Categories: Google

Το YouTube προσθέτει tags για το AI-generated περιεχόμενο


Αφότου ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία στα τέλη του περασμένου έτους, το YouTube ξεκινά τώρα να απαιτεί από τους δημιουργούς να γνωστοποιούν τη χρήση “τροποποιημένου ή συνθετικού” περιεχομένου που περιλαμβάνει Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σε μια ανάρτηση στο blog, το YouTube ανακοίνωσε ότι οι δημιουργοί υποχρεούνται πλέον να διευκρινίζουν αν το βίντεο τους περιλαμβάνει “τροποποιημένο ή συνθετικό περιεχόμενο”. Αυτό περιγράφεται ως περιεχόμενο που φαίνεται ρεαλιστικό, αλλά έχει γίνει είτε με τροποποιημένα είτε με συνθετικά μέσα. Ο κύριος στόχος αυτής της νέας γνωστοποίησης είναι να βοηθήσει τους θεατές να αναγνωρίζουν τα videos που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση παραγωγικής AI.

Τα παραδείγματα τροποποιημένου ή/και συνθετικού περιεχομένου του YouTube περιλαμβάνουν:

  • Χρήση του ομοιώματος ενός ρεαλιστικού προσώπου: Ψηφιακή αλλοίωση περιεχομένου για την αντικατάσταση του προσώπου ενός ατόμου με το πρόσωπο ενός άλλου ή συνθετική παραγωγή της φωνής ενός ατόμου για την αφήγηση ενός βίντεο.
  • Αλλοίωση υλικού από πραγματικά γεγονότα ή μέρη: Όπως το να φανεί ότι ένα πραγματικό κτίριο έπιασε φωτιά ή η αλλοίωση ενός πραγματικού αστικού τοπίου για να φανεί διαφορετικό από την πραγματικότητα.
  • Δημιουργία ρεαλιστικών σκηνών: Εμφάνιση ρεαλιστικής απεικόνισης φανταστικών σημαντικών γεγονότων, όπως ένας ανεμοστρόβιλος που κινείται προς μια πραγματική πόλη.

Αλλά το πού ακριβώς βρίσκεται το όριο είναι ένα ερώτημα στο οποίο δεν γνωρίζουμε πλήρως την απάντηση. Θεωρούνται τα video effects ως “τροποποιημένο” περιεχόμενο; Σε ένα ορισμένο επίπεδο, όχι, καθώς το YouTube θεωρεί ότι εξαιρούνται το “σαφώς μη ρεαλιστικό περιεχόμενο”, οι προσαρμογές χρώματος ή φωτισμού, τα “ειδικά εφέ όπως το θόλωμα φόντου” και τα “φίλτρα ομορφιάς ή άλλες οπτικές βελτιώσεις”, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μια σελίδα υποστήριξης εμβαθύνει περαιτέρω σε περισσότερα παραδείγματα για το τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται γνωστοποίηση. Ένας τομέας στον οποίο το YouTube απαιτεί σε μεγάλο βαθμό αποκάλυψη είναι τα deepfakes, τα οποία εξηγούνται ως “ψηφιακή παραγωγή ή αλλοίωση περιεχομένου για την αντικατάσταση του προσώπου ενός ατόμου με το πρόσωπο κάποιου άλλου”.

Το YouTube λέει ότι και η μη αποκάλυψη της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούσε να επιφέρει κυρώσεις σε ένα κανάλι, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής από το Partner Program που χρησιμοποιείται για την κερδοφορία των videos στην πλατφόρμα.

Όταν το περιεχόμενο δεν αναφέρεται, σε ορισμένες περιπτώσεις το YouTube μπορεί να λάβει μέτρα για να μειώσει τον κίνδυνο ζημίας για τους θεατές, εφαρμόζοντας προληπτικά μια επισήμανση την οποία οι δημιουργοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν. Επιπλέον, οι δημιουργοί που επιλέγουν συστηματικά να μην αποκαλύπτουν αυτές τις πληροφορίες ενδέχεται να υποστούν κυρώσεις από το YouTube, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης του περιεχομένου ή της αναστολής από το YouTube Partner Program.

Το YouTube αναφέρει ότι οι επισημάνσεις για “τροποποιημένο ή συνθετικό” περιεχόμενο που θα εμφανίζονται στον θεατή θα εμφανιστούν σε φορητές συσκευές, υπολογιστές και τηλεοράσεις “τις επόμενες εβδομάδες”, ξεκινώντας από την εφαρμογή YouTube για φορητές συσκευές.

[YouTube]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Διαθέσιμο πλέον και για Xbox!

Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Death Stranding στο PlayStation, οι παίκτες του Xbox…

3 ώρες ago

Skeleton Crew, έρχεται στο Disney+ στις 4 Δεκεμβρίου

Το Disney+, αποκάλυψε το νέο trailer και poster, της νέας σειράς της Lucasfilm, Star Wars: Skeleton…

3 ώρες ago

Τι είναι και γιατί αποτελεί τη «ραχοκοκκαλιά» της Πυρηνικής Σύντηξης

Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που εξηγεί γιατί δεν έχουμε ακόμη αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης ικανούς να…

3 ώρες ago

Η SEGA ετοιμάζει νέο Virtua Fighter μετά από 18 χρόνια!

Η SEGA δουλεύει πάνω σε ένα νέο παιχνίδι Virtua Fighter για πρώτη φορά από το…

4 ώρες ago

Αποκαλύφθηκε παγκόσμια κακόβουλη εκστρατεία με θύματα χρήστες fintech

Η ομάδα Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky (GReAT) αποκάλυψε μια κακόβουλη παγκόσμια εκστρατεία, στην…

6 ώρες ago

Τεχνητή νοημοσύνη ή άνθρωποι; Ποιες εργασίες ωφελούνται περισσότερο από τη χρήση ΑΙ

Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, μια νέα μελέτη από ερευνητές του MIT εξέτασε ποιες εργασίες θα μπορούσαν…

6 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.