Categories: Internet

Μερικές πινελιές μακριά από την τελειότητα!


Η άνθιση στην κατηγορία των foldables δεν θα μπορούσε να επέλθει χωρίς κάποιος από τους κατασκευαστές να κάνει το πρώτο βήμα και ήταν η Samsung αυτή που πήρε πρώτη το ρίσκο να ξεκλειδώσει την κατηγορία πριν από μερικά χρόνια με το πρώτης γενιάς Galaxy Fold. Έχουμε φτάσει πλέον στην 5η γενιά της συγκεκριμένης οικογένειας και κάθε χρόνο η εταιρεία καταφέρνει να εξελίξει την συσκευή της σε καίριους τομείς, ούτως ώστε να προσφέρει μια όσο το δυνατόν πιο premium εμπειρία χρήσης στους επαγγελματίες, μιας και η συγκεκριμένη συσκευή έχει ξεκάθαρο κοινό και στόχο: να διευκολύνει την καθημερινότητα των power users που βρίσκονται διαρκώς ή συχνά – πυκνά εν κινήσει.

Εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε στα χέρια μας τόσο το Galaxy Z Fold5, όσο και το Galaxy Z Flip5, για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά σε ξεχωριστό review. Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, που πλανάται γύρω από το Galaxy Z Fold5 είναι το εξής: αξίζει να επενδύσω για πρώτη φορά σε αυτήν την κατηγορία (αν το έχω πραγματικά ανάγκη φυσικά); Ας δούμε τις δικές μας παρατηρήσεις και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Σχεδιασμός – Κατασκευή

Η μεγαλύτερη καινοτομία στο Galaxy Z Fold5 δεν είναι άλλη από τον νέας γενιάς μεντεσέ που επιτρέπει στη συσκευή να διπλώνει σχεδόν ολοκληρωτικά, χωρίς δηλαδή να αφήνει κενό για να περνά η σκόνη και η βρομιά στην εσωτερική οθόνη (σχεδόν…). Παράλληλα, ο νέος μεντεσές επιτρέπει στη συσκευή να στέκεται σταθερά σε οποιαδήποτε γωνία (ιδιαίτερα χρήσιμο για το Flex Mode) και εξωτερικά είναι εμφανώς πολύ πιο πολυτελής στο μάτι και στην αφή, αλλά και πιο στιβαρός και ανθεκτικός. Χάριν σε αυτόν, το συνολικό πάχος του Galaxy Z Fold5 είναι μειωμένο σχεδόν κατά 2.5mm σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά όταν είναι κλειστό.

Κατά τ’ άλλα, έχουμε μια αναμενόμενα πολυτελή κατασκευή από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας, ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως μπορούν να δημιουργηθούν μικρογρατζουνιές με μεγαλύτερη ευκολία από ό,τι περιμέναμε. Στη δεξιά πλευρά έχουν τοποθετηθεί τα κουμπιά volume και power (με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων) που δεν είναι και πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσεις όταν το κρατάς με το ένα χέρι λόγω του αρκετά μακρόστενου σχεδιασμού. Στο μισό κάτω μέρος υπάρχει υποδοχή USB-C και μικρόφωνο, ενώ στο άλλο μισό ένα από τα ηχεία stereo. Στο επάνω μέρος έχουμε ακόμη ένα ηχείο stereo και μικρόφωνο στη μισή πλευρά, και ακόμη 2 μικρόφωνο στην υπόλοιπη μισή πλευρά. Τέλος, στην πλάτη ξεχωρίζει στην επάνω αριστερή γωνία το camera module με τους τρεις αισθητήρες να προεξέχουν ελαφρώς από το υπόλοιπο σώμα.

Στο χέρι αντιλαμβάνεσαι το βάρος του, αλλά απολαμβάνεις το σταθερό κράτημα και την πολυτέλεια που αποπνέει, ενώ τις περισσότερες φορές θα το χρησιμοποιείς κλειστό διότι η αρκετά μεγάλη εξωτερική οθόνη μπορεί να καλύψει την πλειοψηφία των πραγματικών αναγκών σου χωρίς να παιδεύεσαι με τα άνοιξε – κλείσε. Παρόλα αυτά, απαιτείται λίγος χρόνος να συνηθίσεις την αρκετά μακρόστενη οθόνη όπως ακριβώς συνέβαινε και στην προηγούμενη γενιά Fold, και πρακτικά είναι αδύνατο για τον μέσο χρήστη να έχει πρόσβαση σε όλο το εύρος της με το ένα χέρι. Χρόνος απαιτείται και για να μάθεις να βρίσκεις άμεσα το power button για να ξεκλειδώνεις με το δακτυλικό αποτύπωμα, καθότι προεξέχει μεν, αλλά δεν παύει να βρίσκεται σε σχετικά αφύσικη θέση.

Η διαδικασία ανοίγματος του Galaxy Z Fold5 είναι αρκετά πιο εύκολη με το νέο μεντεσέ, υπό την έννοια ότι δεν απαιτείται πολύ δύναμη για να τα καταφέρεις, και το ίδιο ισχύει στο κλείσιμο. Πρέπει να σημειώσουμε, όμως, ότι τις περισσότερες φορές θα ανοίγετε την συσκευή μέχρι ένα σημείο και έπειτα θα ασκείτε λίγη πίεση με τους αντίχειρες στην εσωτερική οθόνη για να ξεδιπλωθεί τελείως, με αποτέλεσμα να γεμίζει εύκολα δαχτυλιές η εσωτερική ευαίσθητη οθόνη που δεν καθαρίζει και τόσο εύκολα λόγω της επικάλυψης της.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο μεντεσές σου δείχνει πως το Galaxy Z Fold5 έχει διπλώσει ολοκληρωτικά, αλλά στην πραγματικότητα αν το δείτε στο φως θα παρατηρήσετε πως αφήνει μια μικρή χαραμάδα που ενδεχομένως με τον καιρό να επιτρέπει να περάσει λίγη σκόνη. Μικρό το κακό, απλά το αναφέρουμε για να είμαστε ξεκάθαροι.

Συνολικά, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Galaxy Z Fold5 θυμίζουν αρκετά το προηγούμενο μοντέλο, με εξαίρεση τον μεντεσέ. Είναι αρκετά πιο λεπτό και σε συνδυασμό με τον μακρόστενο σχεδιασμό το νιώθεις στιβαρό στο χέρι σου σε κάθε περίσταση. Η Samsung δεν έχει καταφέρει να φτάσει τους ανταγωνιστές της σε θέματα βάρους και πάχους, όμως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το Galaxy Z Fold5 για παρωχημένο design. Αποπνέει την σοβαρότητα που πρέπει για τους επαγγελματίες χρήστες, τόσο ως status symbol, όσο και ως πραγματικό εργαλείο για την καθημερινότητα τους.

Οθόνες

Αν κάτι λειτουργεί (και λειτουργεί καλά), τότε μην το αλλάζεις λέει ο κανόνας, και στην περίπτωση των δύο οθονών του Galaxy Z Fold5 βλέπουμε πως η Samsung τον τηρεί χωρίς ενδοιασμούς. Αμφότερες δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου από αυτές του προηγούμενου μοντέλου, προσφέροντας στον χρήστη άψογη εικόνα με τρομερά ζωντανά χρώματα, υψηλό ρυθμό ανανέωσης εικόνας και πολύ υψηλή φωτεινότητα (έως 1750nits η εσωτερική, έως 800nits η εξωτερική) για να απολαμβάνεις μια εκπληκτική εμπειρία θέασης σε κάθε συνθήκη φωτισμού, ειδικά στο HDR περιεχόμενο.

Όπως προαναφέραμε, η εξωτερική οθόνη είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για να μην χρειαστεί να ξεδιπλώσεις την συσκευή σου, αρκεί να συνηθίσεις την ιδιαίτερα μακρόστενη αναλογία της (23.1:9). Η πλειοψηφία των εφαρμογών αξιοποιεί πλήρως τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz (με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν τις πιάνει εύκολα το μάτι), ενώ είναι επικαλυμμένη με Gorilla Glass Victus 2 για υψηλότατη ανθεκτικότητα σε μικρογρατζουνιές και ήπιες πτώσεις.

Μόλις ξεδιπλώσεις το Galaxy Z Fold5 οτιδήποτε βλέπεις στην εξωτερική οθόνη μεταφέρεται αυτόματα στην μεγαλύτερη εσωτερική οθόνη (και το αντίστροφο με εξαίρεση ορισμένες μη-συμβατές εφαρμογές). Η αναλογία της εσωτερικής οθόνης είναι περίπου 5:6 με αποτέλεσμα να γίνεται ιδανική για την χρήση εφαρμογών παραγωγικότητας χάριν στον έξτρα χώρο, όπως και για τα mobile games που έχουν προνοήσει οι developers τους να εκμεταλλευτούν αυτό το format (π.χ. το Genshin Impact είναι απόλαυση). Στην παρακολούθηση video εμφανίζονται μαύρες λωρίδες στο επάνω και κάτω μέρος για να μην φαίνεται stretched η εικόνα, αλλά δεν επηρεάζει την εξαιρετική εμπειρία θέασης για να παρακολουθείς π.χ. ταινίες ή επεισόδια στα ταξίδια σου. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η εσωτερική οθόνη είναι συμβατή με την ειδική γραφίδα S Pen Pro που πωλείται ξεχωριστά.

Από πλευράς αίσθησης στο χέρι είναι αλήθεια πως αντιλαμβάνεσαι με το πρώτο άγγιγμα πως υπάρχει πλαστική επίστρωση για να προστατευθεί το εύκαμπτο panel, την οποία προφανώς δεν πρέπει να αφαιρέσεις, και δυστυχώς το περίφημο crease (η τσάκιση στο σημείο της αναδίπλωσης) εξακολουθεί να είναι αρκετά εμφανές ειδικά αν το συγκρίνουμε με υλοποιήσεις των ανταγωνιστών της Samsung. Επίσης, είναι αρκετά ευαίσθητη ακόμα και στα νύχια του χρήστη, γι’ αυτό χρειάζεται πολύ προσοχή στο πως την μεταχειρίζεσαι, και κρατά πανεύκολα δαχτυλιές που δεν καθαρίζουν εύκολα. Γενικά με την έλευση του νέου μεντεσέ περιμέναμε να εξαφανιστεί όσο γίνεται η τσάκιση και να δούμε ανθεκτικότερη εσωτερική οθόνη, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε την επόμενη γενιά Fold.

Hardware – Απόδοση

Ήταν αναμενόμενο πως το Galaxy Z Fold5 θα χρησιμοποιούσε το καλύτερο SoC της αγοράς, που δεν είναι άλλο από το Snapdragon 8 Gen2 της Qualcomm τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά η Samsung πήγε ένα βήμα παραπέρα την απόδοση βάζοντας και αυτή το χεράκι της στον σχεδιασμό του chipset για να ενισχύσει την απόδοση του. Βάλτε στην εξίσωση 12GB μνήμη RAM και minimu 256GB αποθηκευτικό χώρο, οπότε ξέρετε τι να περιμένετε.

Ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο. Το Samsung Galaxy Z Fold5 δεν πτοείται από τίποτα και από καμία συνθήκη, είτε μιλάμε για multitasking πολλών εφαρμογών (εκ των οποίων και τριάδων ανοικτών στην εσωτερική οθόνη), πολύωρο απαιτητικό gaming, πολύωρη χρήση κάμερας για φωτογραφίες κλπ. Οι εφαρμογές ανοίγουν αστραπιαία, οι μεταβάσεις είναι ομαλότατες ακόμα και στην μεταφορά τους από την εσωτερική στην εξωτερική οθόνη (και το αντίστροφο), ενώ και το περίφημο Samsung DeX που μετατρέπει τη συσκευή σε….laptop δεν κολλάει πουθενά.

