Ο AI καθρέφτης που καταλαβαίνει από τι μπορεί να πάσχεις

0


Υπάρχουν πρωινά που μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν αισθάνεστε καλά απλά κοιτάζοντας τον καθρέφτη – αλλά ένας νέος “καθρέφτης” Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) από τη NuraLogix υπόσχεται να σας πει πολλά περισσότερα. Η συσκευή είναι ουσιαστικά ένα κατακόρυφο tablet 21,5 ιντσών με τοποθετημένη κάμερα που παρακολουθεί πάνω από 100 παραμέτρους υγείας σαρώνοντας τη ροή του αίματος κάτω από την επιφάνεια του προσώπου σας.

Η συσκευή υπόσχεται να ανιχνεύει σημάδια για τα πάντα, από υψηλή αρτηριακή πίεση, μέχρι συμπτώματα πυρετού, κατάθλιψη ή κίνδυνο ψυχικής υγείας, κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε βάθος 10 ετών, μέχρι την ηλικία του δέρματος του προσώπου. Αλλά μπορεί επίσης να σας προειδοποιήσει αν πιστεύει ότι πρόκειται να πεθάνετε.

Εκπρόσωπος της NuraLogix σημείωσε ότι “ενώ το Anura MagicMirror ανιχνεύει σίγουρα την πιθανότητα κινδύνου για τις εν λόγω παθήσεις υγείας στο μέλλον, προφανώς δεν εγγυάται ότι θα εκδηλώσετε αυτές τις παθήσεις. Αυτές οι προβλέψεις για την υγεία προορίζονται για να βελτιώσουν οι άνθρωποι τις επιλογές του τρόπου ζωής τους για να αποφύγουν πιθανές δυσάρεστες συνέπειες.”

Ένας εμπειρογνώμονας τηλεϊατρικής εγκωμίασε τη συσκευή ως “ιδανική για κλινικές και σπίτια φροντίδας ηλικιωμένων“. Επιπλέον, η NuraLogix ευελπιστεί ότι η συσκευή θα βοηθήσει τους ανθρώπους να λάβουν έγκαιρη προειδοποίηση για την προληπτική ιατρική φροντίδα που χρειάζονται, προσφέροντας τη συσκευή όχι μόνο για σπίτια, αλλά και για καταστήματα λιανικής πώλησης, γυμναστήρια, σχολεία, γηροκομεία και φαρμακεία.

Στον πυρήνα του Anura MagicMirror βρίσκεται ένας ισχυρός εσωτερικός οπτικός αισθητήρας, ο οποίος συγκεντρώνει δεδομένα για την ανάλυση από έναν αλγόριθμο που βασίζεται στο cloud. Ο αισθητήρας, που αποτελεί πατενταρισμένη τεχνολογία διαδερμικής οπτικής απεικόνισης (TOI) της NuraLogix, χρησιμοποιεί μια μέθοδο που χρησιμοποιείται ήδη στα νοσοκομεία, τεχνικά γνωστή ως φωτοπληθυσμογραφία, για την καταγραφή των μεταβολών του όγκου του αίματος μέσα στα μικροσκοπικά “μικροαγγειακά” τριχοειδή αγγεία του ιστού του προσώπου.

Αυτά τα δεδομένα ροής αίματος αποστέλλονται στη συνέχεια στην πλατφόρμα DeepAffex “Affective AI” της εταιρείας, η οποία “χρησιμοποιεί προηγμένη επεξεργασία σήματος και αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης μηχανικής μάθησης για τον υπολογισμό πάνω από 100 παραμέτρων υγείας”, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της NuraLogix, Marzio Pozzuoli, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η κάμερα του MagicMirror δεν χρησιμοποιεί καμία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Μόνο τα δεδομένα της ροής του αίματος, είπε ο Pozzuoli, αποστέλλονται στο cloud για ανάλυση από την AI, ενώ το video-feed που καταγράφει η συσκευή για να δημιουργήσει το “είδωλό” σας παραμένει σε τοπικό επίπεδο.

Ο Pozzuoli αναμένει ότι μερικές μετρήσεις “θα εγκριθούν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) φέτος, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της NuraLogix, το MagicMirror δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για λιανική πώληση, αλλά “μόνο για ερευνητική χρήση. Τα χαρακτηριστικά απόδοσης αυτού του προϊόντος δεν έχουν καθοριστεί“.

[via]



Πηγή