Categories: Gadgets

Μικρές βελτιώσεις για το αξιόλογο mid-range


Μόλις έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του Galaxy A52 5G, η Samsung επιστρέφει με μια νέα ελαφρώς αναβαθμισμένη έκδοση του εξαιρετικού mid-range smartphone. Ουσιαστικά, το Galaxy A52s 5G είναι μια έκδοση του προηγούμενου μοντέλου με ισχυρότερο επεξεργαστή), γεγονός που επηρεάζει συνολικά την απόδοση σε διάφορους τομείς χωρίς, βέβαια, να καταγράφονται δραματικές αλλαγές.

Είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με το Samsung Galaxy A52s 5G για περίπου 2 εβδομάδες και για να είμαστε ειλικρινείς, ισχύουν όλα όσα είχαμε σημειώσει στην περίπτωση του Galaxy A52 5G τον περασμένο Απρίλιο με κάποιες ελαφριές και καλοδεχούμενες βελτιώσεις που αφορούν τη συνολική συμπεριφορά, τη λειτουργία της κάμερας και την υποστήριξη WiFi 6.

Samsung Galaxy A52s 5G / Σχεδιασμός – Κατασκευή

Το Samsung Galaxy A52s 5G διατηρεί τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό, τις διαστάσεις, το βάρος και τα υλικά κατασκευής με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα ειδικά επεξεργασμένο πλαστικό υλικό στο πίσω μέρος που σου δημιουργεί μια μαλακή αίσθηση στα δάκτυλα και δεν αφήνει δαχτυλιές, με το camera module στην επάνω αριστερή γωνία να αποτελεί συνέχεια του σώματος και όχι ξεχωριστή οντότητα. Περιμετρικά υπάρχει το κλασικό χρωμιωμένο πλαστικό που εξ’ αποστάσεως μοιάζει μεταλλικό.

Στη δεξιά πλευρά υπάρχουν κλασικά το power και τα volume buttons, στην επάνω πλευρά υποδοχή για τις κάρτες SIM και μικρόφωνο, στην κάτω πλευρά υπάρχει ηχείο, μικρόφωνο, υποδοχή USB Type-C και υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, ενώ η αριστερή πλευρά είναι κενή. Δεν το νιώθεις ιδιαίτερα βαρύ στο χέρι, θα το χαρακτηρίζαμε μάλλον ισορροπημένο στην κατανομή του, και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP67 για προστασία από νερό και σκόνη.

Samsung Galaxy A52s 5G / Οθόνη

Η ίδια φιλοσοφία και στην περίπτωση της οθόνης, ένας τομέας όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη “δύναμη” του Galaxy A52s 5G. Συναντάμε, λοιπόν, ένα κλασικό Super AMOLED panel 6.5’’ ανάλυσης FHD+ (2400 x 1080) με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, ο οποίος, ωστόσο, παραμένει σταθερός κατ’ επιλογή του χρήστη είτε στα 60Hz είτε στα 120Hz.

Εξαιρετικά χρώματα και μια τρομερή εμπειρία θέασης είτε μιλάμε για πλοήγηση, είτε για παρακολούθηση video και gaming. Σημειώστε ότι υποστηρίζει την αναπαραγωγή υλικού HDR (HDR10, HDR10+, HLG). Σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μικρότερα bezels, ενώ είμαστε ικανοποιημένοι από τη φωτεινότητα και την ευκρίνεια της στο έντονο φως της ημέρας.

Samsung Galaxy A52s 5G / Hardware – Απόδοση

Η μοναδική αλλαγή μεταξύ των δύο μοντέλων είναι ο επεξεργαστής Snapdragon 778G αντί του Snapdragon 750G και μάλιστα η τιμή του Galaxy A52s 5G είναι φθηνότερη από αυτήν του πρώτου μοντέλου. Η εταιρεία έχει επιλέξει ένα τίμιο all-around SoC που προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ σε CPU και GPU, επιπλέον επιλογές συνδεσιμότητας (WiFi 6, Bluetooth 5.2) και ταυτόχρονα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Εμείς είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο (υπάρχει επιλογή για 8GB + 256GB), με την οποία δεν αντιμετωπίσαμε κανένα αξιοσημείωτο θέμα στο κομμάτι της απόδοσης της συσκευής σε όλα τα σενάρια χρήσης. Προφανώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με high-end SoCs, παρόλα αυτά, ο μέσος χρήστης θα είναι καλυμμένος από τις επιδόσεις του Galaxy A52s 5G.

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, να σημειώσουμε ότι ο in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων λειτουργεί ταχύτατα και αξιόπιστα, ενώ ξεχωρίζουν και τα ηχεία stereo με υποστήριξη της τεχνολογίας Dolby Atmos που πραγματικά είναι εξαιρετικά τόσο σε ένταση, όσο και σε καθαρότητα του ήχου με αρκετά ικανοποιητική απόδοση και του μπάσου.

Από θέμα αυτονομίας, το Galaxy A52s 5G διαθέτει την ίδια μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh, αλλά η καλύτερη ενεργειακή διαχείριση που παρέχει ο Snapdragon 778G προσφέρει ένα μικρό ποσοστό μεγαλύτερης αυτονομίας. Ακόμα και μόνιμα ενεργοποιημένο τον ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, με φυσιολογική χρήση η συσκευή θα βγάλει άνετα την ημέρα με μία φόρτιση και στην πραγματικότητα αυτό είναι και το ζητούμενο. Από πλευράς φορτιστή έχουμε μεν αναβάθμιση στα 25W (από 15W), αλλά σίγουρα ο ανταγωνισμός έχει ξεπεράσει τη Samsung σε αυτόν τον τομέα εδώ και χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, δεν παρατηρήσαμε κάποια σοβαρή διαφορά σε σύγκριση με το Galaxy A52 5G. Έχουμε τους ίδιους αισθητήρες (64MP f/1.8 με OIS + 12MP f/2.2 ultrawide 123º + 5MP f/2.4 depth + 5MP f/2.4 macro) και την ίδια τίμια απόδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας. Αυτό μεταφράζεται σε αξιόλογες λήψεις στο φως της ημέρας και δραματική πτώση στη λεπτομέρεια όσο μειώνεται ο φυσικός φωτισμός. Σχετικά με την εμπρόσθια κάμερα έχουμε αισθητήρα 32MP f/2.0, οπότε είσαι καλυμμένος για γρήγορες selfies και τηλεδιασκέψεις.

Επίλογος

Το Samsung Galaxy A52s 5G έρχεται περισσότερο να καλύψει όσους δεν έκαναν το βήμα για το προηγούμενο μοντέλο πριν από 6 μήνες και μάλιστα είναι διαθέσιμο σε χαμηλότερη τιμή (επίσημα από €439, αλλά μπορείτε να το βρείτε και σχεδόν €80 φθηνότερα) παρά τις βελτιώσεις του.

Samsung Galaxy A52s 5G

  • Οθόνη 6.5’’ Super AMOLED Infinity-O FHD+ (2400 x 1080) 120Hz
  • Επεξεργαστής octa-core Qualcomm Snapdragon 778G
  • Μνήμη RAM 6GB/8GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 128GB/256GB (επέκταση με microSD)
  • Τετραπλή κάμερα 64MP f/1.8 OIS + 12MP f/2.2 ultrawide 123º + 5MP f/2.4 depth + 5MP f/2.4 macro (4K/30fps)
  • Εμπρόσθια selfie κάμερα 32MP f/2.2
  • In-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • dualSIM
  • Ηχεία stereo (Dolby Atmos)
  • WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G
  • Λειτουργικό σύστημα Android 11 με OneUI 3.1
  • Μπαταρία 4500mAh
  • Διαστάσεις 160 x 75 x 8.4mm
  • Βάρος 189gr
  • Υποδοχές USB Type-C, 3.5mm
  • Κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP67

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Με ποιους αθόρυβους τρόπους η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει δραματικά τις ζωές μας -Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με αθέατους τρόπους που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε…

11 ώρες ago

Τελικά, κανείς δεν ξέρει τι είναι ο μεταλλικός δακτύλιος που έπεσε στην Κένυα

Έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές για έναν…

14 ώρες ago

Δείτε το trailer για τη νέα ταινία του Jason Statham

Ο Jason Statham θυμίζει τον Liam Neeson από το Taken στην προσπάθεια του να βρει…

15 ώρες ago

Μια ρομποτική σκούπα που ανεβαίνει και σκαλοπάτια! [CES 2025]

Οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες προσφέρουν μεγάλη ευκολία, με την προϋπόθεση ότι χρειάζεται να καθαρίσετε μόνο…

15 ώρες ago

Το όραμα της εταιρείας για την εμπειρία χρήσης της τηλεόρασης [CES 2025]

Η Samsung παρουσίασε στο CES 2025 τις τελευταίες καινοτομίες της στις τεχνολογίες οθόνης με τεχνητή…

15 ώρες ago

Στη «Silicon Valley» της Ταϊβάν, εκεί όπου χτίζεται το μέλλον της τεχνολογίας παγκοσμίως

Η μικρή παράκτια πόλη Σίντσου (Hsinchu) στην Ταϊβάν μετρά πάνω από τρεις αιώνες ζωής. Παρότι…

15 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.