Η θρυλική φωνή της Ediaf Piaf θα συναρπάσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της μουσικής, καθώς θα πρωταγωνιστήσει στη δική της ταινία-βιογραφία, παρά το γεγονός ότι έχει πεθάνει εδώ και πάνω από 60 χρόνια. Επιστήμονες από το Warner Music Group εκπαίδευσαν έναν αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης επάνω σε εκατοντάδες ηχογραφήσεις της Piaf, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται πάνω από 80 χρόνια, προκειμένου να “αναβιώσουν” τη φωνή και την εικόνα της.
Η animated ταινία θα συνδυαστεί με αρχειακό υλικό για να αφηγηθεί την ιστορία του τρόπου με τον οποίο η Piaf έγινε είδωλο, συμπεριλαμβάνοντας και ορισμένες άγνωστες πτυχές. Σύμφωνα με την Julie Veille, η οποία συνέλαβε την ιδέα για την ταινία, αυτό θα «βοηθήσει να μεταφερθεί η ιστορία της στον 21ο αιώνα».
Συγκεκριμένα, η Veille δήλωσε:
Είναι μεγάλο προνόμιο να συνεργάζομαι με το Edith’s Estate. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο animation και την τεχνολογία για να μεταφέρουμε τη διαχρονική ιστορία της στο κοινό όλων των ηλικιών.
Αν και η ταινία θα περιλαμβάνει κάποιες αυθεντικές ηχογραφήσεις των εμβληματικών τραγουδιών της Piaf, όπως το “La Vie en Rose” και το “Non, Je ne regrette rien” (το original, όχι την εκτέλεση του εθνικού μας σταρ…), η υπόλοιπη αφήγηση θα είναι εξ ολοκλήρου παραγόμενη από την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η Catherine Glavas και η Christie Laume, διαχειριστές του Edith’s Estate, δήλωσαν:
Ήταν μια ξεχωριστή και συγκινητική εμπειρία να μπορούμε να ακούσουμε τη φωνή της Edith για άλλη μια φορά – η τεχνολογία μας έκανε να νιώθουμε σαν να ήμασταν ξανά στο δωμάτιο μαζί της.
Η ταινία βρίσκεται για την ώρα σε προκαταρκτικό στάδιο και η Warner Music Group συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής Seriously Happy για να προχωρήσει στην ολοκλήρωσή της.
Η ταινία διαδραματίζεται μεταξύ της δεκαετίας του 1920 και της δεκαετίας του 1960 και παρουσιάζει την ανέλιξη της Piaf από το ταπεινό της ξεκίνημα σε μια από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες της Γαλλίας όλων των εποχών.
Γεννημένη το 1915, κόρη ενός ακροβάτη και μιας τραγουδίστριας, λέγεται ότι έμεινε με τη γιαγιά της που διατηρούσε οίκο ανοχής, ενώ οι γονείς της ταξίδευαν για παραστάσεις. Ωστόσο, ξεκίνησε μουσική καριέρα από μικρή όταν ο πατέρας της συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα χρήματα αν έφερνε τη νεαρή Edith στη σκηνή μαζί του.
Η Piaf έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1940, μέχρι που το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανέστειλε την καριέρα της. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, κατηγορήθηκε για συνεργασία με τους Ναζί λόγω των παραστάσεών της σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης για Γάλλους αιχμαλώτους πολέμου. Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους κρατούμενους με την Piaf μεταφέρθηκαν στο Παρίσι και χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή πλαστών εγγράφων και διαβατηρίων για να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν την ελευθερία τους. Οι ηγέτες της αντίστασης επιβεβαίωσαν επίσης αργότερα ότι η Piaf είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις αποστολές για να περάσει λαθραία χάρτες και πυξίδες στους αιχμαλώτους πολέμου προκειμένου να βοηθήσει στα σχέδια διαφυγής τους.
Μετά από τρία διαφορετικά τροχαία ατυχήματα, η Piaf εξαρτήθηκε από τη μορφίνη και τελικά πέθανε το 1963 σε ηλικία μόλις 47 ετών.
[via]
*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!