Meta: Η απάντηση της στην ΕΕ σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον πόλεμο Ισραήλ

9


Η Meta μοιράστηκε ένα ενημερωμένο σχέδιο δράσης παρακολούθησης περιεχομένου καθώς συνεχίζεται ο καταστροφικός πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς. Προηγήθηκε μια αυστηρή επιστολή του Thierry Breton, του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προς τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, σχετικά με τις ανησυχίες για την παραπληροφόρηση (όπως τα deep fakes) και τη συμμόρφωση με το Digital Services Act (DSA) της ΕΕ. Η εταιρεία είχε προθεσμία 24 ωρών για να απαντήσει.

Στην ανακοίνωσή της, η Meta ανέφερε ότι δημιούργησε ένα εξελισσόμενο κέντρο επιχειρήσεων με εμπειρογνώμονες που μιλούν άπταιστα εβραϊκά και αραβικά:

Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο και την απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα, ομάδες εμπειρογνωμόνων από όλη την εταιρεία μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για την παρακολούθηση των πλατφορμών μας, προστατεύοντας παράλληλα τη δυνατότητα των ανθρώπων να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μας για να ρίχνουν φως στις σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν επί τόπου.

Η Meta ισχυρίζεται ότι αυτή η νέα διάρθρωση τους επιτρέπει να αφαιρούν περιεχόμενο και να καταπολεμούν την παραπληροφόρηση ταχύτερα. Η εταιρεία ανέφερε ότι εξέτασε πάνω από 795.000 αναρτήσεις στα εβραϊκά ή αραβικά και τα αφαίρεσε ή τα χαρακτήρισε με μια ενοχλητική ετικέτα τις τρεις ημέρες που ακολούθησαν την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς. Επτά φορές περισσότερο περιεχόμενο σε αυτές τις δύο γλώσσες αφαιρείται καθημερινά λόγω παραβίασης της πολιτικής της για τις επικίνδυνες οργανώσεις και τα άτομα σε σύγκριση με τους δύο μήνες που προηγήθηκαν της σύγκρουσης.

Η Χαμάς περιλαμβάνεται στην πολιτική επικίνδυνων οργανώσεων και ατόμων της Meta και έχει απαγορευτεί από όλες τις πλατφόρμες της εταιρείας – όπως και κάθε περιεχόμενο που εξυμνεί την τρομοκρατική ομάδα. Ωστόσο, επιτρέπεται ο “κοινωνικός και πολιτικός διάλογος“, όπως άρθρα ειδήσεων και γενικές συζητήσεις.

Στις περαιτέρω ενέργειες της Meta συμπεριλαμβάνονται ο περιορισμός ορισμένων hashtags που συνδέονται τακτικά με περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές της και η αφαίρεση οποιουδήποτε περιεχομένου που αναγνωρίζει με σαφήνεια κάποιον όμηρο (αν και οι θολές εικόνες επιτρέπονται). Η εταιρεία έχει επίσης χαμηλώσει το όριο για την τεχνολογία παρακολούθησής της, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες να συστήσει επιβλαβές περιεχόμενο στους χρήστες. “Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι οι πολιτικές μας είναι σχεδιασμένες για να δίνουν σε όλους μια φωνή, ενώ παράλληλα διατηρούν τους ανθρώπους ασφαλείς στις εφαρμογές μας“, συνεχίζει η ανακοίνωση της Meta. “Εφαρμόζουμε αυτές τις πολιτικές ανεξάρτητα από το ποιος δημοσιεύει ή τις προσωπικές του πεποιθήσεις και δεν είναι ποτέ πρόθεσή μας να καταστείλουμε μια συγκεκριμένη κοινότητα ή άποψη“.

[Meta]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή