Από τότε που η κυβέρνηση των ΗΠΑ «πέταξε» έξω τη HUAWEI από τον ουσιαστικό ανταγωνισμό της premium κατηγορίας των Android smartphones, είναι γεγονός ότι η Samsung παίζει πρακτικά χωρίς αντίπαλο, μιας και οι υπόλοιποι κατασκευαστές (βλ. Xiaomi, vivo, OPPO, OnePlus) πραγματοποιούν μεν πολύ αξιόλογες προσπάθειες, αλλά δεν έχουν καταφέρει να πείσουν το αγοραστικό κοινό να τις εμπιστευθεί. Μιλάμε πάντα για την premium κατηγορία συσκευών που ξεπερνούν τα €1100.
Με αυτό ως δεδομένο, ομολογουμένως η Samsung έχει ως πραγματικό αντίπαλο μόνο τον εαυτό της και τα πεπραγμένα της τις προηγούμενες χρονιές. Αν συμφωνήσουμε με την άποψη ότι το Galaxy S23 Ultra ήταν με άνεση το κορυφαίο Android smartphone για την περυσινή χρονιά, τότε πάνω κάτω το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για το Galaxy S24 Ultra, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για πάνω από 2 εβδομάδες.
Η Samsung έχει αποφασίσει τα τελευταία χρόνια να ακολουθήσει μια σταθερή φιλοσοφία σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό των συσκευών της και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι με την επιμονή σε ένα σταθερό design έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό της χαρακτηριστικό στυλ, όπως για παράδειγμα η Sony στα δικά της smartphones. Τούτου λεχθέντος, το Galaxy S24 Ultra μοιάζει σχεδόν ίδιο με τον προκάτοχο του, με το γυαλί να κυριαρχεί, αν και σε αυτή τη γενιά χρησιμοποιεί τιτάνιο για το περίγραμμα του.
Η συσκευή είναι άκρως εντυπωσιακή στην όψη και την αίσθηση που σου αφήνει στο χέρι, καθιστώντας σαφές σε κάθε επαφή ότι έχεις να κάνεις με κάτι απόλυτα premium. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι αρκετά ογκώδες και βαρύ, παρά τη χρήση τιτανίου, αλλά τουλάχιστον οι τετραγωνισμένες γωνίες δεν είναι τόσο ενοχλητικές όσο μπορεί να νομίζεις. Και ναι, ο σχεδόν flat σχεδιασμός είναι στα δικά μας μάτια πιο ορθόδοξος από τις αρκετά πιο καμπυλωτές ναυαρχίδες των περασμένων ετών, καθώς αποφεύγονται τα κατά λάθος αγγίγματα, ενώ παράλληλα τα bezels στην οθόνη είναι μικρότερα από κάθε άλλη φορά δημιουργώντας μια πιο full screen εμπειρία θέασης.
Σε ό,τι αφορά την εργονομία, το Samsung Galaxy S24 Ultra είναι ένα πραγματικά μεγάλο smartphone που μοιάζει αδύνατο για τον μέσο χρήστη να το φτάνει όλο το εύρος της οθόνης όταν το χρησιμοποιεί με το ένα χέρι. Σαφέστατα το περιβάλλον χρήσης προνοεί στο να φέρει την πλειοψηφία των λειτουργιών σε κοντινή και φυσιολογική απόσταση, αλλά χωρίς δεύτερη σκέψη θα πούμε ότι είναι μια συσκευή που αξιοποιείς στο έπακρο είτε εμπλέκοντας και τα δύο χέρια, είτε με τη γραφίδα S Pen που είναι ενσωματωμένη σε ειδική υποδοχή στο κάτω μέρος.
Από πλευράς θέσεων δεν έχει αλλάξει κάτι, καθώς στη δεξιά πλευρά έχουμε τα volume και power buttons σε σωστό ύψος για άμεση πρόσβαση, στο πίσω μέρος τους φακούς των καμερών και το flash, στο κάτω μέρος υποδοχές USB-C, S Pen, κάρτες SIM και ηχείο, ενώ στο επάνω μέρος δύο μικρόφωνα. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η κατασκευή είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από γλυκό νερό και σκόνη.
Το περυσινό μοντέλο διέθετε μία από τις καλύτερες οθόνες της αγοράς και η φετινή δεν πάει πίσω. Η εταιρεία επέλεξε ξανά Dynamic AMOLED LTPO 2X panel μεγέθους 6.8’’ ανάλυσης QHD+ με αυτόματα προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης εικόνας 10-120Hz, ενώ η μέγιστη φωτεινότητα αγγίζει τα 2600nits. Σε πραγματικές συνθήκες, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες της γκαλερί, η ευκρίνεια στο άμεσο και έντονο φως του μέρας είναι ανεπανάληπτη. Υποστηρίζει, επίσης, περιεχόμενο HDR10+, αλλά όχι το πρότυπο Dolby Vision που βλέπουμε σε άλλους ανταγωνιστές της εταιρείας.
Εκεί που έχει γίνει μεγάλη αναβάθμιση είναι στην τεχνολογία PWM dimming, η οποία έχει ανέβει πλέον στα 492Hz αντί των 240Hz. Η τεχνολογία αυτή αφορά τον τρόπο με τον οποίο το panel ρυθμίζει το σήμα της φωτεινότητας και όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο λιγότερο γίνονται αντιληπτές οι μεταβολές στο ανθρώπινο μάτι, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε λιγότερη καταπόνηση τους.
Σε αυτές τις ημέρες της δοκιμής μας παρατηρήσαμε, επίσης, ότι στο έντονο φως της μέρας δεν ενεργοποιείται αυτόματα η μέγιστη φωτεινότητα, ούτε παραμένει μόνιμα σταθερή σε αυτό το επίπεδο. Αυτό είναι λογικό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ξόδευε με ταχύτατους ρυθμούς την μπαταρία. Επίσης, είναι εξαιρετική η συμπεριφορά της οθόνης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς η φωτεινότητα μειώνεται σε πραγματικά πολύ χαμηλά επίπεδα για μια ξεκούραστη εμπειρία θέασης π.χ. σε ένα σκοτεινό δωμάτιο το βράδυ χωρίς να ενοχλείς τους γύρω σου.
Η εταιρεία έχει φροντίσει να εισάγει και ορισμένες νέες ρυθμίσεις σε επίπεδο λογισμικού, όπως την προσαρμογή των χρωμάτων και του white balance ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο, ούτως ώστε να επιτυγχάνει την υψηλότερη δυνατή χρωματική ακρίβεια ανεξάρτητα από το που βρίσκεται ο χρήστης.
Σε αυτό το σημείο είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε και για την επικάλυψη Gorilla Glass Armor της Corning, που έκανε ντεμπούτο με το Samsung Galaxy S24 Ultra. Προφανώς δεν είχαμε το κουράγιο να προχωρήσουμε σε δοκιμές αντοχής απλά αναφέρουμε την υπόσχεση των δύο εταιρειών για 3 φορές μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε πτώσεις και 4 φορές μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε γρατζουνιές. Θα σταθούμε, ωστόσο, στη νέα anti-glare επίστρωση που είναι πραγματικά κάτι απόλυτα καινούργιο και το καταλαβαίνεις όταν τοποθετήσεις το Galaxy S24 Ultra δίπλα σε οποιοδήποτε άλλο smartphone. Στη συσκευή της Samsung βλέπεις το «αληθινό μαύρο», καθότι εξαλείφει σχεδόν το 75% των αντανακλάσεων που δέχεται! Αν βρεθείτε σε κάποιο κατάστημα που διαθέτει το Galaxy S24 Ultra, μη διστάσετε να συγκρίνεται τη συσκευή που έχετε στα χέρια σας για να καταλάβετε τη διαφορά. Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και οι υπόλοιποι κατασκευαστές, τουλάχιστον στην premium κατηγορία.
Τέλος, σχετικά με το S Pen δεν έχουμε κάτι καινούργιο και είναι καθαρά υποκειμενικό κατά πόσο θα σας φανεί χρήσιμο. Προσωπικά δεν με βόλεψε ποτέ, αλλά ο γιος μου το λατρεύει για να ζωγραφίζει στην οθόνη 🙂 Το καλό είναι ότι κρύβεται μέσα στο σώμα και μπορεί να το ξεχάσεις εκεί για πάντα…
Το selling point της οικογένειας Samsung Galaxy S24 δεν είναι άλλο από τις περίφημες AI λειτουργίες που έχει ενσωματώσει η εταιρεία. Προτού περάσουμε, όμως, σε αυτές, αξίζει να πούμε δυο λόγια για το περιβάλλον χρήσης One UI 6.1.
