Μάλλον θα πληρώνουμε συνδρομή για ορισμένες AI λειτουργίες της Apple

0


Σύμφωνα με τον Mark Gurman, δημοσιογράφο του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει τελικά να μετατρέψει ορισμένες από τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της σε επί πληρωμή υπηρεσίες, παρόμοιες με τις συνδρομές του iCloud+.

Δημοσιεύοντας το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Power On, ο Gurman δήλωσε ότι ενώ η υπηρεσία Apple Intelligence θα είναι αρχικά διαθέσιμη δωρεάν, το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Apple είναι να λανσάρει κάτι σαν το “Apple Intelligence+“, με επιπλέον χαρακτηριστικά στα οποία οι χρήστες θα πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για να έχουν πρόσβαση.

Καθιστώντας τις δικές της AI λειτουργίες ως μια επιπλέον πηγή εσόδων θα επιτρέψει στην Apple να αντισταθμίσει τον επιβραδυνόμενο ρυθμό αναβαθμίσεων του hardware και να καταστήσει την εταιρεία λιγότερο εξαρτημένη από αυτόν τον τομέα για την ενίσχυση της κερδοφορίας της, υποστηρίζει ο Gurman.

Η Apple αναμένεται επίσης να λαμβάνει μερίδιο από τα έσοδα κάθε φορά που ένας χρήστης εγγράφεται σε λειτουργίες που προσφέρονται από τους AI συνεργάτες της, όπως το ChatGPT που παρέχεται από τον OpenAI. Ο Gurman τονίζει ότι αναμένει από την Apple να καταλήξει σε συμφωνία με την Google και την Anthropic για να προσφέρει τις AI υπηρεσίες τους μέσω των συσκευών της, με την πρώτη να αναμένεται να ανακοινωθεί όταν το Apple Intelligence κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ως μέρος του iOS 18, του iPadOS 18 και του macOS Sequoia.

Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι η Apple απέρριψε μια συνεργασία AI με τη μητρική εταιρεία Meta του Facebook λόγω ανησυχιών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Εν τω μεταξύ, η Apple λέγεται ότι αναζητά συνεργασίες για την κινεζική αγορά, όπου το ChatGPT και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες AI δεν είναι διαθέσιμες.

[via]



Πηγή