Σύντομα θα ξεκλειδώνεις το δωμάτιο του ξενοδοχείου με το smartphone

0


Το Google Wallet θέλει να κάνει την εμπειρία στο ξενοδοχείο λιγότερο κουραστική, προσθέτοντας υποστήριξη για κλειδιά καρτών ξενοδοχείων. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα 9to5Google, η Google ενημέρωσε τις σελίδες υποστήριξης της εφαρμογής και ανακοίνωσε ότι το Google Wallet θα μπορεί πλέον να αποθηκεύει κλειδιά ξενοδοχείων, προφανώς σε αυτά που υποστηρίζουν τη λειτουργία.

Η προσθήκη ενός κλειδιού κάρτας ξενοδοχείου θα λειτουργεί παρόμοια με την προσθήκη μιας πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Θα μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, στην εφαρμογή ή θα ακολουθείτε τις οδηγίες του email και θα πατάτε στην επιλογή Add to Google Wallet. Από εκεί, θα συνδεθείτε και θα μπορείτε να προσθέσετε το ξενοδοχείο, ώστε να μπορείτε να μπαίνετε στο δωμάτιό σας για τη διάρκεια της διαμονής σας χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε κάρτα.

Για να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως κλειδί δωματίου ξενοδοχείου, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να το βγάλετε από την τσέπη σας, να το ξεκλειδώσετε και να κρατήσετε το πίσω μέρος της συσκευής κοντά στο χερούλι της πόρτας. Ορισμένα μοντέλα τηλεφώνων, πάντως, δεν θα απαιτούν να τα ξεκλειδώσετε πρώτα για να λειτουργήσει το σύστημα

Αν και η ιδέα της προσθήκης ενός κλειδιού κάρτας ξενοδοχείου στο Google Wallet ακούγεται βολική, προς το παρόν υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο. Το Google Wallet δεν είναι αυτόματα συμβατό με κάθε σύστημα κλειδιού κάρτας εκεί έξω, οπότε οι αλυσίδες ξενοδοχείων θα πρέπει πρώτα να προσθέσουν υποστήριξη. Προς το παρόν, πολύ λίγα ξενοδοχεία υποστηρίζουν τη λειτουργία, με το Clarion Hotel Post στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας να είναι ένα από τα λίγα ξενοδοχεία που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Ευελπιστούμε ότι η Google θα συνεργαστεί με μεγάλες αλυσίδες για να το αναπτύξει αυτό γρηγορότερα.

[via]



Πηγή