Στο παρελθόν, η λειτουργία AOD (Always On Display) στο Android βασιζόταν σε μια εντελώς μαύρη οθόνη που παρουσίαζε απλά στοιχεία, όπως η ώρα. Τώρα, όμως, η Samsung επιλέγει και αυτή να καταστήσει δυνατό το dimming (εξασθένιση) της οθόνης και να διατηρούνται εμφανή ως ένα σημείο το wallpaper και τα widgets που έχει ρυθμίσει ο χρήστης. Όπως δηλαδή το iOS 16, αλλά με πολύ καλύτερη συμπεριφορά της φωτεινότητας που κατεβαίνει σε πολύ πιο ελάχιστα επίπεδα για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, τα animations του συστήματος έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με εμφανώς πιο ομαλές μεταβάσεις, ανοίγματα εφαρμογών, εμφανίσεις ειδοποιήσεων κλπ.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι οι τρεις επιλογές φόρτισης (Basic, Maximum, Adaptive). Στο Basic, όταν η μπαταρία φτάσει στο 100% σταματά η φόρτιση μέχρι να πέσει στο 95% και ξαναρχίζει και πάλι μέχρι να φτάσει στο 100%. Στο Maximum, η μπαταρία σταματά να φορτίζει μόλις φτάσει στο 100%, ενώ στο Adaptive η συσκευή μαθαίνει πότε κοιμάσαι και αποφασίζει αν θα ρυθμιστεί αυτόματα στο Basic ή στο Maximum μοντέλο.
Έφτασε η ώρα, λοιπόν, για να μιλήσουμε σχετικά με τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Οι λειτουργίες Galaxy AI αποτελούν προϊόν συνεργασίας με τη Google, καθώς οι δύο εταιρείες συμφώνησαν για την εφαρμογή των μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης Gemini της Google στις συσκευές της Samsung με σύνδεση στο Google Cloud.
Επιγραμματικά, οι διαθέσιμες AI λειτουργίες είναι οι παρακάτω:
Από τα παραπάνω, στην δική μας σύντομη χρήση βρήκαμε πιο χρήσιμα όσα αφορούν τις μεταφράσεις και φυσικά το Circle to Search. Παρόλα αυτά, σε βάθος χρόνου ο μέσος χρήστης ενδέχεται να ανακαλύψει περισσότερους τρόπους αξιοποίησης τους στην καθημερινότητα. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη γενιά τέτοιων AI-powered λειτουργιών και η βελτίωση τους αναμένεται ότι θα είναι εκθετική μέσα στους επόμενους μήνες.
Να τονίσουμε, ωστόσο, ότι το αρχικό πλάνο της Samsung είναι να παρέχει αυτές τις AI λύσεις δωρεάν μέχρι το 2025. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πόσο θα χρεώνει την πρόσβαση σε αυτές και δεν αποκλείεται μέχρι τότε να αλλάξουν τα σχέδια της.
Σε αντίθεση με τα πιο «γήινα» μοντέλα της σειράς, το Samsung Galaxy S24 Ultra είναι εξοπλισμένο με τον κορυφαίο επεξεργαστή της εποχής μας για Android συσκευές, το Snapdragon 8 Gen3 της Qualcomm. Βάζοντας στην εξίσωση τα 12GB μνήμης RAM LPDDR5X και minimum αποθηκευτικό χώρο 256GB UFS 4.0, αλλά και τον σχεδόν διπλάσιο νέο θαλάμου κενού για ακόμα μεγαλύτερη διάχυση θερμότητας, είναι ουσιαστικά αδύνατο να μην «πετάει».
Αυτή η απόδοση είναι σταθερή και μάλιστα χωρίς να παρατηρείται ενοχλητική υπερθέρμανση κατά την διάρκεια εκτέλεσης απαιτητικών AI διεργασιών ή πολύωρης χρήσης της κάμερας ή απαιτητικών gaming sessions και έντονου multitasking. Μας εξέπληξε, επίσης, πολύ ευχάριστα το ακαριαίο ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα, αλλά για μια ακόμη χρονιά η αναγνώριση προσώπου απαιτεί καλό φωτισμό.
Σε αυτή τη γενιά τα ηχεία έχουν ανανεωθεί και όντως παρατηρούμε ιδιαίτερα υψηλή ένταση. Παρόλα αυτά, η παραμόρφωση γίνεται αντιληπτή μετά το 80%, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν έντονα μπάσα. Η απόδοση των τελευταίων έχει κάποιο μεγαλύτερο βάρος απ’ ό,τι συνηθίζεται στην κατηγορία των smartphones, υπάρχει equalizer για να παίξεις με τις συχνότητες και να διαμορφώσεις δικό σου preset, αλλά και ρυθμίσεις για την τεχνολογία Dolby Atmos που καλύπτει τόσο τα τραγούδια και videos, όσο και τα games. Η καλύτερη λύση, πάντως, εξακολουθούν να είναι τα ακουστικά αν θες ποιοτικό ήχο.
Από πλευράς αυτονομίας και συμπεριφοράς φόρτισης είναι αλήθεια ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο. Και αυτό για δύο λόγους: πρώτον οι ανταγωνιστές έχουν προχωρήσει πολύ και στους δύο τομείς, και δεύτερον οι AI λειτουργίες καταναλώνουν πολύ. Βέβαια, το πόσο θα κρατήσει η συσκευή ζωντανή με μία φόρτιση εξαρτάται κατά πολύ από τον τρόπο χρήσης της. Για έναν μέσο χρήστη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα του βγάλει άνετα μία ημέρα χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσει τον φορτιστή του, αλλά για αυτόν που θέλει να εκμεταλλεύεται (και αυτός είναι ο σκοπός) τις νέες δυνατότητες που του προσφέρει η εταιρεία, η επίσκεψη στην πρίζα ή στο powerbank μοιάζει αναπόφευκτη. Ονομαστικά, το Samsung Galaxy S24 Ultra διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh και υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση σε ισχύ έως 45W (ασύρματα έως 15W), αριθμοί που απέχουν…χιλιόμετρα από αυτούς των Κινέζων κατασκευαστών. Τυπικά, η μπαταρία γεμίζει στο 50% σε περίπου 25 λεπτά (και πλήρως σε 70), αρκεί να μην έχεις ενεργοποιημένη την Always On Display.
Στο Samsung Galaxy S24 Ultra χρησιμοποιείται ξανά ο αισθητήρας κάμερας ISOCELL HP2, τον οποίο συναντήσαμε και πέρυσι. Βασική αλλαγή αυτής της γενιάς είναι ο τηλεφακός 5x . Η Samsung αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το 10x οπτικό για να προχωρήσει σε ένα 5x που, μέσω του λογισμικού και των περικοπών στον αισθητήρα, καταφέρνει να φτάσει στις ίδιες μέγιστες εμβέλειες με πέρυσι (10x, 30x, 100x), ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την ίδια ποιότητα.
Η εφαρμογή της κάμερας είναι παρόμοια με αυτή που είδαμε πέρυσι, αν και υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολη η εναλλαγή μεταξύ των διάφορων modes, καθώς υπάρχει μια συντόμευση για να μεταβείτε από τα 12MP στα 50 ή 200MP. Το Expert RAW mode είναι και πάλι διαθέσιμο σε διαφορετική εφαρμογή για όσους θέλουν πιο επαγγελματικές λήψεις.
Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, δεν λείπει τίποτα. Pro mode με λήψη σε RAW format, night mode, dual recording, portrait video, κλπ., αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η σημαντική βελτίωση της ταχύτητας κλείστρου . Η απόκριση είναι πια πραγματικά άμεση και δεν υπάρχει καθυστέρηση από τη στιγμή που πατάμε το κλείστρο μέχρι να τραβηχτεί η φωτογραφία.
Η λειτουργία HDR στην προεπισκόπηση εξακολουθεί να μην είναι τέλεια. Οι τονισμένες περιοχές φαίνονται κάπως καμένες για να υποστούν αργότερα επεξεργασία στη γκαλερί. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια από τις καλύτερες εφαρμογές κάμερας που μπορούμε να βρούμε στο λειτουργικό σύστημα Android.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στη λειτουργία λήψης στα 12MP (αυτόματο mode), το Samsung Galaxy S24 Ultra βγάζει φωτογραφίες σύμφωνα με αυτό που βλέπουμε εδώ και ένα χρόνο στην κατηγορία των high-end συσκευών. Η ευκρίνεια των εικόνων εξακολουθεί να υποστηρίζεται κατά κάποιο τρόπο από αλγόριθμους που την επιβάλλουν τεχνητά, οπότε δεν έχουμε τόση φυσικότητα. Παρόλα αυτά, υπάρχει αξιοσημείωτη βελτίωση στην ευκρίνεια παρόλο που ο κύριος αισθητήρας είναι ο ίδιος. Η απόδοση των αποχρώσεων εξακολουθεί να είναι κάπως πιο έντονη από ό,τι στην πραγματικότητα, αλλά αυτή είναι ακόμα η προσέγγιση της Samsung, έτσι ώστε οι φωτογραφίες να έχουν αυτό το επιπλέον χρώμα.
Το HDR λειτουργεί ικανοποιητικά όταν βλέπεις τις φωτογραφίες μετά τη λήψη τους (αυτό που λέγαμε για την προεπισκόπηση προηγουμένως), ενώ οι περιοχές όπου υπάρχουν σκιές αποδίδονται πολύ πιο φυσικά, καθότι η Samsung προτιμά να μην τις τονίζει υπερβολικά και να ελέγχει τον ελάχιστο θόρυβο που μπορεί να δημιουργηθεί σε αυτές. Η φωτογράφηση κατά τη διάρκεια της ημέρας στα 12MP δεν έχει να προσφέρει κάτι εντυπωσιακά καινούργιο, αλλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού υπάρχει μια αξιοσημείωτη εξέλιξη. Η ελαφρά μείωση της όξυνσης κάνει τις άκρες πιο φυσικές και, αν δεν μεγεθύνουμε υπερβολικά, θα παρατηρήσουμε ότι οι φωτογραφίες είναι πιο αληθινές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η ισορροπία λευκού είναι πρακτικά τέλεια, διατηρώντας τη ζεστασιά της εικόνας στη σωστή ποσότητα. Όπως πάντοτε, συνιστούμε να τραβάτε στο αυτόματο mode και όχι στο night mode, εκτός αν ο φωτισμός είναι πραγματικά ελάχιστος. Σε αυτές τις περιπτώσεις μέσα σε μόλις 2-3 δευτερόλεπτα έκθεσης μπορείτε να δείτε άκρως εντυπωσιακές λήψεις.
Τώρα, σε ό,τι αφορά τις υψηλότερες αναλύσεις, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχει η δυνατότητα λήψης σε αυτόματο mode στα 12MP, 50MP και 200MP, σε Pro Mode στα 12MP και 50MP, ενώ στο Expert RAW οι επιλογές είναι στα 12MP, 24MP και 50MP. Όπως καταλαβαίνετε, ούτε φέτος έχουν ξεκλειδωθεί τα 200MP στα Pro και Expert RAW, μια λογική απόφαση για να μην δημιουργούνται τεράστια αρχεία. Η λήψη στα 50 και 200MP αποτελεί εγγύηση για την επίτευξη λιγότερο επεξεργασμένων φωτογραφιών με πιο φυσική εμφάνιση. Ο βαθμός κορεσμού στα κόκκινα και τα πράσινα χρώματα μετριάζεται και οι λεπτές υφές έρχονται στο φως. Προφανώς, δεν είναι λειτουργίες για τις απλές καθημερινές λήψεις του μέσου χρήστη. Σε πραγματικές λήψεις μας, είναι γεγονός ότι στα 50MP δεν βλέπουμε άμεσα κάποια τρελή διαφορά από τα 12MP, παρά μόνο αν zoomάρουμε πολύ σε μια εικόνα για να δούμε ένα λιγότερο επεξεργασμένο αποτέλεσμα, ενώ στα 200MP δεν τίθεται αμφιβολία για την ευκρίνεια. Κρατήστε, όμως, ότι κάθε λήψη ξεπερνά τα 30MB…
Η μεγάλη αλλαγή αυτής της γενιάς, όπως αναφέραμε προηγουμένως, έρχεται στο zoom. Πέρυσι είχαμε έναν τηλεφακό 10x, ενώ τώρα, ο τηλεφακός φτάνει μέχρι τα 5x οπτικό zoom, παρόλο που ο αισθητήρας είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην πράξη δεν διαπιστώσαμε κάποια σοβαρή διαφορά και πραγματικά σπάνια θα παίξετε με πάνω από 5x οπτικό zoom. Ακόμα και στα 30-100x ψηφιακού zoom, πρόκειται απλά για gimmick όταν δείχνετε το Galaxy S24 Ultra σε κάποιον φίλο σας, παρά για σοβαρή λήψη. Η επεξεργασία στον τηλεφακό, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι ακόμη πιο καθαρή από την επεξεργασία του κύριου αισθητήρα. Υπάρχει λίγο πιο φυσικός θόρυβος, λίγη τεχνητή ευκρίνεια στις άκρες. Ο δεύτερος τηλεφακός είναι ο ίδιος φακός 3x με τον περσινό, όπου δεν είδαμε κάτι διαφορετικό.
Σε ό,τι αφορά τον υπερευρυγώνιο φακό, είναι ο ίδιος με πέρυσι, ικανός ως ένα σημείο και χρήσιμος μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις (π.χ. φωτογράφιση τοπίων με καθαρό ορίζοντα για να μην γίνεται εμφανές το barrel effect στις πλευρές).
Στα υπόλοιπα μπορούμε να συγχαρούμε για άλλη μια χρονιά τη Samsung για το εξαιρετικό σύστημα σταθεροποίησης ειδικά στην λήψη video όταν δεν χρησιμοποιείς τρίποδο ή gimbal, την αποτελεσματικότατη selfie κάμερα με αληθοφανή απόδοση των τόνων του δέρματος, όπως και τις εξαιρετικά πορτραίτα με σωστή κατανομή του bokeh effect για φυσικά αποτελέσματα.
Συνοψίζοντας για την κάμερα, ομολογουμένως είναι μια εξαιρετικά ικανή λύση για την premium κατηγορία, αλλά η Samsung μοιάζει ως ένα σημείο να έχει επαναπαυτεί στις δάφνες του παρελθόντος. Είναι θεμιτό το γεγονός ότι έριξε φέτος το βάρος στις AI λειτουργίες, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να καινοτομήσει περισσότερο στον τομέα της κάμερας.
Για μια ακόμη χρονιά το Samsung Galaxy S24 Ultra αποτελεί το «smartphone to beat» για τους υπόλοιπους κατασκευαστές Android και μάλιστα χωρίς να ιδρώνει ιδιαίτερα. Η Samsung ποντάρει σε μια δυνατή ισορροπία premium κατασκευής, ισχυρού hardware, κάμερα ανωτάτου επιπέδου (όχι κορυφή, όμως…) και πρωτοποριακές AI λειτουργίες για να ανοίξει τον δρόμο στη νέα εποχή των smartphones. Ενδεχομένως οι κάτοχοι του Galaxy S23 Ultra να μη χρειάζεται να αναβαθμίσουν, αλλά όποιος έχει ξεμείνει με ναυαρχίδα 2-3 ετών στην τσέπη του, τότε το Galaxy S24 Ultra είναι η απόλυτα λογική επιλογή.
Η Google ανακοίνωσε πως ανέπτυξε τεχνητή νοημοσύνη, που κάνει μετεωρολογικές προγνώσεις για περίοδο 15 ημερών…
Η σειρά iPhone 17 του επόμενου έτους αναμένεται να έρθει με σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση…
Εμβαθύνεται η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς από σήμερα, 05 Δεκεμβρίου, είναι…
Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σας η χρήση των emojis – Πώς συνδέονται με τη…
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 30ης επετείου του PlayStation, η Sony ανακοίνωσε επίσημα το δωρεάν…
Η θερμότητα είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως εχθρός των ευαίσθητων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, αλλά και οι εξαιρετικά…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment