Οι τεχνολογίες παραγωγής εικόνων με Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πολύ δημοφιλείς αυτές τις μέρες. Δεν υπάρχουν μόνο ειδικές εφαρμογές ή ιστοσελίδες για τη δημιουργία εικόνων AI απλά χρησιμοποιώντας μερικές οδηγίες, αλλά ακόμη και δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Instagram σας επιτρέπουν επίσης να δημιουργήσετε εικόνες AI.
Έχει γίνει λίγο δύσκολο να είστε σίγουροι αν μια εικόνα έχει παραχθεί με χρήση AI ή είναι πρωτότυπη. Ως απάντηση σε αυτό το αυξανόμενο ζήτημα, η Google έχει κατανοήσει την πρόκληση και μπορεί σύντομα να βοηθήσει τους χρήστες να αναγνωρίζουν μια πραγματική εικόνα από μια εικόνα που έχει παραχθεί από τεχνητή νοημοσύνη ή έχει παραποιηθεί.
Το τελευταίο APK Teardown της εφαρμογής Google Photos για συσκευές Android δείχνει κάποιες σειρές κώδικα που θα επιτρέπουν στην εφαρμογή Photos να αναγνωρίζει αν μια εικόνα έχει δημιουργηθεί με AI ή όχι. Όπως σημειώνει το Android Authority, οι εικόνες που δημιουργούνται με τη χρήση του Google Gemini συνοδεύονται από την επισήμανση «Made with Google AI», η οποία αποθηκεύεται στα δεδομένα EXIF της εικόνας.
Επίσης, όταν ένας χρήστης κάνει χρήση του Magic Editor στο Google Photos, οι εικόνες αποκτούν τις επισημάνσεις τους όπως «AI-Generated with Google Photos» και «AI-Generated with Google». Από την άλλη πλευρά, ο κώδικας «@id/digital_source_type» αναφέρεται στο πεδίο Digital Source Type, το οποίο αναδεικνύει την πηγή από την οποία δημιουργήθηκε η εικόνα. Για παράδειγμα, όταν μια εικόνα παράγεται με τη χρήση ενός μοντέλου Generative AI, τότε προστίθεται η τιμή «compositeWithTrainedAlgorithmicMedia».
Αναμένεται ότι όλες οι παραπάνω πληροφορίες θα εμφανίζονται στην ενότητα λεπτομερειών της εικόνας. Έτσι, ο έλεγχος των μεταδεδομένων IPTC θα διευκολύνει την κατανόηση του αν μια εικόνα έχει δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη ή όχι. Η αλλαγή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην εφαρμογή Google Photos για συσκευές Android και ενδέχεται να φτάσει μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης.
*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το SearchEngineLand.
[via]
Οι χρήστες του Epic Games Store έχουν στη διάθεσή τους 24 ώρες για να αποκτήσουν…
Η χρήση ενέργειας των αμερικανικών κέντρων δεδομένων θα μπορούσε να τριπλασιαστεί σχεδόν μέχρι το 2028…
Το OpenAI αναβαθμίζει το πιο έξυπνο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης του με βελτιωμένες ικανότητες συλλογισμού -…
Γιατί τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Microsoft, η Amazon, η Google και η Meta ποντάρουν πολλά…
Ορισμένοι χρήστες του Spotify αντιμετωπίσαν ένα απροσδόκητο θέμα στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming μουσικής, καθώς είδαν…
Με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment