Καλύτερη υποστήριξη third-party μπαταριών και οθονών για τα iPhone

0


Η Apple δημοσίευσε πρόσφατα ένα μακροσκελές whitepaper που αναδεικνύει την προσέγγιση της εταιρείας όσον αφορά την επισκευασιμότητα και τη μακροζωία των συσκευών της. Στο έγγραφο, η Apple αποκάλυψε ότι τα iPhone θα υποστηρίζουν καλύτερα οθόνες και μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών αργότερα μέσα στο 2024.

Πρώτον, η Apple δήλωσε ότι το True Tone θα λειτουργεί με third-party οθόνες iPhone αργότερα φέτος:

Το True Tone απαιτεί ακριβή βαθμονόμηση για να λειτουργήσει σωστά και δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση μιας προεπιλεγμένης βαθμονόμησης για οθόνες τρίτων κατασκευαστών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητη συμπεριφορά. Για το λόγο αυτό, η Apple απενεργοποιεί τη λειτουργία True Tone όταν χρησιμοποιούνται οθόνες τρίτων κατασκευαστών, αλλά ενεργοποιεί όλες τις άλλες πτυχές της οθόνης. Σε μια προσπάθεια να προσφέρει πληρέστερη υποστήριξη για εξαρτήματα τρίτων κατασκευαστών, ξεκινώντας αργότερα το 2024, η Apple θα επιτρέψει στους καταναλωτές να ενεργοποιήσουν το True Tone με εξαρτήματα τρίτων κατασκευαστών στην καλύτερη δυνατή απόδοση που μπορεί να παρασχεθεί.

Θα μπορούν να απενεργοποιήσουν το True Tone στις Ρυθμίσεις αν η οθόνη δεν αποδίδει ικανοποιητικά. Το True Tone προσαρμόζει αυτόματα το χρώμα της οθόνης ώστε να ταιριάζει με το φως στο περιβάλλον σας.

Δεύτερον, η Apple δήλωσε ότι οι μετρήσεις για την υγεία της μπαταρίας, όπως η μέγιστη χωρητικότητα και ο αριθμός των κύκλων, θα υποστηρίζουν τις third-party μπαταρίες iPhone αργότερα φέτος:

Προς το παρόν, οι μετρήσεις για την υγεία της μπαταρίας, όπως η μέγιστη χωρητικότητα και ο αριθμός των κύκλων, δεν παρουσιάζονται στους καταναλωτές των οποίων οι συσκευές διαθέτουν μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών. Αυτό συμβαίνει επειδή η ακρίβεια αυτών των μετρήσεων δεν μπορεί να επαληθευτεί από την Apple. Στην πραγματικότητα, μια εσωτερική ανάλυση της Apple διαπίστωσε ότι ορισμένες μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών που πωλούνται ως καινούργιες είναι στην πραγματικότητα μεταχειρισμένες, με παραποιημένες μετρήσεις για την υγεία της μπαταρίας, ώστε να εμφανίζονται ως καινούργιες. Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την υποστήριξη των μπαταριών τρίτων κατασκευαστών, ξεκινώντας αργότερα το 2024, η Apple θα εμφανίζει τις μετρήσεις υγείας της μπαταρίας με μια ειδοποίηση που θα αναφέρει ότι η Apple δεν μπορεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες που παρουσιάζονται.

Αυτές οι αλλαγές θα κυκλοφορήσουν κατά πάσα πιθανότητα με τις ενημερώσεις του iOS 18 αργότερα φέτος, αλλά η Apple δεν παρείχε πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στο έγγραφό της.



Πηγή