρτα να είναι προφανώς ο ρυθμός ανανέωσης εικόνας στα 120Hz. Αυτή η βουτυράτη εμπειρία χρήσης είναι αυτόματα προσαρμόσιμη ανάλογα με τον τρόπο χρήσης, ούτως ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, αν και υπάρχει η επιλογή από τις ρυθμίσεις για να την έχεις μόνιμα στα 60Hz (κάτι που καλό θα είναι να κάνεις αν είσαι οριακά με τη μπαταρία και δεν έχεις πρόχειρο φορτιστή).
Όλα αυτά που γνωρίζουμε από τις άλλες ναυαρχίδες της Samsung είναι διαθέσιμα και στην περίπτωση της οθόνης του Galaxy Z Flip3. Μιλάμε για έντονα χρώματα με πολύ υψηλή αντίθεση και βαθύ, πραγματικό μαύρο, ενώ η φωτεινότητα είναι σημαντικά βελτιωμένη για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια στο άμεσο φως της ημέρας. Εξίσου πολύ καλή η ανταπόκριση και στην αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό. Να πούμε, ωστόσο, ότι το πλαστικό υλικό του εύκαμπτου panel κρατά με μεγαλύτερη ευκολία τις δακτυλιές και θα πιαστείτε αρκετές φορές να “καθαρίζετε” την οθόνη με κάποιο πανάκι (ή την μπλούζα…).
Από τις ρυθμίσεις της οθόνης μπορούμε να παίξουμε με την ένταση των χρωμάτων, να διαλέξουμε light ή dark mode (επιλογή και για αυτόματη αλλαγή με τη δύση – ανατολή), να προσαρμόσουμε τον ρυθμό ανανέωσης εικόνας, να ενεργοποιήσουμε το φίλτρο αποκοπής της μπλε ακτινοβολίας, να επιλέξουμε λειτουργίες για την edge sidebar κλπ.
Παρά την μακρόστενη αναλογία εικόνας, μπορείς να παρακολουθήσεις ευχάριστα περιεχόμενο και να παίξεις video games, αλλά το βρήκαμε σχετικά δύσκολο για να βγάλεις δουλίτσα (π.χ. να γράψεις κάποιο κείμενο) και προφανώς δεν ενδείκνυται για επαγγελματίες χρήστες. Η δυνατότητα να στηρίξεις τη συσκευή υπό διάφορες γωνίες σου δίνει μια κάποια έξτρα βοήθεια, αλλά κυρίως για την εφαρμογή της κάμερας και όχι για την παρακολούθηση περιεχομένου ή άλλου τύπου multitasking.
Σχετικά με την εξωτερική οθόνη, το μέγεθος της έχει αυξηθεί σημαντικά στις 1.9’’ (από 1.1’’) και φυσικά έχει τοποθετηθεί Super AMOLED panel που προσφέρει την ίδια εξαιρετική ευκρίνεια, φωτεινότητα και απόδοση χρωμάτων. Πρωτίστως η χρησιμότητα της εξωτερικής οθόνης είναι η εμφάνιση ειδοποιήσεων και το ρολόι, αλλά μπορείς να τη χρησιμοποιείς για να βλέπεις προεπισκόπηση της κάμερας όταν θέλεις να τραβήξεις selfies ή ακόμη και να εμφανίζεις φωτογραφίες από τη γκαλερί σου. Με ένα διπλό άγγιγμα “ξυπνάς” την εξωτερική οθόνη, με σύρσιμο προς τα δεξιά ανοίγεις το panel των ειδοποιήσεων που είναι μάλιστα ομαδοποιημένες και μπορείς να διαβάσεις εισερχόμενα μηνύματα, να διαγράψεις ειδοποιήσεις ή/και να επιλέξεις την εκτέλεση κάποιας ενέργειας όπως να απαντήσεις σε μήνυμα χωρίς να ξεδιπλώσεις τη συσκευή. Στην τελευταία περίπτωση, βέβαια, σε ενημερώνει ότι θα πρέπει να ξεδιπλώσεις και μόλις το κάνεις σου ανοίγει αυτόματα την αντίστοιχη εφαρμογή στο συγκεκριμένο μήνυμα.
Με σύρσιμο του δακτύλου προς τα αριστερά εμφανίζονται τα διαθέσιμα widgets (7 στο σύνολο), από τα οποία τα πιο χρήσιμα είναι μάλλον τα multimedia controls και το ξυπνητήρι. Τέλος, με σύρσιμο προς τα κάτω εμφανίζεται το μενού των γρήγορων ρυθμίσεων για άμεση πρόσβαση στη φωτεινότητα και την ένταση του ήχου αν δεν θέλεις να πατήσεις τα volume buttons. Δεν λείπει, επίσης, η λειτουργία selfie με διπλό πάτημα του power button και εμφάνιση της στην εξωτερική οθόνη.
Είναι προφανές ότι η Samsung επένδυσε αρκετά στο να προσθέσει περισσότερες λειτουργίες που να μπορείς να εκτελέσεις χωρίς να ξεδιπλώσεις το Galaxy Z Flip3, χωρίς να ψάχνει το εξεζητημένο.
Η ευχάριστη είδηση για τους….γκρινιάρηδες είναι ότι η Samsung αποφάσισε και πάλι να χρησιμοποιήσει επεξεργαστές της Qualcomm στα αναδιπλούμενα smartphone της. Στην περίπτωση του Galaxy Z Flip3 συναντάμε το Snapdragon 888 SoC σε συνδυασμό με 8GB μνήμη RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικό χώρο, δηλαδή τον δεύτερο ισχυρότερο επεξεργαστή της αγοράς (με ελάχιστη διαφορά πρώτος ο Snapdragon 888+) και μια λογική επιλογή μνήμης RAM και αποθηκευτικού χώρου.
Δεν τίθεται κανένα ζήτημα απόδοσης και συμπεριφοράς της συσκευής με αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η θερμοκρασία αυξάνεται αρκετά όταν παίζεις απαιτητικά games (π.χ. Genshin Impact, Call of Duty: Mobile) ή όταν έχεις ενεργοποιημένη την κάμερα για αρκετή ώρα. Η αύξηση της θερμοκρασίας παρατηρείται μόνο στην περιοχή του camera module και της εξωτερικής οθόνης, με αποτέλεσμα να είναι ενοχλητική ειδικότερα στην περίπτωση του gaming αφού νιώθεις να “ανάβει” το ένα σου χέρι. Ευελπιστούμε ότι με κάποιο update θα διορθωθεί κάπως η κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά τον ήχο, η Samsung έχει τοποθετήσει δύο ηχεία με αποτέλεσμα να έχεις ένα πιο γεμάτο τελικό αποτέλεσμα με συμπαθητικά μπάσα για τα δεδομένα ενός smartphone, όμως, φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά στην ισχύ τους. Το ηχείο στην κάτω πλευρά είναι σημαντικά ισχυρότερο και παρατηρείται ανισορροπία όταν κρατάς τη συσκευή σε οριζόντια θέση. Να αναφέρουμε, όμως, ότι προσφέρεται επιλογή ενεργοποίησης της τεχνολογίας Dolby Atmos από το μενού των ρυθμίσεων είτε χρησιμοποιείς ακουστικά, είτε ακούς από τα ηχεία του Galaxy Z Flip3, ενώ υπάρχει equalizer και μια λειτουργία Adapt Sound που προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με την ηλικία και τα αποτελέσματα ενός σύντομου τεστ. Όλα αυτά βοηθούν κάπως την κατάσταση, αλλά σαφέστατα η προτιμότερη λύση είναι να συνδέσεις ακουστικά για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.
Για τις βιομετρικές μεθόδους ξεκλειδώματος έχουμε αναφέρει ήδη ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι ενσωματωμένος στο power button, μια αναπόφευκτη επιλογή λόγω του σχεδιασμού της συσκευής. Η ρύθμιση του γίνεται πανεύκολα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και είναι αξιόπιστος στη λειτουργία, αλλά ως μοναδική παραφωνία καταγράφουμε τη θέση του που μπορεί να φανεί κάπως άβολη στον μέσο χρήστη. Από την άλλη, το ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου γίνεται άμεσα με τη βοήθεια της εμπρόσθια κάμερας στην εσωτερική οθόνη, αλλά μόνο όταν υπάρχει ικανοποιητικός φωτισμός.
Κλείνουμε την ενότητα της απόδοσης με τη μπαταρία και την αυτονομία του Galaxy Z Flip3. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να τοποθετηθεί μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας προκειμένου να διατηρηθεί το πάχος σε φυσιολογικά επίπεδα. Η εταιρεία έχει μείνει στα 3300mAh που είναι πολύ λίγα γενικότερα στην εποχή μας, πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για αναδιπλούμενη συσκευή με δύο οθόνες και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz (έστω και κατά διαστήματα). Στην πράξη αποδείχθηκε ότι απαιτείται καθημερινά φόρτιση ακόμη και σε σενάρια μέτριας χρήσης, οπότε αν θέλεις να είσαι σίγουρος πως θα σε βγάλει από το πρωί μέχρι το βράδυ, θα πρέπει να επιλέξεις τη σταθερή χρήση των 60Hz. Τι να το κάνεις, όμως, αν έχεις ένα τέτοιο smartphone χωρίς να απολαμβάνεις ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του; Επίσης, η “ταχεία φόρτιση” που υποστηρίζει φτάνει σε ισχύ μόλις τα 15W, με μοναδικό θετικό το γεγονός ότι γεμίζει γρήγορα λόγω μικρής χωρητικότητας. Υπάρχει και η δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, αλλά μάλλον θα πάει περίπατο λόγω της μικρής αυτονομίας. Σαφέστατα ο τομέας όπου περιμένουμε δραματική βελτίωση στις επόμενες γενιές του Flip.
Το αναφέραμε μερικές φορές μέχρι τώρα, ας το πούμε άλλη μία. Το Galaxy Z Flip3 δεν απευθύνεται στους επαγγελματίες power users, κάτι που γίνεται κατανοητό και από τις “ειδικές” λειτουργίες του περιβάλλοντος χρήσης. Οι τελευταίες δεν αφορούν την αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου σχεδιασμού προς διευκόλυνση του χρήστη σε ορισμένες διεργασίες.
Για παράδειγμα, στην εφαρμογή της κάμερας μπορείς να τραβάς φωτογραφίες όταν είναι ξεδιπλωμένη η συσκευή και να βλέπεις την προεπισκόπηση της λήψης στην εξωτερική οθόνη ή να το στηρίξεις στις 90º σαν τρίποδο για να βγάλεις φωτογραφίες ή/και videos με πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα συγκριτικά με το να το είχες στο χέρι σου. Αυτό το “flex mode” των 90° υποστηρίζεται από ορισμένες εφαρμογές, όπως το Gallery όπου βλέπεις στο επάνω μισό το περιεχόμενο και το κάτω μισό λειτουργεί σαν trackpad.
Κατά τ’ άλλα, ακόμη και στο tutorial του OneUI για τις λειτουργίες του Galaxy Z Flip3 βλέπεις ό,τι περίπου υπάρχει γενικότερα στις συσκευές της Samsung. Μπορείς να δημιουργήσεις διάφορες συντομεύσεις για το άνοιγμα δύο εφαρμογών ταυτόχρονα σε split screen απευθείας από το Edge menu (π.χ. YouTube και browser), ενώ υπάρχει κανονικά το Game Booster που βελτιστοποιεί την εμπειρία gaming.
Η απόδοση των καμερών κινείται στα επίπεδα ενός καλού upper mid-range smartphone και όχι σε αυτά της premium κατηγορίας. Υπάρχουν δύο αισθητήρες 12MP (f/1.8 wide + f/2.2 ultrawide) που προσφέρουν πολύ ικανοποιητικές λήψεις σε συνθήκες καλού φωτισμού, με υψηλή ακρίβεια στα χρώματα, λεπτομέρεια, δυναμικό εύρος και βάθος, αλλά όσο νυχτώνει γίνεται εμφανής ο θόρυβος ειδικότερα στις λήψεις με υπερευρυγώνιο φακό.
Το θετικό είναι ότι μπορείς να σταθεροποιήσεις τη συσκευή στο Flex mode για να πάρεις καθαρότερες λήψεις και είναι κρίμα που δεν έχει εξοπλιστεί το Flip3 με καλύτερους αισθητήρες, διότι θα έκανε “παπάδες” στη νυχτερινή φωτογραφία. Δεν θα σχολιάσουμε την απουσία του zoom, μιας και αποδείχτηκε από τους ίδιους χρήστες πως παίζουν με αυτό μόνο τις πρώτες ημέρες και έπειτα δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Για τις selfies και τα πορτραίτα βολεύει πολύ η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την κύρια κάμερα, μιας και μπορείς να δεις τον εαυτό σου στην εξωτερική οθόνη προκειμένου να κεντράρεις ιδανικά το κάδρο σου. Αν επιλέξεις χρονοδιακόπτη, τότε μπορείς εύκολα να πετύχεις εξαιρετικές λήψεις έχοντας τον κατάλληλο φωτισμό.
Σχετικά με το video, υπάρχει η επιλογή για ανάλυση έως 4K, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι μάλλον η ανάλυση FHD με ενεργοποιημένη τη λειτουργία super steady που οδηγεί σε πολύ πιο σταθερές λήψεις. Και σε αυτήν την περίπτωση ο φωτισμός είναι αυτός που καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το portrait video mode που θολώνει το φόντο όταν καδράρεις το πρόσωπο, οπότε μπορείς να πάρεις μια συνέντευξη ή να το χρησιμοποιήσεις για μια δικιά σου μετάδοση σταθεροποιώντας το Galaxy Z Flip3 σε Flex mode.
Ανακεφαλαιώνοντας, οι κάμερες του Galaxy Z Flip3 δεν φτάνουν σε επιδόσεις αυτές των premium smartphones, αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως δεν προσφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα άνω του μετρίου. Απλά θα θέλαμε κάτι καλύτερο για ψυχολογικούς λόγους (αφού πληρώνεις €1000+).
Το Samsung Galaxy Z Flip3 είναι ακόμη ένα παράδειγμα της αφοσίωσης της Samsung στο να “εκλαϊκεύσει” την κατηγορία των αναδιπλούμενων smartphones. Έχει καταφέρει να το βελτιώσει σε όλους τους τομείς μειώνοντας ταυτόχρονα γενναία την τιμή του, αλλά προφανώς δεν μπορούμε από τη μία στιγμή στην άλλη να φτάσουμε στα (τιμολογιακά) επίπεδα της mid-range κατηγορίας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα high-end smartphone που αν δεν είχε τον αναδιπλούμενο σχεδιασμό θα κόστιζε κοντά στα €800. Αν θέλεις, όμως, να έχεις στα χέρια σου ό,τι πιο σύγχρονο θα χρειαστεί να πληρώσεις, διαφορετικά…υπομονή για το επόμενο.
*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr
Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Death Stranding στο PlayStation, οι παίκτες του Xbox…
Το Disney+, αποκάλυψε το νέο trailer και poster, της νέας σειράς της Lucasfilm, Star Wars: Skeleton…
Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που εξηγεί γιατί δεν έχουμε ακόμη αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης ικανούς να…
Η SEGA δουλεύει πάνω σε ένα νέο παιχνίδι Virtua Fighter για πρώτη φορά από το…
Η ομάδα Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky (GReAT) αποκάλυψε μια κακόβουλη παγκόσμια εκστρατεία, στην…
Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, μια νέα μελέτη από ερευνητές του MIT εξέτασε ποιες εργασίες θα μπορούσαν…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment