Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο Στέρλινγκ Μπάκους και ο γιος του φιλοτεχνούν μια Lamborghini.
Στο μεγαλύτερο ποσοστό η Lamborghini είναι κατασκευασμένη σε τρισδιάστατο εκτυπωτή σε φυσικό μέγεθος και πλήρως λειτουργική. Όπως εξηγεί στη σελίδα του στο Facebook o φυσικός από το Κολοράντο των ΗΠΑ, το πρότζεκτ έχει στόχο «να δείξει στα παιδιά πόσο cool μπορεί να είναι η επιστήμη και η μηχανουργία και να επιδείξει τη δύναμη της τεχνολογίας».
Για την από τρισδιάστατο εκτυπωτή Lamborghini Aventador, πατέρας και γιος έχουν προς ώρας ξοδέψει 20.000 δολάρια, πολύ λιγότερα από την τιμή του αυθεντικού οχήματος σε έκθεση αυτοκινήτων που είναι 639.670 δολάρια. Από κοινού έχουν «εκτυπώσει» τα τμήματα του σασί, τα πίσω φώτα, τα μπροστινά φώτα και το σύστημα εξαερισμού.
Δείτε το βίντεο με την κατασκευή:
Βεβαίως, δεν μπορούν όλα τα μέρη να κατασκευαστούν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, με αποτέλεσμα ο σκελετός, οι αναρτήσεις και το σύστημα ταχυτήτων να είναι από ατσάλι.
Χρησιμοποίησε, ως επί το πλείστον, πλαστικό (PLA, ASA, ABS και PETG) για να «εκτυπώσει», αλλά και nylon carbon fiber για τα μέρη που απαιτούσαν μεγαλύτερη αντοχή.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέρλινγκ Μπάκους τονίζει ότι το πρότζεκτ του δεν είναι πειρατεία. «Ο σχεδιασμός των μερών βασίζεται στη Lamborghini Aventador, αλλά έχουμε αλλάξει σημαντικά κάθε μέρος, για να προσθέσουμε το δικό μας σχεδιαστικό γούστο. Επιπροσθέτως, δεν κατασκευάστηκαν καλούπια, και τίποτα δεν πωλείται. Αυτό είναι ένα μοναδικό πρότζεκτ το οποίο δεν θα επαναληφθεί και δεν πωλείται» υπογραμμίζει.
Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με αθέατους τρόπους που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε…
Έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές για έναν…
Ο Jason Statham θυμίζει τον Liam Neeson από το Taken στην προσπάθεια του να βρει…
Οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες προσφέρουν μεγάλη ευκολία, με την προϋπόθεση ότι χρειάζεται να καθαρίσετε μόνο…
Η Samsung παρουσίασε στο CES 2025 τις τελευταίες καινοτομίες της στις τεχνολογίες οθόνης με τεχνητή…
Η μικρή παράκτια πόλη Σίντσου (Hsinchu) στην Ταϊβάν μετρά πάνω από τρεις αιώνες ζωής. Παρότι…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment