Το James Webb έχει γενέθλια και η NASA το γιορτάζει με εντυπωσιακή εικόνα αστρικής γέννησης
Η αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας Lockheed Martin ήρθε σε συμφωνία με τη NASA και το Πεντάγωνο για την ανάπτυξη του πρώτου σκάφους με πυρηνικό κινητήρα.
Πρόκειται για μια τεχνολογία που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα επιτρέπει σε διαστημικές αποστολές να ταξιδεύουν μέχρι τον Άρη σε λίγες εβδομάδες.
«Η μείωση τη διάρκειας του ταξιδιού είναι κρίσιμης σημασίας για τις αποστολές ανθρώπων στον Άρη, προκειμένου να περιοριστεί η έκθεση του πληρώματος στην ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία» αναφέρει στο Reuters ο Κερκ Σάιρμαν, αντιπρόεδρος Σεληνιακής Εξερεύνησης στη Lockheed Martin.
Η συμφωνία των τριών πλευρών εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα Draco, που υλοποιεί η NASA σε συνεργασία με την DARPA, την υπηρεσία προηγμένων ερευνητικών προγραμμάτων του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Η πρώτη δοκιμαστική πτήση αναμένεται να γίνει το 2027 το αργότερο, ενώ στη δεκαετία του 2030 ελπίζουν να ξεκινήσουν οι πρώτες επανδρωμένες αποστολές στον πλανήτη Αρη, καθώς με το σκάφος αυτό θα συντομεύσει αρκετά το ταξίδι που υπό κανονικές συνθήκες κρατά μερικούς μήνες.
Ο πυρηνικός κινητήρας θα προσφέρει παράλληλα μεγαλύτερη ηλεκτρική ισχύ στην τροφοδοσία του σκάφους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Αυτή τη γιορτινή περίοδο, η Philips Monitors δημιουργεί μια σειρά προτάσεων από ευέλικτες και καινοτόμες…
Στις αρχές της χρονιάς, η OpenAI παρουσίασε το Sora, ένα νέο AI μοντέλο παραγωγής βίντεο…
Η Κίνα πρωταγωνιστεί ολοένα και περισσότερο στην τεχνολογική πρόοδο, όχι μόνο στον τομέα της αεροδιαστημικής,…
Στις τρεις πρώτες ταινίες του Indiana Jones, ο Dr. Henry Jones Jr. δεν συνάντησε ποτέ…
Ο Walton Goggins του Fallout λέει ότι είναι «ωραίο συναίσθημα» να επιστρέφει στο ρόλο του…
Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύει νάρκες από μακριά και με…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment