Categories: Apple

Στοχευμένη αντιμετώπιση του καρκίνου με δέσμες ιόντων προτείνουν οι ερευνητές


Μια νέα ιδέα για τη στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου έχει αποδειχθεί κάπως επιτυχής σε ποντίκια μέχρι στιγμής. Η ιδέα βασίζεται στη χρήση ακτίνων ραδιενεργών ιόντων για την άμεση στόχευση καρκινικών όγκων και κυττάρων. Υπάρχουν, βέβαια, διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι επιστήμονες συνεχίζουν να αναζητούν καλύτερους τρόπους για τη στόχευση των καρκινικών κυττάρων. Για αρχή, η ακτινοβολία είναι εξαιρετικά δυσμενής και σκληρή για το σώμα. Χωρίς να είναι πιο στοχευμένη, τείνει να καταστρέφει κύτταρα κάθε φύσης, προκαλώντας ένα σωρό παρενέργειες που πολλοί ασθενείς θέλουν πιθανότατα να αποφύγουν.

Έχουμε δει μερικές πολύ εντυπωσιακές θεραπείες για τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Οι επιστήμονες όχι μόνο έχουν επινοήσει ενέσιμα φάρμακα για τον καρκίνο, αλλά έχουν επίσης βρει τρόπους να σκοτώνουν τον καρκίνο με το φως, κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει τις πόρτες για επαναστατικές νέες θεραπευτικές επιλογές. Αυτό το τελευταίο σύστημα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, χρησιμοποιώντας μια δέσμη ραδιενεργών ιόντων για να στοχεύσει απευθείας τον καρκίνο.

Χρησιμοποιώντας στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου, οι ερευνητές έδειξαν ότι τα ποντίκια ήταν σε θέση να υποστούν πολύ λιγότερες παράπλευρες απώλειες από ό,τι επιτρέπουν οι τρέχουσες τεχνικές. Και, με περαιτέρω δοκιμές, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι έτοιμο να δοκιμαστεί και σε ανθρώπους. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν την επιτυχία της θεραπείας τους με δέσμη ιόντων σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Elsevier.

Αυτού του είδους οι πιο στοχευμένες θεραπευτικές επιλογές θα μπορούσαν να είναι πολύ καλές για τη θεραπεία όγκων που βρίσκονται βαθιά μέσα στο σώμα, καθώς και εκείνων που βρίσκονται κοντά σε ευαίσθητα όργανα και μέρη του σώματος. Φανταστείτε έναν καρκινικό όγκο δίπλα στον νωτιαίο μυελό. Η έγχυση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στο σώμα κοντά σε αυτή την περιοχή θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα εντός του νωτιαίου μυελού.

Ωστόσο, με μια πιο στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου, όπως αυτή η δέσμη ιόντων, η ακτινοβολία θα μπορούσε να χορηγηθεί απευθείας στους όγκους, αποφεύγοντας παράπλευρες βλάβες σε ευαίσθητα όργανα. Οι περισσότερες ακτινοθεραπείες στις οποίες βασίζονται οι γιατροί χρησιμοποιούν ήδη δέσμες ακτίνων Χ για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, όταν αυτοί οι όγκοι βρίσκονται βαθιά στο σώμα ή κοντά σε ευαίσθητα όργανα, καταστρέφουν υγιείς ιστούς στο πέρασμα τους.

Αυτό οδηγεί σε άλλες παρενέργειες, καθώς και σε επιπλοκές, και μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο χρόνο επούλωσης. Ευτυχώς, με την επιτυχία αυτής της θεραπείας με δέσμη ιόντων, θα μπορούσαμε να δούμε καλύτερες θεραπείες για τον καρκίνο.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η Ιαπωνία έστειλε τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στο Διάστημα!

Ιάπωνες ερευνητές μόλις έστειλαν τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στον κόσμο στο Διάστημα, όπως αναφέρει το…

7 ώρες ago

Ξεπέρασε τα 146 εκατ. πωλήσεις, δεν αλλάζουν τα σχέδια για το Switch 2

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo, το Nintendo Switch παρουσιάζει μια μικρή πτώση…

14 ώρες ago

Σημαντική ανακάλυψη για το περίφημο Πρόβλημα των Τριών Σωμάτων

Το πρόβλημα των τριών σωμάτων είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον τομέα της Αστρονομίας,…

14 ώρες ago

Η AstroForge έλαβε την πρώτη άδεια εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων από αστεροειδείς

Η εταιρεία αναζήτησης αστεροειδών AstroForge απέκτησε την πρώτη εμπορική άδεια λειτουργίας και επικοινωνίας με ένα…

15 ώρες ago

Games, εφαρμογές και ιστοσελίδες μπορούν να γίνουν απειλές για την ασφάλεια μας

Τα smartphones έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Από τα παιδιά, τους εφήβους, τους…

15 ώρες ago

Ιστορικό επίτευγμα: Το πρώτο κλωνοποιημένο κουνάβι γέννησε δύο υγιή μωρά

Ιστορικό επίτευγμα: Το πρώτο κλωνοποιημένο κουνάβι γέννησε δύο υγιή μωρά - Newsbeast play …

15 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.