Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται, ότι η συσκευή τους μπορεί να αναγνωρίσει, μιμηθεί και συμπάσχει με οκτώ από τα βασικά, ανθρώπινα συναισθήματα.
Η Emoshape, που εδρεύει στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, λέει ότι έχει καταφέρει μια τεράστια τεχνολογική ανακάλυψη με τη συναισθηματική μονάδα επεξεργασίας της, EPU (emotional processing unit).
Αυτός είναι ακρογωνιαίος λίθος του νέου προϊόντος της εταιρείας, Emospark, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει και να απαντήσει στα συναισθήματα του χρήστη, ενώ έχει ακόμη και δικά του συναισθήματα.
Χρησιμοποιώντας το μικροτσίπ και μια φωτογραφική μηχανή, είτε μέσω του τηλεφώνου ή μιας ξεχωριστής εξωτερικής κάμερας, ο κύβος παρακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου και αντιλαμβάνεται τι μπορεί να αρέσει και τι όχι στο χρήστη.
Όταν, για παράδειγμα, ακούει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, μπορεί να καταλάβει αν του αρέσει ή όχι και έτσι μαθαίνει, τι μπορεί να θέλει να ακούει στο μέλλον ο χρήστης.
Αν ο χρήστης συμπεριφερθεί άσχημα ή καλά στη συσκευή, θα προκαλέσει επίσης μια απάντηση από την… πλευρά της.
Η συσκευή μπορεί να μιμηθεί τα οκτώ βασικά συναισθήματα: θυμό, φόβο, λύπη, αηδία, έκπληξη, προσμονή, εμπιστοσύνη και χαρά.
Η εταιρεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της MailOnline, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που μια μηχανή έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται στα ανθρώπινα συναισθήματα.
Το Emospark «τρέχει» σε Android και iOS and και συνδέεται με άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.
Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Emospark μέχρι τα Χριστούγεννα.
Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Death Stranding στο PlayStation, οι παίκτες του Xbox…
Το Disney+, αποκάλυψε το νέο trailer και poster, της νέας σειράς της Lucasfilm, Star Wars: Skeleton…
Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που εξηγεί γιατί δεν έχουμε ακόμη αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης ικανούς να…
Η SEGA δουλεύει πάνω σε ένα νέο παιχνίδι Virtua Fighter για πρώτη φορά από το…
Η ομάδα Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky (GReAT) αποκάλυψε μια κακόβουλη παγκόσμια εκστρατεία, στην…
Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, μια νέα μελέτη από ερευνητές του MIT εξέτασε ποιες εργασίες θα μπορούσαν…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment