Λειτουργεί πλέον και ως έξτρα κλειδί για πιστοποίηση δύο παραγόντων (2FA)

4


Εδώ και 2-3 χρόνια η Google παροτρύνει τους χρήστες να υιοθετήσουν το σύστημα πιστοποίησης δύο παραγόντων (two-factor authentication 2FA ή 2-step verification 2SV) προκειμένου να προσθέτουν μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας για τους λογαριασμούς τους. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση μπορεί να γίνει είτε με αποστολή κάποιου κωδικού σε smartphone είτε με τη χρήση εξειδικευμένων USB που η αλήθεια είναι ότι δεν προχώρησαν και τόσο. Τώρα, η Google ετοιμάζεται να μετατρέψει τον Chrome browser στις συσκευές Android σε έξτρα κλειδί ασφαλείας για να εισέρχεσαι στους Google λογαριασμούς σου.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα 9to5Google, αφότου εισάγεις το username και το password, σε περίπτωση που έχεις ενεργοποιήσει τη λειτουργία 2FA/2SV θα σου έρχεται ειδοποίηση μέσα από τον Chrome browser στην Android συσκευή σου που θα σε ρωτά εάν επιχειρείς να συνδεθείς σε κάποιον Google λογαριασμό από το laptop σου. Οι απαντήσεις είναι οι κλασικές “Yes” και “No, it’s not me” και αν επιβεβαιώσεις ότι είσαι εσύ, τότε θα μεταφέρεσαι σε μια οθόνη επικύρωσης της ενέργειας σου.

Η συγκεκριμένη λειτουργία θα υποστηρίζεται μόνο σε κοντινές συσκευές μέσω του πρωτοκόλλου caBLE (cloud-assisted Bluetooth Low Energy) και θα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό μεταξύ των συσκευών (Chrome Sync). Για την ώρα έχει παρατηρηθεί σε beta εκδόσεις του Chrome 93 για συσκευές Android και Chrome 92 για Mac, επομένως, δεν θα αργήσει ιδιαίτερα η ενσωμάτωση του.

Όσοι ενδιαφέρεστε να το δοκιμάσετε από τώρα, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σχετικό flag από την παρακάτω διεύθυνση

chrome://flags/#enable-web-authentication-cable-v2-support

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή