Categories: Google

Μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική οθόνη για κάθε γραφείο


Η ViewSonic παρουσίασε πρόσφατα την VG2756V-2K, μια οθόνη 27” με ανάλυση QHD (2560 x 1440 pixels) που απευθύνεται κυρίως για χρήση σε εργασιακό χώρο. Εμείς είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το συγκεκριμένο μοντέλο για μια περίοδο περίπου 2 εβδομάδων και σε αυτό το review θα δούμε σε βάθος τις επιδόσεις της οθόνης, τα χαρακτηριστικά της, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν είναι η κατάλληλη επιλογή για τις δικές σας ανάγκες.

Σχεδιασμός και Κατασκευή

Η VG2756V-2K διαθέτει κομψό και μίνιμαλ σχεδιασμό, που ταιριάζει άνετα σε κάθε γραφείο. Οι αποχρώσεις του μαύρου και του ασημί κυριαρχούν, ενώ τα bezels γύρω από την οθόνη είναι λεπτά, προσφέροντας μια ευχάριστη εμπειρία θέασης. Η βάση της οθόνης είναι στιβαρή και επιτρέπει κλίση προς τα εμπρός και πίσω, για να βρείτε την ιδανική γωνία θέασης. Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει δυνατότητα περιστροφής (pivot) και ρύθμισης ύψους, χαρακτηριστικά που δεν συναντάμε συχνά σε οθόνες γραφείου σε αυτή την τιμή.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της VG2756V-2K είναι η ενσωματωμένη webcam. Η webcam αναδύεται αυτόματα όταν την χρειαστείτε για βιντεοκλήσεις και αποσύρεται πλήρως πίσω από την οθόνη όταν δεν τη χρησιμοποιείτε, εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητά σας. Παράλληλα, διαθέτει το δικό της διπλό φλας αντιδιαμετρικά της κάμερας για να έχετε τον απαραίτητο φωτισμό ακόμα και όταν βρίσκεστε σε σκοτεινό χώρο, με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης, μικρόφωνα και δυνατότητα για ένα μικρό tilt προκειμένου να μας «βλέπει» καλύτερα. Επίσης, η οθόνη διαθέτει και 2x ηχεία ισχύος 5W που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δυνατά, αλλά τουλάχιστον αποδίδουν πολύ καλό ήχο σαν μια πρόχειρη λύση!

Ποιότητα Εικόνας

Στην VG2756V-2K χρησιμοποιείται IPS panel 27” με ανάλυση QHD (2560 x 1440 pixels). Η ανάλυση QHD προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο στην οθόνη σε σύγκριση με την Full HD (1920 x 1080 pixels), επιτρέποντάς σας να έχετε ταυτόχρονα ανοιχτά πολλά παράθυρα και εφαρμογές. Τα panels IPS φημίζονται για τις ευρείες γωνίες θέασης τους και τα ζωντανά τους χρώματα, και η VG2756V-2K δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές (178 μοίρες οριζόντια και κάθετα), εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα εικόνας ακόμα και αν δεν κάθεστε ακριβώς μπροστά από την οθόνη. Τα χρώματα είναι ζωντανά και ακριβή, καθιστώντας την οθόνη ιδανική για εργασίες γραφείου, περιήγηση στο διαδίκτυο και παρακολούθηση ταινιών.

Η φωτεινότητα της οθόνης είναι 350 cd/m², η οποία είναι αρκετά ικανοποιητική για χρήση σε ένα τυπικά φωτισμένο γραφείο. Εάν ωστόσο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη σε πολύ φωτεινά περιβάλλοντα, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τη φωτεινότητα στο μέγιστο. Η αντίθεση είναι 1000:1, που είναι μια standard τιμή για οθόνες IPS και προσφέρει καλή διαφοροποίηση μεταξύ των σκούρων και των φωτεινών τόνων. Παρόλα αυτά, μην περιμένετε τα βαθιά μαύρα και τα κορεσμένα χρώματα των σαφέστατα πιο ακριβών OLED panels.

Ένα σημείο που ίσως απογοητεύσει ορισμένους χρήστες είναι ο ρυθμός ανανέωσης των 90Hz. Οι οθόνες γραφείου συνήθως έχουν ρυθμό ανανέωσης εικόνας 60Hz, επομένως τα 75Hz της VG2756V-2K προσφέρουν μια μικρή βελτίωση στην ομαλότητα της εικόνας, ειδικά κατά το scrollάρισμα ή την μετακίνηση των ανοικτών παραθύρων. Ωστόσο, αν είστε gamer που αναζητάτε οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, η VG2756V-2K δεν είναι η κατάλληλη επιλογή.

Συνδεσιμότητα

Η VG2756V-2K διαθέτει αρκετές υποδοχές, καθιστώντας την ιδανική για σύνδεση με διάφορες συσκευές. Συγκεκριμένα, βρίσκουμε:

  • 1 θύρα USB-C με υποστήριξη DisplayPort και Power Delivery (έως 60W)
  • 2 θύρες HDMI 1.4
  • 1 θύρα DisplayPort 1.2
  • 1 θύρα Ethernet (RJ45)
  • 3 θύρες USB-A 3.2

Η θύρα USB-C είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς σας επιτρέπει να συνδέσετε το laptop με ένα μόνο καλώδιο, μεταφέροντας παράλληλα εικόνα, ήχο, δεδομένα και τροφοδοτώντας τον υπολογιστή σας. Η θύρα Ethernet παρέχει μια ενσύρματη σύνδεση στο δίκτυο, χρήσιμη για περιπτώσεις όπου το Wi-Fi είναι ασθενές ή αναξιόπιστο. Οι υπόλοιπες θύρες μας επιτρέπουν να συνδέσετε περιφερειακά όπως σκληρούς δίσκους, εκτυπωτές και ενσύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια.

Χαρακτηριστικά και Λογισμικό

Η ViewSonic VG2756V-2K διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης για τους επαγγελματίες γραφείου. Ένα από αυτά είναι η λειτουργία Blue Light Filter, η οποία μειώνει την εκπομπή μπλε φωτός που μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας χρήσης. Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει λειτουργίες για τη ρύθμιση της αντίθεσης και της φωτεινότητας, ώστε να επιτύχετε την ιδανική εικόνα για τις ανάγκες σας.

Η ViewSonic παρέχει επίσης το λογισμικό ViewSonic ViewMode, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε από διάφορες προεπιλογές οθόνης για διαφορετικά σενάρια χρήσης, όπως λειτουργία ταινιών, λειτουργία παιχνιδιών, λειτουργία web και λειτουργία ανάγνωσης κειμένου.

Εργονομία

Η VG2756V-2K διαθέτει μια εργονομική βάση που επιτρέπει κλίση προς τα εμπρός και πίσω (-5° έως 20°), περιστροφή (pivot) κατά 90 μοίρες και ρύθμιση ύψους έως 130 χιλιοστά. Αυτές οι ρυθμίσεις σάς επιτρέπουν να τοποθετήσετε την οθόνη στην ιδανική θέση για άνετη θέαση, μειώνοντας την καταπόνηση του αυχένα και της πλάτης σας κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας χρήσης.

Συμπέρασμα

Η ViewSonic VG2756V-2K είναι μια εξαιρετική επιλογή οθόνης για χρήστες γραφείου που αναζητούν μια οθόνη QHD με κομψό σχεδιασμό, καλή ποιότητα εικόνας, πληθώρα συνδέσεων και εργονομία. Η ενσωματωμένη webcam την κάνει ακόμα πιο ελκυστική για άτομα που πραγματοποιούν συχνά βιντεοκλήσεις. Ενώ ο ρυθμός ανανέωσης των 90Hz δεν είναι ιδανικός για gamers, είναι αρκετά ικανοποιητικός για την τυπική χρήση γραφείου.

Ποιοι θα πρέπει να την επιλέξουν

  • Χρήστες γραφείου: Η VG2756V-2K είναι ιδανική για επαγγελματίες που εργάζονται με πολλά ταυτόχρονα ανοικτά παράθυρα και εφαρμογές. Η ανάλυση QHD παρέχει αρκετό χώρο στην οθόνη για να έχετε τα πάντα ορατά, ενώ τα ζωντανά και ακριβή χρώματα την κάνουν κατάλληλη για εργασίες γραφιστικής και επεξεργασίας φωτογραφιών (σε ερασιτεχνικό επίπεδο).
  • Χρήστες που εργάζονται από το σπίτι: Η ενσωματωμένη webcam και η θύρα Ethernet καθιστούν την VG2756V-2K μια βολική επιλογή για άτομα που εργάζονται από το σπίτι και συμμετέχουν συχνά σε βιντεοκλήσεις.
  • Χρήστες που αναζητούν ευελιξία συνδεσιμότητας: Η πληθώρα θυρών σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των USB-C, HDMI, DisplayPort και Ethernet, επιτρέπει τη σύνδεση της οθόνης με μια μεγάλη ποικιλία συσκευών.

Ποιοι ίσως να μην την προτιμήσουν

  • Gamers: Ο ρυθμός ανανέωσης των 90Hz δεν είναι κατάλληλος για παιχνίδια που απαιτούν υψηλή απόδοση, όπως τα παιχνίδια first-person shooter.
  • Χρήστες που αναζητούν οθόνη με εξαιρετικά ζωντανά χρώματα: Ενώ τα χρώματα της VG2756V-2K είναι αρκετά ακριβή, δεν είναι κατάλληλη για επαγγελματίες που χρειάζονται οθόνη με πιστοποίηση για επαγγελματική επεξεργασία φωτογραφιών ή βίντεο.
  • Χρήστες με περιορισμένο budget: Η VG2756V-2K μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβή από ορισμένες άλλες οθόνες γραφείου 27 ιντσών με Full HD ανάλυση.

Επίλογος

Η ViewSonic VG2756V-2K είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή οθόνης για το γραφείο που προσφέρει καλή ποιότητα εικόνας, πληθώρα χαρακτηριστικών και εργονομικό σχεδιασμό. Η ενσωματωμένη webcam, η θύρα Ethernet και η ευελιξία συνδεσιμότητας την καθιστούν ιδανική για επαγγελματίες γραφείου και χρήστες που εργάζονται από το σπίτι.



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Πρώτες εικόνες από το πολυαναμενόμενο sequel του Μονομάχου

Το Gladiator II θα βγει στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου, αλλά το πρώτο trailer θα…

1 ώρα ago

Πρώτο trailer για το Part 1 της τελευταίας σεζόν!

Μετά από χρόνια ως αντίπαλοι, ο Daniel LaRusso (Ralph Macchio) και ο Johnny Lawrence (William…

2 ώρες ago

Το νέο trailer για την τελευταία ταινία του M. Night Shyamalan

Το καινούργιο trailer για τη νέα ταινία του M. Night Shyamalan, Trap, είναι γεγονός. Το…

2 ώρες ago

Η Κίνα καταρρίπτει 10 ρεκόρ με την εντυπωσιακή σύνδεση Shenzhen

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Κίνα εγκαινίασε τη σύνδεση Shenzhen-Zhongshan, ένα νέο σύστημα διαθαλάσσιας σήραγγας και…

3 ώρες ago

Μάλλον θα πληρώνουμε συνδρομή για ορισμένες AI λειτουργίες της Apple

Σύμφωνα με τον Mark Gurman, δημοσιογράφο του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει τελικά να μετατρέψει ορισμένες…

3 ώρες ago

HUAWEI FreeBuds 6i: Νέα ακουστικά, νέα όρια στον ήχο!

Η Huawei λανσάρει τα HUAWEI FreeBuds 6i, την πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά i της…

7 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.