Categories: Technology

Οι Ευρωπαίοι πέρασαν 175 ώρες, κατά μέσο όρο, χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη στο γραφείο το 2023


Ολοένα πιο δημοφιλή στον εργασιακό χώρο φαίνεται πως γίνονται τα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), με τους Ευρωπαίους εργαζόμενους σε γραφεία να έχουν περάσει πέρυσι 175 ώρες, κατά μέσο όρο, χρησιμοποιώντας την.

Μάλιστα, το 2024 οι ώρες αυτές, που αντιστοιχούν σε 22 ημέρες εργασίας, αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, όπως προκύπτει από νέα έρευνα της «DeskTime», της εφαρμογής παραγωγικότητας, που χρησιμοποιείται από 200.000 εταιρείες και μισό εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, το εργαλείο ΤΝ που χρησιμοποιούν περισσότεροι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι είναι το ChatGPT, με το οποίο «συνεργάστηκαν» πάνω από 68 ώρες το 2023. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται το εργαλείο «Canva» και ακολουθούν το «GitHub», η εφαρμογή μετάφρασης «DeepL» και το «Bing».

Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν περισσότερο σε σχέση με τους Αμερικάνους, πρώτοι οι Ινδοί

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν τα εργαλεία αυτά περισσότερες ώρες από ό,τι οι Αμερικανοί (93 ώρες ή 11 ημέρες εργασίας), αλλά δεν …πλησιάζουν καν τους Ινδούς. Οι εργαζόμενοι στην Ινδία τα χρησιμοποιούν 241 ώρες κατά μέσο όρο (διάρκεια ίση με 30 ημέρες εργασίας), ενώ στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου ο αντίστοιχος αριθμός είναι 150 ώρες.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε την άνοδο της εποχής της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ). Δεν βλέπουμε μόνο τη μαζική είσοδο της τεχνολογίας της ΤΝ στην αγορά, αλλά βλέπουμε επίσης έναν αγώνα δρόμου από τα προϋπάρχοντα εργαλεία, τα οποία προσπαθούν να επωφεληθούν από την τάση, εφαρμόζοντας λειτουργίες ΤΝ, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν επίκαιρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, βλέπουμε το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό να υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό τα εργαλεία ΤΝ. Αν οι ώρες στα φετινά δεδομένα μοιάζουν πολλές, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το στατιστικό το πιθανό είναι πως μόνο θα αυξάνεται στα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Artis Rozentals, διευθύνων σύμβουλος της DeskTime.

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο χρόνο της υιοθέτησής του, το ChatGPT έφτασε το 1 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε μόλις πέντε ημέρες, καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή. «Είναι πιθανό ότι καθώς η τεχνολογία θα συνεχίζει να ωριμάζει, η διείσδυση στο εργατικό δυναμικό θα βαθαίνει.

Οι επιπτώσεις ενός υβριδικού εργατικού δυναμικού, με συνδυασμό ανθρώπου και ΤΝ, θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι στο μέλλον, κανένα παραδοτέο έργο δεν θα έχει δημιουργηθεί χωρίς τη χρήση της ΤΝ» επισημαίνει η DeskTime, η οποία έχει έδρα στη Ρίγα της Λετονίας και γραφείο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και είναι μέλος του ομίλου Draugiem.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή

iTech News

Leave a Comment

Recent Posts

Τριπλασιάστηκαν τα clicks σε phishing emails μέσα στο 2024

Ο αριθμός των εργαζομένων που κάνουν κλικ σε phishing links σημείωσε σημαντική αύξηση το 2024,…

5 ώρες ago

Η LG παρουσιάζει στο CES 2025 μια μέρα με Affectionate Intelligence

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε το όραμά της για τις εμπειρίες πελατών με τεχνητή νοημοσύνη…

5 ώρες ago

Οι νέες φορητές παιχνιδοκονσόλες της εταιρείας [CES 2025]

Η Acer παρουσίασε στο CES 2025 τις νέες φορητές συσκευές για gaming Nitro Blaze 8…

5 ώρες ago

Η παρουσία της Sony στο CES 2025

Η Sony Group Corporation («Sony») συμμετέχει στη CES 2025, που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, Νεβάδα,…

5 ώρες ago

Η Samsung Επεκτείνει το Όραμα «AI for All» στη CES 2025

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε το νέο της όραμα «AI for All» στη CES…

6 ώρες ago

Στόχος η Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI) και η Υπερ-Νοημοσύνη για το 2025

Σε μια ανάρτηση στο προσωπικό του blog, ο CEO της OpenAI, Sam Altman, δήλωσε πως…

6 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.