Εκεί που και πάλι έχουμε μια ένσταση είναι στο θέμα της υπερθέρμανσης, το οποίο παρατηρήσαμε στην λήψη video. Παρότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση σε σύγκριση με τις άλλες ναυαρχίδες της Samsung, δεν παύει να γίνεται ενοχλητική η τόσο γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας. Προφανώς δεν βοηθά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται αλουμίνιο για το σώμα, όμως και πάλι θα μπορούσε να γίνει κάποια βελτίωση και σε αυτό το θέμα.

Μας έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση η ποιότητα του ήχου σε καθαρότητα και ένταση, όπως και η απόδοση των ηχείων στα μπάσα, κάτι που σπάνια συναντάς σε smartphone. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν βρίσκεσαι σε μικρό χώρο μπορεί να νομίζεις πως η μουσική ακούγεται από κάποιο Bluetooth ηχείο παρά από smartphone!

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, για τα δεδομένα ενός foldable το Galaxy Z Fold5 τα πηγαίνει περίφημα προσφέροντας στον χρήστη με άνεση μια ολόκληρη ημέρα έντονης χρήσης χωρίς να χρειαστεί φόρτιση, χάριν στις βελτιστοποιήσεις που έχουν γίνει στο Snapdragon 8 Gen2 για να συνεργάζεται άψογα με το ομολογουμένως βαρύ λογισμικό της (One UI). Η φόρτιση, πάντως, παραμένει σε ισχύ έως 25W (ή 15W ασύρματα) και φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται φορτιστής στο πακέτο. Με έναν δικό μας φόρτιση ισχύος 65W φορτίσαμε πλήρως το Galaxy Z Fold5 μέσα σε περίπου 75 λεπτά.

Λογισμικό

Η Samsung συνεχίζει να εξελίσσει την έκδοση του λογισμικού της με σκοπό να αποδείξει ότι το foldable δεν είναι απλά ένα gimmick που σου προσφέρει μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη. Καταρχάς να αναφέρουμε ότι το OneUI έρχεται φορτωμένο με bloatware εφαρμογές διάφορων εταιρειών (π.χ. Facebook, Microsoft, Google) που προστίθενται στις ήδη προεγκατεστημένες δικές της (π.χ. έχεις δύο browsers, δύο καταστήματα εφαρμογών, δύο εφαρμογές messaging κλπ.), αλλά προσφέρει την δυνατότητα να απεγκαταστήσεις ό,τι δεν χρειάζεσαι για να το αφήσεις όσο πιο «καθαρό» γίνεται.

Από πλευράς απόδοσης, το OneUI λειτουργεί άψογα και όπως το γνωρίζουμε ήδη από το Samsung Galaxy S23 Ultra, ενημερώνεται τακτικά με patch ασφαλείας (σ.σ. ήδη έχει λάβει το update Αυγούστου) και η Samsung δεσμεύεται για τουλάχιστον 4 μεγάλες αναβαθμίσεις του Android OS και 5 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας. Με δεδομένο ότι κυκλοφορεί με το Android 13 και θα λάβει άμεσα το Android 14, το Galaxy Z Fold5 αναμένεται ότι θα φτάσει τον χρήστη έως και το Android 17.

Η όλη διαφοροποίηση, πάντως, έρχεται όταν ξεδιπλώνεις την οθόνη και βλέπεις το λογισμικό να προσαρμόζεται στις διαστάσεις της, κάτι που συμβαίνει για όλες τις εφαρμογές, ακόμη και για ορισμένες που δεν υποστηρίζουν επίσημα αυτήν την τροποποίηση. Ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη οθόνη για να ανοίξει έως τρεις εφαρμογές σε split mode, να ανοίξει ακόμη περισσότερες σε αιωρούμενα παράθυρα, βλέπει τα playback controls να προσαρμόζονται στις διάφορες γωνίες που σταματά την οθόνη και φυσικά η εφαρμογή της κάμερας σου επιτρέπει να εκμεταλλευτείς τον σχεδιασμό του για να χρησιμοποιείς την κύρια πίσω κάμερα για selfies. Η πιο ενδιαφέρουσα προσαρμογή, πάντως, είναι αυτή που σου μετατρέπει το μισό κάτω μέρος σε touchpad και στο επάνω μέρος βλέπεις την ανοικτή εφαρμογή για να έχεις μια εμπειρία τύπου laptop έστω σε μια οθόνη 7.6’’. Αναφέραμε και προηγουμένως ότι υποστηρίζει το Samsung DeX mode που σου επιτρέπει να συνδέσεις εξωτερική οθόνη και να το χρησιμοποιείς σαν laptop.

Κάμερες

Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια foldable συσκευή δεν σημαίνει ότι γίνονται εκπτώσεις στις κάμερες για χάριν του σχεδιασμού. Η Samsung έχει τοποθετήσει ένα ικανότατο set αισθητήρων 50MP f/1.8 OIS + 12MP f.2.2 ultrawide + 10MP f/2.4 telephoto (3x οπτικό zoom, OIS) που μπορεί να μην προσφέρει την απόδοση του Galaxy S23 Ultra, αλλά δεν παύει να βοηθά τον χρήστη να πάρει εξαιρετικές λήψεις τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα.

Ουσιαστικά και εδώ δεν έχουμε κάποια αναβάθμιση σε σύγκριση με το περυσινό μοντέλο, οπότε οι λήψεις είναι σε μεγάλο βαθμό του ίδιου επιπέδου, αν και ελαφρώς καλύτερες λόγω του νέου επεξεργαστή. Σε γενικές γραμμές μπορείς να πάρεις εξαιρετικές λήψεις γεμάτες λεπτομέρεια, ζωντανά χρώματα και ισορροπημένη συμπεριφορά του δυναμικού εύρους στο φως της ημέρας, ακόμα και στο 3x οπτικό zoom. Στις νυχτερινές λήψεις, ο αισθητήρας προσπαθεί να διασώσει όσο το δυνατόν περισσότερο φως γίνεται για να «ζωντανέψει» τις σκοτεινές περιοχές του κάδρου, όμως είναι εμφανής η επίδραση της ψηφιακής υποβοήθησης στις αποχρώσεις που χάνουν τον κορεσμό τους σε σύγκριση με το φως της ημέρας.

Η zoom κάμερα προσφέρει πολύ ικανοποιητική απόδοση ακόμα και στα 10x, ενώ φτάνει έως τα 30x στο photo mode (έως 10x στο night mode). Υπάρχει και πάλι η ξεχωριστή εφαρμογή Expert RAW για όσους εμβαθύνουν ιδιαίτερα με τη λειτουργία της κάμερας, η οποία εκμεταλλεύεται πλήρως το μέγεθος και τα 50MP του κύριου αισθητήρα. Τα πορτραίτα κινούνται στο επίπεδο που περιμένει κανείς από μια premium συσκευή, όχι όμως σε αυτό του Galaxy S23 Ultra, και οι ευρυγώνιες λήψεις είναι αρκούντως καλές για να απαναθανατίσεις τοπία, χωρίς να είναι βέβαια κάτι το ιδιαίτερο.

Σε ό,τι αφορά την under-display κάμερα της εσωτερικής οθόνης, τα pixels της είναι εμφανή όταν κοιτάς από συγκεκριμένη γωνία και η αλήθεια είναι πως προορίζεται κυρίως για τηλεδιασκέψεις σταθεροποιώντας τη συσκευή σε flex mode παρά για λήψη φωτογραφιών. Από την άλλη, η εξωτερική selfie κάμερα είναι αξιοπρεπέστατη για selfies που μπορείς να ανεβάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με φυσική απεικόνιση των τόνων του δέρματος και πολύ καλή λεπτομέρεια (π.χ. για τις ατέλειες) σε συνθήκες καλού φωτισμού.

Κλείνοντας με τη λήψη video, το Galaxy Z Fold5 υποστηρίζει ανάλυση έως 8K στα 30fps και 4K στα 60fps. Το σύστημα σταθεροποίησης λειτουργεί πραγματικά με αποτέλεσμα να μπορείς να τραβήξεις πολύ καλά videos χωρίς τη χρήση gimbal ή τριπόδου, αλλά υπενθυμίζουμε πως η θερμοκρασία ανεβαίνει ταχύτατα.

Επίλογος

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι η Samsung έχει πραγματοποιήσει καίριες βελτιώσεις στο Galaxy Z Fold5. Απλά μοιάζει κάθε χρόνο να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους τομείς και να αφήνει στην άκρη τους υπόλοιπους. Αν και δεν είναι απαραίτητα κακό κάτι τέτοιο, καθώς δείχνει πως μαθαίνει από τα λάθη της και ακούει τους πελάτες της, οι ανελέητοι ρυθμοί εξέλιξης στον τομέα των smartphones και ο υψηλός ανταγωνισμός έχουν δημιουργήσει την προσδοκία στο ευρύ κοινό πως κάθε νέο μοντέλο θα πρέπει να είναι σημαντικά αναβαθμισμένο (και εμφανώς) από το προηγούμενο.

Είναι μάλλον δύσκολο για κάποιον κάτοχο του Galaxy Z Fold4 να πει ότι θα αναβαθμίσει άμεσα στο Galaxy Z Fold5, αλλά σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών χρηστών που σκέφτονται να προχωρήσουν για πρώτη φορά στην αγορά ενός foldable. Και δικαιότατα!

Samsung Galaxy Z Fold5

  • Εξωτερική οθόνη 6.2’’ Dynamic AMOLED 2x (2316 x 904, 23.1:9, 120Hz)
  • Εσωτερική εύκαμπτη οθόνη 7.6’’ QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex (2176 x 1812, 21.6:18, 120Hz, 1750nits φωτεινότητα)
  • Επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy
  • Μνήμη RAM 12GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 256GB/256GB/1TB
  • Τριπλή κάμερα 50MP f/1.8 OIS + 12MP f.2.2 UGA 123º + 10MP f/2.4 telephoto (3x οπτικό zoom)
  • Εμπρόσθια εξωτερική κάμερα 10MP f/2.2 + εμπρόσθια εσωτερική under-display κάμερα 4MP f/1.8
  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλαϊνό power button
  • WiFi 6E, Bluetooth 5.3, GPS, NFC, UWB, 5G
  • Ηχεία Stereo
  • Λειτουργικό σύστημα Android 13 με OneUI 5.1.1
  • Μπαταρία 4400mAh με φορτιστή 25W (ασύρματη φόρτιση στα 15W)
  • Υποδοχή USB-C
  • Διαστάσεις 154.9 x 67.1 x 13.4mm (διπλωμένο) / 154.9 x 129.9 x 6.1mm (ανοικτό)
  • Βάρος 253gr
  • Κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IPX8 για προστασία από γλυκό νερό

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

RedNote, ο νέος αντίπαλος του TikTok -Γιατί χιλιάδες Αμερικανοί συρρέουν στην κινεζική εφαρμογή

Καθώς το TikTok αντιμετωπίζει μια πιθανή απαγόρευση στις ΗΠΑ, χιλιάδες χρήστες στρέφονται σε μια άγνωστη…

15 ώρες ago

Ασυναγώνιστες προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας

Με τον χειμώνα να κυριαρχεί και να δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα για νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις,…

17 ώρες ago

Οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες των smartphones

Ενώ κάποτε τα μετρητά επικρατούσαν ως τρόπος πληρωμής, περισσότεροι καταναλωτές από ποτέ χρησιμοποιούν πλέον το…

17 ώρες ago

Δύο άτομα συνελήφθησαν για βανδαλισμό ηλεκτρικών πατινιών Lime στον Πειραιά

Σε μια σημαντική ενέργεια για την προστασία των υπηρεσιών μικρο-κινητικότητας διαθέσιμων προς το κοινό, προχώρησε…

18 ώρες ago

Μια πρωτοποριακή ΑΙ οπτικοακουστική εμπειρία από την Telekom

Το «Melody of Europe» αναδεικνύει την τεχνολογική υπεροχή και τις απεριόριστες δυνατότητες του δικτύου της…

18 ώρες ago

Επίσημα το νέο entry-level με μεγάλη μπαταρία και ανθεκτικότητα στα €199

Η realme ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του realme C75, ενός smartphone που θέτει ένα νέο σημείο…

18 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.