Μόλις πριν από δύο μήνες η realme προκάλεσε αίσθηση με την κυκλοφορία του realme GT, μια συσκευή πολύ υψηλών προδιαγραφών και ιδιαίτερα προσιτή τιμή για τα δεδομένα της απόδοσης που προσφέρει στον χρήστη. Τώρα, η εταιρεία επιστρέφει με δύο Master εκδόσεις που δίνουν εκ νέου νόημα στην περίφημη φράση “flagship killer” και προκαλούν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο τιμολογιακά, όσο και σχεδιαστικά.
Τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζουμε το realme GT Explorer Master που μπορεί να μην διαθέτει το κορυφαίο Snapdragon 888 του original GT, αλλά έρχεται με το εξίσου πολύ ισχυρό Snapdragon 870 SoC, βελτιωμένη κάμερα, μεγαλύτερη οθόνη και έναν πολύ ενδιαφέρον σχεδιασμό στο πίσω μέρος με vegan δέρμα διά χειρός του φημισμένου Ιάπωνα σχεδιαστή Naoto Fukasawa. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι θυμίζει κλασική βαλίτσα ταξιδίου παρατηρώντας το οριζόντιο μοτίβο που προσφέρει στιβαρό κράτημα και σαφέστατα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε σύγκριση με το γυαλί.
Μέσα στο κουτί του realme GT Explorer Master βρίσκουμε τη συσκευή, καλώδιο USB-A σε USB-C, προστατευτική θήκη και φορτιστή ισχύος 65W. Προφανώς με την πρώτη επαφή η προσοχή πέφτει στην τρομερή αίσθηση που σου αφήνει το ψευδόδερμα στο πίσω μέρος, χάριν στο οποίο ξεχνάς τις δακτυλιές, ενώ είναι μάλλον απρόσμενα ελαφρύ. Πέρα από το αναμενόμενο camera module που προεξέχει ελάχιστα, σε αυτόν τον industrial σχεδιασμό βλέπουμε την υπογραφή του Fukusawa και logo της realme.
Το περίγραμμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και κατασκευασμένο από αλουμίνιο με επίπεδη την επάνω και την κάτω πλευρά (στέκεται άνετα όρθιο) και κυρτές γωνίες και πλευρές, με τα volume buttons στην αριστερή πλευρά και το power button στη δεξιά, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει η υποδοχή για κάρτες SIM, ηχείο και υποδοχή USB Type-C. Είναι ομολογουμένως μια φρέσκια προσέγγιση λόγω του πίσω μέρους, αλλά θα θέλαμε μικρότερα bezels για την οθόνη και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ελαφρώς πιο επάνω διότι βρίσκεται αρκετά κοντά στο κάτω μέρος.
Το realme GT Explorer Master διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη από το Βάσκο μοντέλο και συγκεκριμένα Super AMOLED panel 6.55’’ ανάλυσης FHD+ (2400 x 1080, HDR10+, 1100nits φωτεινότητα) με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz και αναγνώριση αφής στα επίπεδα των 480Hz. Το τελευταίο θα ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους gamers που ασχολούνται με ανταγωνιστικά mobile games, καθώς πιάνει ή/και ξεπερνά τα νούμερα των high-end gaming smartphone. Να σημειωθεί, επίσης, ότι υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα αυτόματης προσαρμογής του ρυθμού ανανέωσης εικόνας (60Hz, 90Hz και 120Ηz) ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείς το smartphone τη δεδομένη στιγμή για εξοικονόμηση ενέργειας.
Στην καθημερινή χρήση απολαμβάνεις μια κορυφαία εμπειρία θέασης με ζωηρά χρώματα, ομαλότατες μεταβάσεις λόγω του υψηλού ρυθμού ανανέωσης εικόνας, υψηλότατη φωτεινότητα και ευκρίνεια ακόμη και στο έντονο φως της ημέρας, ενώ λειτουργεί άψογα και ταχύτατα το σύστημα αυτόματης προσαρμογής της φωτεινότητας ανάλογα με τον φωτισμό στο περιβάλλον. Στα πλεονεκτήματα το γεγονός ότι η φωτεινότητα κατεβαίνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα για όσους χρησιμοποιούν το smartphone σε πολύ σκοτεινούς χώρους (π.χ. πριν κοιμηθούν) για να μην κουράζονται τα μάτια και εκνευρίζονται οι υπόλοιποι φιλοξενούμενοι στο κρεβάτι τους.
Μπορεί να μην υπάρχει ο Snapdragon 888, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Snapdragon 870 παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ως το high-end SoC που διαδέχεται τα περυσινά flagship Snapdragon 865/865+. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, λοιπόν, ως το τρίτο καλύτερο SoC της αγοράς τη δεδομένη στιγμή και προφανώς ο μέσος χρήστης δύσκολα θα καταλάβει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στο θέμα της απόδοσης.
Άλλωστε, το realme GT Explorer Master συνοδεύεται από 8GB ή 12GB μνήμη RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικό χώρο που είναι υπεραρκετά για όλες τις ανάγκες. Είτε μιλάμε για πολύωρο gaming, είτε για ταυτόχρονο άνοιγμα και εναλλαγές μεταξύ εφαρμογών, η συσκευή δεν “μασάει” ποτέ και μάλιστα χάριν στο ιδιαίτερο υλικό στην πλάτη δεν τη νιώθεις ποτέ να ανεβάζει θερμοκρασία.
Μας έκανε πολύ καλή εντύπωση η ένταση, η ισορροπία, το βάθος και η καθαρότητα του ήχου από τα δύο stereo ηχεία της συσκευής, σε βαθμό που μπορείς να παρακολουθήσεις video ή να παίξεις κάποιο παιχνίδι χωρίς να χρειάζεσαι απαραίτητα ακουστικά, αλλά σαφέστατα για ακρόαση μουσικής είναι μια άλλη κουβέντα και δύσκολα θα καταφέρει κάποιο smartphone να το αλλάξει αυτό στο κοντινό μέλλον.
Από τα υπόλοιπα “κομμάτια” του hardware δεν έχουμε κανένα παράπονο (π.χ. συνδεσιμότητα), ο οπτικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη ρυθμίζεται εύκολα, γρήγορα και λειτουργεί εξίσου αξιόπιστα και ταχύτατα, όπως επίσης και το βιομετρικό ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου, αρκεί φυσικά να υπάρχει ικανοποιητικός φωτισμός στον χώρο.
Στο θέμα της αυτονομίας, η μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh ήταν μια αναμενόμενη και τίμια επιλογή για να σου βγάζει άνετα μία ημέρα έντονης χρήσης (και παραπάνω για τους πιο συντηρητικούς), αλλά αν παραστεί ανάγκη, ο φορτιστής ισχύος 65W σου δίνει ταχύτατα το απαραίτητο “ζουμάκι” για να μη σκοτίζεσαι (0-50% σε περίπου 15 λεπτά, πλήρης φόρτιση σε περίπου 35 λεπτά).
Παρά την μικρή έκπτωση στον επεξεργαστή, το realme GT Explorer Master έρχεται με βελτιωμένη κάμερα σε σύγκριση με το original μοντέλο. Η εταιρεία αντικατέστησε τον κύριο αισθητήρα 64MP με τον σημαντικά καλύτερο 50MP Sony IMX766 που είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος (1/1.56’’) και διαθέτει μεγαλύτερα pixels (1.0μm). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορροφά περισσότερο φως και να αποδίδει λήψεις υψηλότερης λεπτομέρειας, αλλά και μεγαλύτερης σταθερότητας χάριν στις τεχνολογίες OIS (οπτική σταθεροποίηση εικόνας) και omnidirectional PDAF (αυτόματη εστίαση με αναγνώρισης φάσης του φωτός από όλες τις κατευθύνσεις). Στο camera module έχει τοποθετηθεί, επίσης, δευτερεύων αισθητήρας 16MP f/2.2 με υπερευρυγώνιο φακό 123° (αντί 8MP 119º) και τρίτος αισθητήρας 2MP για λήψεις macro. Από την άλλη, στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 32MP f/2.5 (αντί 16MP).
Η εφαρμογή της κάμερας προσφέρει αρκετές επιλογές στον χρήστη με τα Night, Video, Photo, Portrait, 50M, Starry Mode, Slo-Mo, Time Lapse, Movie, Pro, Pano, Text Scanner, AI ID Photo, Ultra Macro, Street και Breeno Scan. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες σπανίως ασχολούνται με τα modes της κάμερας μετά τις πρώτες 3-4 εβδομάδες που έχουν στα χέρια τους ένα smartphone, επομένως, αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι η απόδοση του point-and-shoot, το Night Mode, η υποβοήθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και στο τσακίρ κέφ κανέναν Starry Mode για να βγάλεις την πανσέληνο.
Με το realme GT Explorer Master μένεις ικανοποιημένος με τις λήψει τοπίων σε συνθήκες καλού φωτισμού, μπορείς να τραβήξεις σχετικά φυσικά πορτραίτα (σε ορισμένες περιπτώσεις το παρακάνει με το τεχνητό bokeh effect), ενδιαφέρουσες λήψεις του νυχτερινού ουρανού αρκεί να έχεις καλά σταθεροποιημένο το smartphone (και υπομονή), ενώ στο Night mode παίζουν αρκετοί παράγοντες ρόλο για να πεις πραγματικά ότι αξίζει τον κόπο. Εκεί που δεν τρελαθήκαμε ιδιαίτερα είναι στο Ultra Macro και στη λήψη video, παρά την ultra steady επιλογή. Σε γενικές γραμμές, όμως, και λαμβάνοντας υπόψιν το κόστος της συσκευής μένεις ευχαριστημένος. Το έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές πως δεν μπορείς να τα έχεις όλα τέλεια χωρίς να ανέβεις premium κατηγορία όπου και εκεί υπάρχουν αστοχίες από τα μεγάλα παραδοσιακά ονόματα της βιομηχανίας.
Το realme GT Explorer Master μπαίνει και αυτό στη συζήτηση για το “ποιο smartphone να αγοράσω δαπανώντας έως €500” έχοντας να προσφέρει υψηλές επιδόσεις, όμορφο design, εξαιρετική οθόνη, ταχύτατη φόρτιση και συμπαθητικές κάμερες. Η μοναδική ένσταση που έχουμε αφορά τη φιλοσοφία της εταιρείας να λανσάρει παρεμφερή μοντέλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που ενδεχομένως μπερδεύει τους καταναλωτές.
*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.
«Κόφτη» στα social media για κάτω των 15 ετών; – Οριζόντια απαγόρευση εξετάζει η κυβέρνηση…
Επιτέλους, μετά από μεγάλη αναμονή, μάθαμε τι ετοιμάζει η Naughty Dog, η εταιρεία ανάπτυξης του…
Το OpenAI κυκλοφορεί το Sora, το δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας βίντεο AI - Newsbeast play …
Ένας πρώην υπάλληλος της OpenAI, ο Suchir Balaji, βρέθηκε πρόσφατα νεκρός στο διαμέρισμα του στο…
Ίσως πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν αποφασίσετε τι θα φάτε στο επόμενο γεύμα…
Η Google παρουσιάζει την επόμενη γενιά τεχνητής νοημοσύνης με το Gemini 2.0 - Newsbeast play…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment