Το όραμα της NASA για τις διαστημικές αποικίες του μέλλοντος

4


Για ακόμα μια φορά το Goddard Space Flight Center της NASA δημιουργεί ένα εντυπωσιακό video με σκοπό να δείξει στο ευρύ κοινό το όραμα της για τα (πολύ) μελλοντικά ταξίδια της Ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος ή ακόμα παραπέρα.

Μπορεί μέχρι σήμερα να έχουμε καταφέρει να επισκεφτούμε μόνο τη Σελήνη και μάλιστα μετά από δεκαετίες περιμένουμε να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη επανδρωμένη αποστολή της NASA, αλλά αυτο δεν εμποδίζει την τελευταία να ονειρεύεται.

Στο video παρουσιάζεται με όμορφο τρόπο μια εποχή όπου οι άνθρωποι θα έχουν καταφέρει να στήσουν πραγματικές αποικίες και κοινότητες στη Σελήνη και τον πλανήτη Αρη, ενώ θα πραγματοποιούν ταξίδια σε πιο μακρινά μέρη όπως ο Εγκέλαδος (δορυφόρος του Κρονου) μέχρι και εξωπλανήτες όπως ο HD 40307 g!

Στη NASA η αποστολή μας είναι να εξερευνούμε. Επισκεπτόμαστε περιοχές στο Ηλιακό Σύστημα μας και μελετάμε κόσμους μακρινούς προκειμένου να δώσουμε απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα. Πως βρεθήκαμε εδώ; Που πηγαίνουμε; Είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν;

Μπορεί τα ρομποτικά διαστημικά σκάφη – εξερευνητές να βολτάρουν στο Ηλιακό Σύστημα μας εδώ και δεκαετίες, αλλά ο άνθρωπος έχει πατήσει το πόδι του μόνο στη Γη και στη Σελήνη. Εκεί θα ξαναστείλουμε αστροναύτες, όμως δεν θα σταματήσουμε εκεί. Μπορεί οι άνθρωποι να μην έχουν επισκεφθεί τον πλανήτη Άρη, σκοπεύουμε, ωστόσο, να προσθέσουμε ίχνη από μπότες δίπλα σε αυτά των rovers.

Προφανώς οι άνθρωποι στο Goddard Space Center έχουν πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και μάλιστα σημειώνουν ότι με τις υπάρχουσες τεχνολογίες το όλο concept είναι απλά ένα όνειρο. Με μια διαφορετική ανάγνωση, στις αρχές του περασμένου αιώνα εάν έλεγες ότι θα πάμε στη Σελήνη θα σε περνούσαν για τρελό και πριν 3-4 αιώνες θα σε πετούσαν στην πυρά….

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή