Categories: Internet

Όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωση της ιδέας


Πρεμιέρα σήμερα για τα νέα foldables της Samsung και στην Ελληνική αγορά, με την εταιρεία να στοχεύει φέτος σε ακόμα μεγαλύτερες πωλήσεις μετά την εξαιρετική πορεία που σημείωσαν τα Galaxy Z Flip3 και Galaxy Z Fold3 που ξεπέρασαν τα 10 εκατ. τεμάχια παγκοσμίως.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για περίπου 2 εβδομάδες τα Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4, προκειμένου να αποκτήσουμε μια καλή εικόνα για τα δύο νέα μοντέλα και να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας. Σε αυτό το review θα ασχοληθούμε με το Galaxy Z Fold4, την πιο επαγγελματική (και ακριβή) πρόταση από τα δύο.

Σχεδιασμός – Κατασκευή

Εκ πρώτης όψεως δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε σύγκριση με το Galaxy Z Fold3, παρόλα αυτά έχουμε κάποια νέα στοιχεία που διαφοροποιήθηκαν με βάση τα όσα ανέφεραν γενικότερα οι κάτοχοι των προηγούμενων γενεών.

Καταρχάς, το Galaxy Z Fold4 είναι πλέον ελαφρώς πιο φαρδύ με αποτέλεσμα να έχει γίνει αρκετά πιο εύχρηστη και λειτουργική η εξωτερική οθόνη του, ενώ η εμπειρία χρήσης της εσωτερικής οθόνης θυμίζει ακόμη περισσότερο αυτήν ενός tablet. Ο σχεδιασμός παραμένει στενός για να το κρατάς και να χειρίζεσαι με άνεση την εξωτερική οθόνη όταν το κρατάς με ένα χέρι, ενώ η κατασκευή είναι λίγο πιο ελαφριά από το προηγούμενο μοντέλο χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ζυγίζει αρκετά (263gr). Εξακολουθεί να παραμένει αρκετά ογκώδες όταν το κρατάς κλειστό (15.8mm), ωστόσο, όταν το ανοίγεις το πάχος μειώνεται στα 6.3mm. 

Η ποιότητα κατασκευής είναι μάλλον ό,τι καλύτερο έχουμε δει μέχρι στιγμής για φέτος. Εξαιρετικό φινίρισμα για τα αλουμινένια μέρη, χρήση matte γυαλιού στο πίσω μέρος που δεν λερώνει και δεν κρατά δαχτυλιές, καθώς και νέος μεντεσές που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα για χρήση σε βάθος χρόνου (σ.σ. η Samsung υπόσχεται πάνω από 200.000 άνοιξε – κλείσε) μαζί με τη δυνατότητα να στέκεται υπό οποιαδήποτε γωνία θέλεις. Το τίμημα αυτής της στιβαρότητας, πάντως, είναι ότι χρειάζεσαι και τα δύο χέρια για να ανοίξεις το Galaxy Z Fold4.

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα είναι το πολύ καθαρό (έως και σοβαρό) γενικό look που υποδεικνύει πως είναι μια συσκευή για επαγγελματίες. Στο πίσω μέρος έχουμε μόνο το camera module με τους τρεις αισθητήρες στην επάνω αριστερή γωνία, στο επάνω μέρος τρία μικρόφωνα και ηχείο, στην αριστερή πλευρά την υποδοχή για κάρτες SIM, στο κάτω μέρος μικρόφωνο, ηχείο και υποδοχή USB-C, ενώ στη δεξιά πλευρά υπάρχουν τα power και volume buttons στο ιδανικό ύψος για να τα φτάνεις φυσιολογικά με τα δάκτυλα σου. Στο power button κρύβεται και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, για τον οποίο έχουμε κάποιες παρατηρήσεις που θα δούμε παρακάτω.

Συνοψίζοντας, η Samsung εξέλιξε ελαφρώς τον σχεδιασμό του Galaxy Z Fold4 στοχεύοντας κυρίως στην βελτίωση της εμπειρίας χρήσης. Είναι μια απόλυτα premium συσκευή από πλευράς υλικών και ποιότητας κατασκευής, αλλά δεν γλιτώνει από τις «ασθένειες» των foldables, δηλαδή το βάρος, το πάχος (όταν είναι κλειστό) και συνολικά το μέγεθος (π.χ. δεν το βάζεις εύκολα μέσα στην τσέπη του παντελονιού σου.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι το Samsung Galaxy Z Fold4 είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IPX8 για προστασία από γλυκό νερό και σκόνη.

Οθόνες

Η εξωτερική οθόνη Dynamic AMOLED 2X έχεις μέγεθος 6.2’’ και ανάλυση HD+ (2316 x 904) με αναλογία εικόνας 23.1:9, επομένως, είναι μεν αρκετά στενόμακρη, μπορείς όμως να κάνεις τα πάντα όπως έχεις συνηθίσει με ένα συμβατικό smartphone πλην, ίσως, της άνετης παρακολούθησης video. Για όλα τα υπόλοιπα, όπως περιήγηση στο Internet και στα social media, χρήση κάμερας, αποστολή μηνυμάτων κλπ. δεν χρειάζεται καν να μπεις στην διαδικασία να ξεδιπλώσεις τη συσκευή, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους με απασχολημένα τα χέρια σου. Πολύ καλή φωτεινότητα και ευκρίνεια στο φως της ημέρας, και η ανάλυση τόση όση πραγματικά χρειάζεσαι για την χρήση που προορίζεται.

Ας περάσουμε, όμως, στον…ελέφαντα που κρύβεται στο δωμάτιο. Όλη η ιστορία είναι και πάλι το «τσάκισμα» στην εσωτερική εύκαμπτη οθόνη του Galaxy Z Fold4. Ναι, φαίνεται και πάλι αρκετά ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας, ακόμα και όταν παρακολουθείς περιεχόμενο ή όταν παίζεις games, και φυσικά αισθάνεσαι το αυλάκι όταν περνάς το δάχτυλο σου από επάνω του. Η Samsung δεν κατάφερε να βελτιώσει τον συγκεκριμένο τομέα και είναι αλήθεια ότι περιμέναμε να δούμε κάτι καλύτερο.

Από εκεί και πέρα, η εσωτερική οθόνη Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex εκτείνεται στις 7.6’’ και προσφέρει ανάλυση QXGA+ (2176 x 1812) με αυτόματα προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης εικόνας από 1Hz έως 120Hz. Είναι αρκετά πιο ευαίσθητη στα αγγίγματα από την εξωτερική οθόνη, μια ευαισθησία που υποδηλώνει παράλληλα ότι είναι και πιο ευάλωτη σε ζημιές, γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέχετε πως την χρησιμοποιείτε (ειδικά με τα νύχια). Εξυπακούεται, επίσης, ότι δεν πρέπει να αφαιρέσετε την προστατευτική μεμβράνη διότι θα χάσετε και την εγγύηση της συσκευής σας.

Στο θέμα της απόδοσης, η εσωτερική οθόνη είναι πολύ φωτεινή και ευκρινής για χρήση στο φως της ημέρας, και φυσικά προσφέρει αρκετό χώρο για να χρησιμοποιείς με άνεση έως και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα για μια κορυφαία εμπειρία multitasking. Η παρακολούθηση περιεχομένου είναι απολαυστική, η πληκτρόλογηση γίνεται ταχύτατα μόλις συνηθίσεις τον διαχωρισμό του πληκτρολογίου και φυσικά το gaming γίνεται αρκετά πιο άνετο.

Αυτό που κρατάμε είναι η τεράστια διευκόλυνση που προσφέρει η εσωτερική οθόνη για όσους συνηθίζουν να εργάζονται και από το smartphone τους. Σε αρκετές περιπτώσεις ενδεχομένως δεν χρειάζεται καν να έχεις laptop ή tablet μαζί σου προκειμένου να κάνεις την δουλειά σου. Ένα πραγματικό εργαλείο για τον επαγγελματία και ταυτόχρονα μια κορυφαία λύση για την mobile διασκέδαση σου. Σημειώστε ότι υποστηρίζει και γραφίδα S Pen, αλλά δεν είχαμε στην διάθεση μας για τις ανάγκες αυτού του review.

Hardware – Απόδοση

Με το τελευταίας γενιάς Snapdragon 8+ Gen1 SoC, 12GB μνήμη RAM και 256GB (ή 512GB) αποθηκευτικό χώρο, το Samsung Galaxy Z Fold4 είναι εξοπλισμένο πλήρως για να ανταπεξέρθει σε κάθε σενάριο βαριάς χρήσης από τον χρήστη χωρίς κολλήματα. Η εταιρεία έχει καταφέρει φέτος να λύσει και το θέμα με την υπερθέρμανση, διοχετεύοντας την θερμότητα ομοιόμορφα σε όλη την συσκευή με αποτέλεσμα να μην το νιώθεις να καίγεται ειδικά σε σενάρια πολύωρου gaming ή έντονης χρήσης της κάμερας. Προφανώς ανεβάζει θερμοκρασία, απλά δεν φτάνει στα περυσινά ενοχλητικά επίπεδα.

Από πλευράς επιδόσεων, λοιπόν, το Samsung Galaxy Z Fold4 τοποθετείται άνετα στην κορυφή των Android smartphones και οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρούνταν τεράστια αποτυχία για την εταιρεία. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται πρωτίστως για επαγγελματικό εργαλείο και όχι συσκευή για gamers ή casual χρήστες, τόσο λόγω κόστους, όσο και λόγω σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Στον δικό μας τομέα εργασίας, μια τυπική ημέρα χρήσης περιελάμβανε ταυτόχρονη λειτουργία σημειώσεων, browser και feed (συνήθως Twitter) και ουδέποτε αντιμετωπίσαμε το οποιοδήποτε θέμα. Οι εφαρμογές ανοίγουν ταχύτατα, τα animations και το scrolling είναι πιο ομαλό από ποτέ, οι εναλλαγές και μεταφορές των ανοικτών παραθύρων γίνονται αστραπιαία, και συνολικά το Galaxy Z Fold4 υλοποιεί με άνεση όσα υπόσχεται.

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι ρυθμίζεται πανεύκολα και λειτουργεί πολύ αξιόπιστα, ενώ εξίσου πολύ καλή λύση είναι αυτή του ξεκλειδώματος με αναγνώριση προσώπου από την εξωτερική εμπρόσθια κάμερα. Μάλιστα, όταν υπάρχει ικανός φωτισμός στον χώρο είναι προτιμότερο να επιλέγεις αυτήν την μέθοδο διότι ο αισθητήρας «σε βλέπει» από σχετικά μεγάλη απόσταση και ολοκληρώνει την διαδικασία ξεκλειδώματος πιο γρήγορα από το δακτυλικό αποτύπωμα.

Εξίσου πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στα ηχεία του Samsung Galaxy Z Fold4. Είναι εξαιρετικά δυνατά σε βαθμό που ακόμα και στα επίπεδα του 70-75% είσαι καλυμμένος για να απολαύσεις πεντακάθαρο ήχο και τηρουμένων των αναλογιών πολύ καλά μπάσα. Με λίγα λόγια, αν έχεις προγραμματισμένη κάποια τηλεδιάσκεψη ή θέλεις να παρακολουθήσεις στα γρήγορα ένα video, δεν χρειάζεται να ψάχνεις για τα ακουστικά σου. Η ακρόαση μουσικής, βέβαια, από τα ηχεία οποιουδήποτε smartphone δεν μπορεί ποτέ να φτάσει το επίπεδο των ακουστικών, γι’ αυτό μην περιμένετε θαύματα από κανέναν κατασκευαστή.

Εκεί που θα θέλαμε να δούμε κάτι καλύτερο είναι ο τομέας της αυτονομίας και ακόμη περισσότερο ο τομέας της φόρτισης. Οκ, για την αυτονομία να δεχτούμε πως μια συσκευή με δύο απαιτητικές οθόνες και ισχυρό hardware θα ξοδεύει εξ ορισμού περισσότερη ενέργεια, αλλά βρε εσύ Sammy, είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να υποστηρίζεις φόρτιση με ισχύ έως 25W σε smartphone των €2000; Να δεχθούμε και εδώ ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η μπαταρία για να αντέξει περισσότερο καιρό, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει την δυνατότητα φόρτισης σε τουλάχιστον την διπλάσια ισχύ. Όπως και να ‘χει, η πλήρης φόρτιση στα 25W (σ.σ. ο φορτιστής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο) απαιτεί περίπου 100 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Για να επιστρέψουμε στην αυτονομία, το Samsung Galaxy Z Fold4 διαθέτει δύο modes λειτουργίας. Στο Standard mode δίνεται προτεραιότητα στην απόδοση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ενεργειακή κατανάλωση και η θερμοκρασία της συσκευής. Αυτό το προτείνουμε όταν το απαιτούν οι περιστάσεις για να κάνεις την δουλειά σου έχοντας πλήρη ισχύ από το hardware. Σε διαφορετική περίπτωση συνιστούμε να το γυρίσετε στο «light» mode που θα σας βοηθήσει να βγάλετε με μεγαλύτερη άνεση μια ολόκληρη ημέρα χρήσης. Σημειώστε ότι σε περίπτωση που ανοίξετε κάποιο παιχνίδι, τότε το Galaxy Z Fold4 θα γυρίσει αυτόματα στο Standard mode. 

Λογισμικό

Ίσως η μεγαλύτερη βελτίωση σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας και αυτή αποτυπώνεται κυρίως στην προσθήκη του dock στο κάτω μέρος όταν ανοίγεις την εσωτερική εύκαμπτη οθόνη. Ουσιαστικά είναι το game changer σε αυτήν την τύπου tablet mode εμπειρία χρήσης, διότι σε διευκολύνει αφάνταστα στο άνοιγμα εφαρμογών για την εκμετάλλευση της μεγάλης οθόνης σε συνθήκες multitasking.

Ο τρόπος λειτουργίας του dock θυμίζει αρκετά αυτήν που γνωρίζουμε από τους υπολογιστές. Στην δεξιά πλευρά υπάρχει ξεχωριστό κουμπί που σου εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές, ενώ στο κυρίως σώμα του υπάρχουν οι πιο πολυχρησιμοποιημένες ή αυτές που έχεις επιλέξει εσύ να εμφανίζονται εκεί. Εκτός, όμως, από μεμονωμένες εφαρμογές, μπορείς να δημιουργήσεις συντομεύσεις για το ταυτόχρονα άνοιγμα δύο ή τριών εφαρμογών στην διάταξη που σε βολεύει και να μεταπηδάς π.χ. από μεμονωμένη ανοικτή εφαρμογή στην τριάδα που έχεις ρυθμίσει.

Επίσης έχει γίνει εξαιρετικά εύκολη η διαμόρφωση της διάταξης στο multiwindow. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις μια εφαρμογή και έπειτα να επιλέξεις μια δεύτερη ή/και μια τρίτη σέρνοντας την επάνω στην οθόνη και αυτή θα βρει τον χώρο της αυτόματα. Φυσικά, κάθε ανοικτή εφαρμογή προσφέρει επιλογές στο επάνω μέρος για να ρυθμίσεις πόσο χώρο θα καταλαμβάνει, σε ποια πλευρά θα είναι ή ακόμα και αν θα μένει ανοικτή σε αιωρούμενο παράθυρο επάνω από τις άλλες. Εδώ να αναφέρουμε, όμως, πως δεν είναι όλες οι εφαρμογές βελτιστοποιημένες για χρήση σε multiwindow mode (καλησπέρα Instagram…) και η λειτουργία τους ενδεχομένως να είναι προβληματική. Σε ορισμένες υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς περιεχομένου από την μία στην άλλη, αν και για την ώρα είναι πολύ λίγες συμβατές με αυτήν την λειτουργία (π.χ. της Microsoft).

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η υποστήριξη του Flex mode, δηλαδή ο διαχωρισμός της οθόνης στα δύο σε ορισμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα, η εφαρμογή της κάμερας μπορεί να σου δείχνει στη μισή οθόνη τα controls και την γκαλερί, ενώ στην υπόλοιπη μισή φαίνεται η προεπισκόπηση της λήψης που ετοιμάζεσαι να πάρεις.

Κατά τ’ άλλα, το περιβάλλον χρήσης είναι το One UI 4.1.1 με τις κλασικές προεγκατεστημένες εφαρμογές που γνωρίζουμε από τα υπόλοιπα Galaxy smartphones της εταιρείας (π.χ. Facebook, Spotify, Samsung apps, Microsoft apps, Google apps, Game Launcher). Υποστηρίζεται κανονικά και η λειτουργία Samsung DeX για μετατροπή του σε υπολογιστή αν συνδέσεις εξωτερική οθόνη και λοιπά περιφερειακά.

Κάμερες

Η Samsung επέλεξε για το Galaxy Z Fold4 το ίδιο σύστημα κάμερας με αυτό του Galaxy S22+. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε κύριο αισθητήρα 50MP με ευρυγώνιο φακό που συνοδεύεται από δύο αισθητήρας 12MP, ο πρώτος με υπερευρυγώνιο φακό και ο δεύτερος με τηλεφακό για 3x οπτικό zoom. Δεν έχουμε κάποια διαφοροποίηση για την εφαρμογή της κάμερας, πέραν των έξτρα στοιχείων που ενεργοποιούνται λόγω της ύπαρξης εξωτερικής οθόνης (μπορείς να την χρησιμοποιείς για προεπισκόπηση λήψης) και του σχεδιασμού που επιτρέπει να τραβάς seflies με την κύρια κάμερα, όπως και το split screen mode που αναφέραμε προηγουμένως.

Οι λήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πραγματικά εξαιρετικές όπως θα διαπιστώσετε με μια ματιά στην πλούσια γκαλερί που ακολουθεί. Λεπτομέρεια σε υψηλό επίπεδο, κλασικός υπεκορεσμός των χρωμάτων, σωστή συμπεριφορά του HDR και της ισορροπίας λευκού χωρίς να παρατηρείται υπερέκθεση στα έντονα φωτισμένα σημεία. Η μοναδική παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε αφορά την ταχύτητα του κλείστρου, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει να καθυστερεί ή να μην δέχεται το άγγιμα, αλλά αυτό πιθανότατα θα διορθωθεί με κάποιο software update και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Το 3x οπτικό zoom λειτουργεί όπως το διαφημίζει η εταιρεία, χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα, τα χρώματα και την καθαρότητα της εικόνας, ενώ μας έκανε εντύπωση πως δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές στην απόδοση των χρωμάτων όταν χρησιμοποιούμε τον υπερευρυγώνιο φακό, τομέας όπου συνήθως χωλαίνει η πλειοψηφία των smartphones ακόμα και της premium κατηγορίας. Εξίσου ευχαριστημένοι είμαστε και με την ελαχιστοποίηση του barrel effect στις λήψεις με τον υπερευρυγώνιο φακό.

Σε ό,τι αφορά τα πορτραίτα έχει γίνει σπουδαία δουλειά με την εκμετάλλευση του τηλεφακού για να απολαμβάνεις ίσως τις καλύτερες λήψεις στην κατηγορία των Android smartphones αυτή τη στιγμή. Ειδικά αν κάνεις zoom in στην φωτογραφία που τράβηξες παρατηρείς εξαιρετικά επίπεδα λεπτομέρειας ακόμα και στα αντικείμενα που βρίσκονται σε σχετικά μεγαλύτερη απόσταση από το ιδανικό.

Στις νυχτερινές λήψεις έχουμε ένα από τα καλύτερα Night mode σε κάμερα smartphone. Από τότε που οι κατασκευαστές επένδυσαν σε αυτήν την τεχνολογία παρατηρούμε σε όλους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) την υπερπροσπάθεια του λογισμικού να φωτίσει το κάδρο, κάτι που συνήθως οδηγεί σε αρκετά τεχνητό τελικό αποτέλεσμα. Αυτό το ξεχνάμε στο Samsung Galaxy Z Fold4, το οποίο καταφέρνει να αποδώσει μια πολύ πιο ισορροπημένη εικόνα διατηρώντας σε ικανοποιητικό επίπεδο την λεπτομέρεια και την αληθοφάνεια των χρωμάτων.

Στο κομμάτι του video μπαίνει στο παιχνίδι τόσο το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, όσο και η ψηφιακή σταθεροποίηση του λογισμικού της Samsung. Χάριν στον σχεδιασμό του μπορείς να το κρατήσεις απόλυτα σταθερό αρκεί να το ακουμπήσεις υπό γωνία επάνω σε ένα γραφείο αν θέλεις π.χ. να κάνεις live vlogging, αλλά και σε απλές καθημερινές λήψεις video (προτείνουμε σε ανάλυση 4K@60fps) δημιουργείς αξιοπρεπέστατο περιεχόμενο.

Αν αγαπάς τις selfies, η εμπρόσθια κάμερα της εξωτερικής οθόνης είναι μονόδρομος, παρά το γεγονός ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς τον σχεδιασμό του Galaxy Z Fold4 για να χρησιμοποιήσεις την κύρια κάμερα. Οι λήψεις με τον αισθητήρα 10MP είναι για κάποιο λόγο πολύ πιο φυσικές με σωστή απόδοση χρωμάτων και υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας. Ναι, υπάρχει και η under display κάμερα στην εσωτερική οθόνη, αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη τεχνολογία απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κάτι περισσότερο από gimmick στην παρούσα υλοποίηση της.

 

Επίλογος

Με το Samsung Galaxy Z Fold4 η εταιρεία μας δείχνει ότι βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση βελτιώνοντας τα στοιχεία που έχουν πραγματικά σημασία για τον επαγγελματία χρήστη: επιδόσεις, χρηστικότητα, λειτουργικότητα. Παράλληλα αποδεικνύει ότι δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις από τις παγίδες και τους περιορισμούς των foldables (π.χ. όγκος, βάρος, αυτονομία) και μοιάζει να προτιμά τα αργά και σταθερά βήματα παρά να ρισκάρει με τολμηρές αλλαγές που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο κόστος, αλλά και σε δύσκολες καταστάσεις αν δεν πετύχουν.

Είναι θετικό ότι η τιμή του μειώθηκε, κάτι που είχε υποσχεθεί η Samsung γενικότερα για τα foldables, παρόλα αυτά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Τονίζουμε για ακόμα μία φορά πως δεν είναι μια συσκευή που απευθύνεται στον μέσο καταναλωτή, άσχετα αν έχει να τα δώσει, αλλά σε επαγγελματίες χρήστες που θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν ουσιαστικά και καθημερινά τις σπουδαίες δυνατότητές του.

Samsung Galaxy Z Fold 4 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Εσωτερική εύκαμπτη οθόνη 7.6’’ Dynamic AMOLED 2X (2176 x 1812, 374ppi, 120Hz, HDR10+) με επικάλυψη Gorilla Glass Victus+ και υποστήριξη γραφίδας S Pen
  • Εξωτερική οθόνη 6.2’’ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O (2316 x 904, 120Hz)
  • Επεξεργαστής Snapdragon 8+ Gen1
  • Μνήμη RAM 12GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 256GB/512GB/1TB
  • Τριπλή κάμερα 50MP f/1.8 OIS και Dual Pixel AF + 12MP f/2.2 ultrawide + 10MP f/2.4 telephoto OIS (3x οπτικό zoom) και PDAF
  • Εμπρόσθια κάμερα 10MP f/2.2
  • Under-display κάμερα 4MP f/1.8 στην εσωτερική οθόνη
  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι
  • WiFi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G
  • Ηχεία AKG με υποστήριξη Dolby Atmos
  • Λειτουργικό σύστημα Android 12 με One UI 4.1
  • Μπαταρία 4400mAh με υποστήριξη φόρτισης 25W (ασύρματη φόρτιση στα 15W)
  • Διαστάσεις 155.1 x 67.1 x 15.8mm (κλειστό) / 155.1 x 130.1 x 6.3mm (ανοικτό)
  • Βάρος 263gr
  • Κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IPX8 (προστασία από νερό και σκόνη)

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Romulus, διαθέσιμο από σήμερα στο Disney+

Η ταινία θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας, «Alien: Romulus», της 20th Century Studios, είναι τώρα διαθέσιμη, αποκλειστικά…

5 ώρες ago

Ξεκινά ο 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφών για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ΠΜΔΚ), ο οποίος θα διεξαχθεί…

5 ώρες ago

Επίσημα με οθόνες OLED και μεγάλη ανθεκτικότητα

Η Garmin ανακοίνωσε τη νέα σειρά Instinct 3, την πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά ανθεκτικών…

5 ώρες ago

Ανέπαφες πληρωμές με τραπεζική κάρτα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ

Σε νέα εποχή εισέρχονται από σήμερα, 15 Ιανουαρίου, οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με πιο…

5 ώρες ago

Νέες λειτουργίες και αντίδραση σε μηνύματα με διπλό tap

Το WhatsApp γιορτάζει το νέο έτος με την παρουσίαση μερικών νέων λειτουργιών που επισημοποιήθηκαν σήμερα.…

9 ώρες ago

Winter Sales: Ασυναγώνιστες προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας από την Huawei

Με τον χειμώνα να κυριαρχεί και να δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα για νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις,…

9 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.