Νέες λειτουργίες για τους συνδρομητές Premium

0


Το YouTube φέρνει τις λειτουργίες Jump Ahead και picture-in-picture για τα Shorts videos στους συνδρομητές του πακέτου Premium. Το Jump Ahead βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό και η υπηρεσία άρχισε να το δοκιμάζει με τους premium χρήστες νωρίτερα φέτος. Η λειτουργία κάνει αυτό που λέει το όνομά της, δηλαδή μας επιτρέπει να μεταπηδήσουμε σε ένα σημείο του video, όπου συγκεντρώνονται συνήθως οι περισσότεροι χρήστες.

Για το σκοπό αυτό, το Jump Ahead εκμεταλλεύεται τα δεδομένα τηλεθέασης του YouTube και την τεχνολογία AI. Το κουμπί Jump Ahead θα εμφανίζεται όταν κάνετε διπλό πάτημα στην οθόνη για να μεταπηδήσετε μπροστά σε ένα video. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο στο λειτουργικό σύστημα Android και θα κυκλοφορήσει στο iOS τις επόμενες εβδομάδες.

Οι συσκευές Android αποκτούν επίσης υποστήριξη picture-in-picture για τα YouTube Shorts. Η λειτουργία αυτή σας επιτρέπει να κάνετε πολλαπλές εργασίες στη συσκευή σας ενώ το Shorts video συνεχίζει να παίζει σε ένα αιωρούμενο παράθυρο με χειριστήρια για μεγιστοποίηση, αναπαραγωγή/παύση και αλλαγή video. Το YouTube δεν ανέφερε πότε θα φτάσει αυτή η λειτουργία για τους premium χρήστες που χρησιμοποιούν συσκευές iOS.

Η εταιρεία ανακοίνωσε και κάποια δοκιμαστικά χαρακτηριστικά για τους premium χρήστες, όπως για παράδειγμα τα Smart Downloads for Shorts, τα οποία κατεβάζουν αυτόματα τα Shorts videos στη συσκευή σας Android ή iOS για offline παρακολούθηση.

Για τους χρήστες desktop, το YouTube δοκιμάζει μια επανασχεδιασμένη σελίδα παρακολούθησης που τοποθετεί διάφορα στοιχεία όπως ο τίτλος, η περιγραφή, τα σχόλια και άλλες λεπτομέρειες σε ένα κυλιόμενο πάνελ στη δεξιά πλευρά του video. Το YouTube μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να την επεκτείνει, αν έχει θετική ανταπόκριση από τις δοκιμές, παρόμοια με τον τρόπο που κυκλοφόρησε το Jump Ahead.

[YouTube]



Πηγή