1.200 μαθητές ανέπτυξαν τεχνολογικές λύσεις για μια «έξυπνη» πόλη, πιο φιλική για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

12


Αυτοματισμούς και τεχνολογικές λύσεις για μια «έξυπνη» πόλη, φιλική για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, παρουσίασαν περισσότεροι από 1.200 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διοργανώνεται για 9η χρονιά από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WROHellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα "Robo Papio" διαγωνίστηκε στην κατηγορία "Smart Cities" Γ-Στ Δημοτικού και πήρε Βραβείο Προγραμματισμού & Προσομοίωσης Αυτοματισμού, στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Η ομάδα “Robo Papio” διαγωνίστηκε στην κατηγορία “Smart Cities” Γ-Στ Δημοτικού και πήρε Βραβείο Προγραμματισμού & Προσομοίωσης Αυτοματισμού, στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο
διαγωνισμό με
θέμα «H
πόλη που ονειρεύομαι – Έξυπνη Πόλη»,
έλαβαν μέρος 295
ομάδες

μαθητών νηπιαγωγείου, δημοτικού,
γυμνασίου και λυκείου. Οι μαθητές
σχεδίασαν
και προγραμμάτισαν καινοτόμες τεχνολογικές
λύσεις για να αντιμετωπιστούν οι
δημογραφικές, οικονομικές, κοινωνικές
αλλά και περιβαλλοντικές προκλήσεις
που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες
μεγαλουπόλεις.

Οι Future Scientists 4, 1η Θέση στην κατηγορία OPEN Γ’- Στ’ Δημοτικού, σχεδίασαν μια «έξυπνη» πόλη, όπου τα οχήματα κινούνται με ασφάλεια χωρίς οδηγούς με τη βοήθεια αισθητήρων σε ένα υπόγειο οδικό δίκτυο. Η στάθμευση των οχημάτων γίνεται αυτοματοποιημένα και οι πολίτες ή τα προϊόντα ανεβαίνουν στην πόλη με τη χρήση αυτόματων ανελκυστήρων. Πρόκειται για μια «έξυπνη» πόλη που σέβεται τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με προβλήματα κίνησης, προσφέροντάς τους έξυπνα- ρομποτικά αμαξίδια, εξοπλισμένα με αισθητήρες αλλά και ερπύστριες αντί για ρόδες. Λόγω των παραπάνω η πόλη γίνεται προσβάσιμη σε όλους.

Η ομάδα Ci.B.E. πήρε την 1η θέση στην κατηγορία IoT και Physical Computing: "Citybots", στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Η ομάδα Ci.B.E. πήρε την 1η θέση στην κατηγορία IoT και Physical Computing: “Citybots”, στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αντίστοιχη κατηγορία OPEN Α – Δ’ Δημοτικού, τα μικρότερα παιδιά παρουσίασαν την εξέλιξη της μεταφοράς των πλοίων στον Ισθμό της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως σήμερα, και της σύνδεσης των γειτονικών πόλεων με βυθιζόμενες γέφυρες (βραβείο Μηχανολογίας). Μια άλλη ομάδα είχε την πρωτότυπη ιδέα για την επιβράδυνση και τελικά την αναστροφή της αστικής κλιματικής αλλαγής με στόχους τόσο την αύξηση του αστικού πρασίνου, όσο και τη διάσωση του πολύτιμου εντόμου (μέλισσα).

Τα
αποτελέσματα του 9ου
Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής
Ρομποτικής είναι διαθέσιμα στην
ιστοσελίδα του WRO
Hellas
.

«Συγχαρητήρια στις ομάδες που διακρίθηκαν, αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό. Η κριτική σκέψη και το πάθος των παιδιών φάνηκε μέσα από τα ρομποτικά έργα που παρουσίασαν. Με συνεργασία και δημιουργικότητα αξιοποίησαν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να φτιάξουν την πόλη που ονειρεύονται. Μια πόλη με καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, καλύτερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων, και με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Μέσα από την εκπαίδευση STEM και τις ψηφιακές δεξιότητες που αποκτούν οι νέοι μας, επενδύουμε σε μια ψηφιακή κοινωνία κι έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, ChiefOfficer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas κ. Ιωάννης Σομαλακίδης δήλωσε μετά τον διαγωνισμό: «Η μεγάλη γιορτή του STEM και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που εισάγει τη μεθοδολογία STEM στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία για ακόμη μια χρονιά. Μπράβο σε όλες τις ομάδες και θερμά συγχαρητήρια σε παιδιά και προπονητές που διακρίθηκαν! Μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η εκπαιδευτική κοινότητα -από το Δημοτικό έως και το ΕΠΑΛ- συμβάλλει στη σύγκλιση της Ελλάδας με τις ανεπτυγμένες τεχνολογικά χώρες. Μεγάλη αξία για εμάς έχει η εξάμηνη πορεία μέχρι τον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρουμε δωρεάν σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς. ΟWROHellas, μέσα από τον διαγωνισμό, προσφέρει δωρεάν τεχνογνωσία στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ.
Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ.

Η
COSMOTE
ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες των
νέων

Μέσα
από τη στρατηγική συνεργασία με τον WRO
Hellas
για τη διάδοση του STEM
και της εκπαιδευτικής ρομποτικής, η
COSMOTE
έχει συμβάλει σε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 9 Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με περισσότερες από 38.000 συμμετοχές μαθητών
  • ενημερωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών, με περισσότερες από 9.450 συμμετοχές εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων
  • δωρεάν παροχή περισσοτέρων από 950 πακέτων εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε σχολεία
  • τις πρώτες ταινίες στην Ελλάδα με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική, Robogirl και The Real Robokids. Μέσα από τις ταινίες έγινε περισσότερο γνωστή η εκπαιδευτική ρομποτική ενώ σημειώθηκε και σημαντική αύξηση συμμετοχών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Οι πρωτοβουλίες της COSMOTE για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM έχουν ωφελήσει συνολικά περισσότερους από 224.000 μαθητές και καθηγητές και εντάσσονται στη στρατηγική της για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ψηφιακή συμπερίληψη. Γιατί ένας κόσμος που η τεχνολογία είναι προσβάσιμη και αξιοποιήσιμη από όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή