Νέες πρωτότυπες ψηφιακές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα έχει προγραμματίσει τo Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05) και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17/05), δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει με πρωτότυπες και διαδραστικές εμπειρίες την ιστορία και τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών.
Βασισμένες στο φετινό μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών έχει προγραμματίσει τρία είδη ψηφιακών δράσεων, από την Κυριακή 16 Μαΐου έως και την Τρίτη 18 Μαΐου. Ήδη είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του μουσείου, στην ενότητα Συλλογές & Εκθέματα, η νέα ψηφιακή έκθεση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν μέρος των συλλογών και να πάρουν πληροφορίες για τα εκθέματα.
Τρίτη 18/05, ώρα 19.00-19.40, Live Μετάδοση στο YouTube της COSMOTE
Η μουσική της σύγχρονης ελληνικής σκηνής από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Κωστή Νικηφοράκη συνδυάζεται για πρώτη φορά με πλάνα και οπτικοακουστικό υλικό από το μουσείο, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο οπττικοακουστικό κολάζ.
Eικαστικό ψηφιακό εργαστήρι – «Από το 21 στο 21: Φλάμπουρα και Μπαϊράκια! Σηκώσαμε μπαϊράκι!»
Δευτέρα 17/05 & Τρίτη 18/05, ώρα 18.00-19.00, για όλες τις ηλικίες, μέσω της πλατφόρμας Ζοοm, online κρατήσεις
Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τα φλάμπουρα και τα μπαϊράκια, που ήταν σημαίες και λάβαρα κατά την Ελληνική Επανάσταση, συνδυάζονται με σχήματα και πίνακες από το κίνημα της αφηρημένης τέχνης.
«Άναψε φωτιές και στείλε μήνυμα με πυρσούς!»
Κυριακή 16/05, ώρες: 10.30-12.00 & 12.30-14.00, ηλικίες 6-9 ετών, online κρατήσεις
Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και με το πρόγραμμα Scratch Junior ταξιδεύουν στο χρόνο, ανακαλύπτοντας τις αρχαίες Φρυκτωρίες (δίκτυα τηλεπικοινωνιών).
Κυριακή 16/05, ώρες: 10.30-12.00 & 12.30-14.00, ηλικίες 10-12 ετών, online κρατήσεις
Προχωρημένη γνώση προγραμματισμού αποκτούν τα παιδιά με το πρόγραμμα Scratch 3.0. Συνθέτουν τους δικούς τους κώδικες σχεδιάζοντας μία προσομοίωση μορσικού τηλέγραφου για να στείλουν το δικό τους τηλεγράφημα με σήματα Μορς!
Όλα τα προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ έχουν σχεδιαστεί με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και είναι δωρεάν για το κοινό.
Από την έναρξη της πανδημίας το 2020, και με το μήνυμα #StayConnected #StayCurious, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στηρίζει τη μάθηση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα μέσα από τις ψηφιακές του δράσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ενώ υποδέχεται το κοινό του όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό με διευρυμένο ωράριο τη Δευτέρα 17/05 (10.00-18.00) και την Τρίτη 18/05 (10.00-20.00) με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον Covid-19.
Στόχος του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών, ως μέρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σήμερα, οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.
Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με αθέατους τρόπους που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε…
Έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές για έναν…
Ο Jason Statham θυμίζει τον Liam Neeson από το Taken στην προσπάθεια του να βρει…
Οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες προσφέρουν μεγάλη ευκολία, με την προϋπόθεση ότι χρειάζεται να καθαρίσετε μόνο…
Η Samsung παρουσίασε στο CES 2025 τις τελευταίες καινοτομίες της στις τεχνολογίες οθόνης με τεχνητή…
Η μικρή παράκτια πόλη Σίντσου (Hsinchu) στην Ταϊβάν μετρά πάνω από τρεις αιώνες ζωής. Παρότι…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment