Την περασμένη εβδομάδα είχαμε το λανσάρισμα της POCO F6 Series και στη χώρα μας, αλλά προτού περάσουμε στο αναμενόμενο review του POCO F6 Pro που έχουμε εδώ και μερικές ημέρες στα χέρια μας, βρήκαμε την κατάλληλη ευκαιρία να μιλήσουμε για μια συσκευή που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος από τη θυγατρική της Xiaomi και μας έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.
Πρόκειται για το POCO M6 Pro, ένα smartphone με τιμή μικρότερη των €250 που μέχρι στιγμής (τουλάχιστον) φαίνεται να κερδίζει άνετα τη μάχη στην κατηγορία των entry-level smartphones. Εύλογα θα αναρωτηθείτε γιατί αποφασίσαμε να περιμένουμε τόσο καιρό για να μοιραστούμε τις απόψεις μας μαζί σας. Ο λόγος είναι απλός και ουσιαστικά μας το έχουν ζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν αρκετοί φίλοι του Techgear.gr: απόψεις για συσκευές μετά από μακροχρόνια χρήση!
Με τους ταχύτατους ρυθμούς που κινείται ο κόσμος της Τεχνολογίας και η κατηγορία των smartphones ειδικότερα, θα έλεγε κανείς ότι ένα smartphone που κυκλοφόρησε στις αρχές τις χρονιάς είναι ήδη παλιό, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε απλά να κάνουμε με μια συσκευή μόλις μερικών μηνών! Για να μην το κουράζουμε άλλο, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το POCO M6 Pro και να δούμε πως συμπεριφέρεται μετά από πραγματική χρήση αρκετών εβδομάδων.
Καταρχάς να αναφέρουμε ότι στο κουτί του POCO M6 Pro συμπεριλαμβάνεται πλαστική προστατευτική θήκη, καλώδιο φόρτισης USB-C σε USB-A και φορτιστής ισχύος 67W.
Η ίδια η συσκευή είναι μεγάλη, αλλά δεν αισθανόμαστε ότι κουβαλάμε μια ιδιαίτερα βαριά συσκευή ή καλύτερα αυτή είναι η αίσθηση που μας αφήνει καθότι έχουμε δοκιμάσει smartphones παρόμοιων διαστάσεων που συνήθως ξεπερνούν τα 200 γραμμάρια (αυτό ζυγίζει περίπου 180gr). Το μέγεθος και η θέση των κουμπιών, όλα στη δεξιά πλευρά, είναι αρκετά καλά ώστε να προσεγγίζονται με το ένα χέρι με μια φυσική χειρονομία.
Οι πλευρές του είναι επίπεδες και όχι αιχμηρές, ώστε να μην ενοχλούν όταν κρατάτε το κινητό. Στον τομέα της αισθητικής του δίνουν επίσης μια κάποια κομψή πινελιά, αν και πρέπει να αναφέρουμε ότι το υλικό που χρησιμοποιείται το κάνει κάπως ολισθηρό, οπότε με τον κίνδυνο να πέσει, συνιστούμε τη χρήση θήκης, όπως αυτή που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο.
Μια λεπτομέρεια που μπορεί να φαίνεται ασήμαντη είναι ότι η υποδοχή για την κάρτα SIM και την κάρτα microSD έχει μια τρύπα στο ίδιο το συρτάρι για να γνωρίζετε πάντα τη σωστή φορά με την οποία θα την εισάγετε.
Το πλαστικό είναι το υλικό κατασκευής που επέλεξε η Xiaomi, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της σειράς στην οποία βρισκόμαστε και το πίσω μέρος είναι μαγνήτης για τα δακτυλικά αποτυπώματα, επομένως, χρειάζεται τακτικό σκούπισμα αν σας ενοχλεί. Επίσης στο πίσω μέρος υπάρχει ένα μεγάλο module κάμερας που κάνει το τηλέφωνο να «χορεύει» πολύ όταν το έχουμε πάνω σε μια επιφάνεια.
Περνώντας στην οθόνη, να πούμε ότι έρχεται με ένα εργοστασιακά προεγκατεστημένο προστατευτικό που, για οπτικούς λόγους, δεν χάνει ποιότητα και όσον αφορά τη χρήση δεν έχει πολύ διαφορετική αίσθηση από εκείνη της οθόνης. Η διαγώνιος 6,7 ιντσών του panel αξιοποιείτα πολύ καλά καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, αλλά τα bezels είναι αρκετά εμφανή και όχι συμμετρικά (ειδικά στο κάτω μέρος).
Το ίδιο το panel είναι AMOLED 120 Hz με πολύ καλή βαθμονόμηση και φυσικά απόδοση των χρωμάτων χωρίς να τείνουν σε υπερβολικό κορεσμό. Η ανάλυση δεν υπερβαίνει το FullHD+, αλλά είναι αρκετή για να απολαύσετε περιεχόμενο multimedia με καλή ποιότητα και μάλιστα έχοντας πολύ καλές γωνίες θέασης. Επιπλέον, προσφέρει μια λειτουργία «Always On Display», αν και με το κόστος της αύξησης της ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς δεν πρόκειται για πάνελ LTPO που μπορεί να μειώσει το ρυθμό ανανέωσης στο 1 Hz.
Όσον αφορά τη φωτεινότητα, χωρίς να φτάνει στα επίπεδα των high-end συσκευών (λογικό) είναι αρκετά ικανοποιητική στα 1300nits για να απολαμβάνεις καλή ευκρίνεια στο φως της ημέρας, αν και στο έντονο απευθείας φως του Ήλιου δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα.
Η έκδοση που έχουμε στα χέρια μας είναι η πιο προηγμένη με 12GB μνήμη RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο. Το τονίζουμε από την αρχή, διότι τόσο η εμπειρία χρήσης όσο και οι δοκιμές επιδόσεων φαίνονται κάπως ανώτερες από αυτό που θα είχαμε με την έκδοση των 8GB RAM.
Η εταιρεία χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή MediaTek Helio G99 Ultra, μια αρκετά αναβαθμισμένη έκδοση του Helio G99 που παρουσιάστηκε πριν από 2 χρόνια για συσκευές αυτής της κατηγορίας. Δεν υπάρχει υποστήριξη δικτύων 5G, ωστόσο, η συνολική απόδοση είναι εξαιρετικά ομαλή. Οι εφαρμογές ανοίγουν ταχύτατα, εναλλάσσονται χωρίς προβλήματα και μπορείς να παίξεις ακόμα και τα πιο απαιτητικά mobile games, απλά κάνοντας μια μικρή έκπτωση στις ρυθμίσεις των γραφικών τους. Παρόλα αυτά, παρατηρούμε μια άνοδο της θερμοκρασίας, που είναι αναμενόμενη και τουλάχιστον δεν φτάνει σε ενοχλητικό επίπεδο. Θα λέγαμε, πάντως, ότι το POCO M6 Pro προορίζεται περισσότερο για περιήγηση στο Διαδίκτυο και τα social media, την παρακολούθηση περιεχομένου και τα casual games.
Σε ό,τι αφορά το βιομετρικό ξεκλείδωμα, η αναγνώριση προσώπου από την εμπρόσθια κάμερα λειτουργεί πολύ γρήγορα και αξιόπιστα αρκεί να υπάρχει αρκετός φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο για να «βλέπει» το πρόσωπο, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι πραγματικά υψηλότερου επιπέδου.
Ο ήχος είναι ίσως το πιο αδύναμο σημείο του POCO M6 Pro, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακός. Διαθέτει δύο στερεοφωνικά ηχεία που βρίσκονται το καθένα στο ένα άκρο (το ένα στο κάτω μέρος, δίπλα στη θύρα φόρτισης, και το άλλο στο πάνω μέρος δίπλα στην υποδοχή 3,5 mm). Φτάνει σε μια καλή μέγιστη ένταση χωρίς να παραμορφώνει υπερβολικά τον ήχο. Βέβαια, το γεγονός ότι η θέση αυτών των ηχείων είναι στα άκρα σημαίνει ότι όταν κρατάμε το κινητό τηλέφωνο με δύο χέρια τείνουμε να μπλοκάρουμε ένα μέρος τους.
Κλείνοντας με την αυτονομία, η μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh σου βγάζει με χαρακτηριστική άνεση μια ολόκληρη ημέρα χρήσης, ενώ ο φορτιστής 67W προσφέρει ένα 50% μέσα σε 20 λεπτά φόρτισης (100% σε περίπου 50 λεπτά).
Στον τομέα της φωτογραφίας, το POCO M6 Pro διαθέτει μπροστά μια απλή selfie κάμερα 16 megapixel που, αν και συμβατή, δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε τίποτα. Στο πίσω μέρος συναντάμε τους άλλους τρεις αισθητήρες, με όλη τη δουλειά να γίνεται από τον κύριο αισθητήρα 64MP OIS. Οι άλλοι δύο είναι οι πολύ τυπικοί 8MP ultrawide και 2MP macro που συναντάμε σε entry-level smartphones εδώ και πάνω από 5 χρόνια.
Στην εφαρμογή της κάμερας βρίσκουμε τις κλασικές λειτουργίες φωτογραφίας και βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας λήψης φωτογραφιών σε λειτουργία «Pro» ρυθμίζοντας εμείς οι ίδιοι τις παραμέτρους και τη λειτουργία 64MP ικανή να μας προσφέρει φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση με τον κύριο αισθητήρα.
Η φωτογράφηση με τον κύριο αισθητήρα εκπλήσσει με την καλή φωτεινότητά του, ικανή να τραβήξει μια καθαρή σκηνή σε συνθήκες όπου ο περιβαλλοντικός φωτισμός μειώνεται (π.χ. σούρουπο ή αυγή). Η λειτουργία των 64MP προσφέρει καλύτερη ποιότητα όταν κάνεις zoom, αλλά και το βασικό mode λήψης στα 16MP είναι αρκετά ικανοποιητικό για τα δεδομένα της κατηγορίας, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην περιμένετε, βέβαια, την απόδοση του HDR, τις αντιθέσεις και τη λεπτομέρεια ακριβότερων smartphones. Αυτό που μας άρεσε, πάντως, ήταν τα ελαφρώς πιο ψυχρά χρώματα στις λήψεις μας, καθώς έχουμε κουραστεί λιγάκι με τον υπερκορεσμό που παρατηρούμε σχεδόν σε κάθε άλλο smartphone.
Ελλείψει τηλεφακού, αυτό που βρίσκουμε είναι μια λειτουργία ψηφιακού zoom που φτάνει μέχρι και 10x . Στην πρώτη περίπτωση, παρατηρείται ότι η επεξεργασία των χρωμάτων εξακολουθεί να είναι κάπως μη ρεαλιστική, αν και προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν χάνεται υπερβολικά η ποιότητα της εικόνας. Ωστόσο, στη μέγιστη τιμή του ψηφιακού ζουμ υπάρχει ήδη μια αξιοσημείωτη απώλεια ποιότητας, αν και όχι υπερβολική. Στη λειτουργία πορτραίτου όλα γίνονται από το λογισμικό και, με βάση τα αποτελέσματα, τα καταφέρνει αρκετά καλά.
Στις νυχτερινές λήψεις, η κανονική λειτουργία, και παρά την καλή επεξεργασία που κάνει ο αισθητήρας σε συνδυασμό με το λογισμικό, χάνονται πολλές λεπτομέρειες που αποτυπώνονται με μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης στο Night Mode. Το τελευταίο απλά αυξάνει τη φωτεινότητα χωρίς να υπερτονίζει τη σκηνή, αλλά το επίπεδο λεπτομέρειας του εδάφους ή το χρώμα του ουρανού ξεφεύγουν από την πραγματικότητα.
Συνοψίζοντας, το POCO M6 Pro δεν είναι ένα smartphone που θα αγοράσεις για τις φωτογραφικές του δυνατότητες, αλλά ο κύριος αισθητήρας θα σε βοηθήσει να είσαι τουλάχιστον αξιοπρεπής σε αυτά που τραβάς.
Με το POCO M6 Pro η Xiaomi είναι πλήρως συνειδητοποιημένη για αυτό που προσφέρει στον χρήστη. Ένα entry-level smartphone για τον καθένα, ειδικά για νεαρά παιδιά ή ηλικιωμένους, που θα απολαύσουν την οθόνη του, casual games και μια ομαλότατη εμπειρία χρήσης με μεγάλη αυτονομία χωρίς να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι απαιτούν οι ανάγκες τους.
Αυτή τη γιορτινή περίοδο, η Philips Monitors δημιουργεί μια σειρά προτάσεων από ευέλικτες και καινοτόμες…
Στις αρχές της χρονιάς, η OpenAI παρουσίασε το Sora, ένα νέο AI μοντέλο παραγωγής βίντεο…
Η Κίνα πρωταγωνιστεί ολοένα και περισσότερο στην τεχνολογική πρόοδο, όχι μόνο στον τομέα της αεροδιαστημικής,…
Στις τρεις πρώτες ταινίες του Indiana Jones, ο Dr. Henry Jones Jr. δεν συνάντησε ποτέ…
Ο Walton Goggins του Fallout λέει ότι είναι «ωραίο συναίσθημα» να επιστρέφει στο ρόλο του…
Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύει νάρκες από μακριά και με…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment