Πιερρακάκης στο The Games Forum: «Τα video games πρέπει να γίνουν προτεραιότητα για την Ελλάδα»

16


Σε ένα σημαντικό event για τη συσπείρωση του ελληνικού gaming community, στο The Games Forum, εμφανίστηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας για «έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο, που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία».

Ένα από τα panels της διοργάνωσης ήταν ανοιχτή συζήτηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό και, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε πως «τα video games πρέπει να γίνουν προτεραιότητα για την Ελλάδα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Facebook για το The Games Forum:

«Η αγορά του gaming είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία. Στο “The Games Forum” συζητήσαμε για δράσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που βοηθούν τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν των νέων τεχνολογιών», ανέφερε ο υπουργός στην ανάρτησή του στο Facebook.

Η βιομηχανία του gaming αποτελεί την αιχμή του τομέα της ψυχαγωγίας επί του παρόντος, με παγκόσμια έσοδα που ξεπερνούν τα 200 δισ. δολάρια ετησίως και είναι μεγαλύτερα από αυτά του κινηματογράφου και της μουσικής συνδυαστικά. Και παρότι ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα η Σουηδία, πλέον έχουν το gaming ως κομβικό κομμάτι της οικονομίας τους, δίπλα ακριβώς σε παραδοσιακούς τομείς, στην Ελλάδα το gaming απέχει από το να συγκριθεί με αντίστοιχους τοπικούς επιτυχημένους παραδοσιακούς τομείς, όπως είναι ο τουρισμός.

Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Σταβέρης, μίλησε στην εναρκτήρια ομιλία του, στο The Games Forum, για αυτό το χάσμα, κάνοντας λόγο για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να συρρικνωθεί αυτό, με δράσεις που θα συμπεριλαμβάνουν τόσο την ελληνική gaming κοινότητα όσο και το ίδιο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αναπτύξουμε τη βιομηχανία του gaming στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σταβέρης.

Ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, σχολίασε στο iefimerida.gr τα εξής:

«Η παρουσία του υπουργού και των στελεχών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο The Games Forum αναδεικνύει τη σημαντικότητα του κλάδου του gaming, ο οποίος είναι δυναμικός και καινοτόμος σε παγκόσμιο επίπεδο και θέλουμε να είναι εξίσου δυναμικός και καινοτόμος και στην Ελλάδα. Θα ξεκινήσουμε διαδικασία διαλόγου με τους ανθρώπους του industry για να βελτιώσουμε το νομοθετικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον κλάδο, ώστε να αναδείξουμε τη σημασία του στην ελληνική επιχειρηματικότητα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο The Games Forum συμμετείχαν δημιουργοί, προγραμματιστές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, influencers και άλλα πρόσωπα με ενεργό ρόλο στον τομέα των video games στην Ελλάδα, όπως επίσης παρουσιάστηκαν και δουλειές των Eλλήνων developers. Ένα από αυτά ήταν το «Homeseek», ένα παιχνίδι από την ελληνική εταιρεία ανάπτυξης, Traptics, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη εγχώρια παραγωγή αυτήν τη στιγμή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Game Developers Ελλάδας, Βασίλης Καραβασίλης, μίλησε στο iefimerida.gr για το The Games Forum και τη σημασία του συγκεκριμένου event:

«Στο The Games Forum είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία της κοινότητάς μας και τα σημαντικά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας ως επαγγελματίες, αλλά και να προτείνουμε πιθανές λύσεις σε αυτά. Ένας από τους βασικούς στόχους του Συλλόγου είναι να γνωστοποιούμε τις προοπτικές και τις ανάγκες του κλάδου μας τόσο στην κοινωνία, όσο και στην πολιτεία της Ελλάδας. Συνεπώς οφείλουμε να δίνουμε το παρών σε οποιαδήποτε εκδήλωση μάς δίνει τη δυνατότητα να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή