Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Facebook εξακολουθεί να δίνει πρόσβαση σε ορισμένες εταιρείες στα δεδομένα των χρηστών, σε αντίθεση με ισχυρισμούς της εταιρείας πως διέκοψε τις τακτικές αυτές από το 2015. Οι συμφωνίες αυτές, με την ονομασία “whitelists”, επιτρέπουν σε άλλες εταιρείες να δουν τους φίλους των χρηστών της Facebook, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου τους αλλά και της τοποθεσίας τους. Κάποιες από τις εταιρείες αυτές είναι η RBC Capital Markets και Nissan Motors.
Από την άλλη μεριά, η Facebook αναφέρει ότι παρείχε πρόσβαση στις εταιρείες απλά και μόνο για να βελτιώσει τις εμπειρίες των χρηστών της και για να δοκιμάσει την ενσωμάτωση νέων λειτουργιών. Επίσης, επιβεβαίωθηκε από την Facebook ότι όντως παρείχε πληροφορίες για τους χρήστες της ακόμα και μετά το 2015, σε αντίθεση με παλαιότερες αρνήσεις για το θέμα.
Να επισημάνουμε πως πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την συμφωνία αυτή παράνομη, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση την συμφωνίας που υπεγράφη το 2012 και ορίζει από τη Facebook την απόκτηση εξουσιοδότησης από τους χρήστες για τον διαμοιρασμό των προσωπικών τους στοιχείων.
[via]
Η σειρά OnePlus Nord είχε ως στόχο να προσφέρει ποιότητα σε ανταγωνιστική τιμή, με τα…
Η απαγόρευση του TikTok θα κόστιζε στις μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και στους δημιουργούς 1,3…
Ο CUE, το ανθρωπόμορφο ρομπότ της Toyota, δεν είναι ένας απλός καλαθοσφαιριστής. Έχει σπάσει δύο ρεκόρ Γκίνες στο…
Οι επιστήμονες εισηγήθηκαν την ύπαρξη ενός νέου είδους αρχέγονων ανθρώπων. Οι Juluren, ή «άνθρωποι με…
Ερευνητές του North Carolina State University (NCSU) δημιούργησαν ένα μαγνητικό «μεταστοιχείο» που μπορεί να μετακινεί…
SOS για τον εθισμό παιδιών στα social media – Τι λένε οι ειδικοί και τι…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment