Categories: Apple

Θα τρέχει τελικά εφαρμογές Android μέσω emulator


Με δεδομένο ότι το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα HarmonyOS NEXT της Huawei εκτελεί μόνο εγγενείς εφαρμογές και έχει εγκαταλείψει την υποστήριξη για το Android, ίσως αποτελεί έκπληξη το ότι υπάρχει τρόπος για τις συσκευές που τροφοδοτούνται από το HarmonyOS NEXT να εκτελούν εφαρμογές Android. Αυτό συμβαίνει παρόλο που το λειτουργικό σύστημα της Huawei δεν περιλαμβάνει καθόλου κώδικα Android και χρησιμοποιεί τον πυρήνα Harmony, τη γλώσσα προγραμματισμού Cangjie και το μοντέλο AI της Pangu.

Πρόσφατα η Huawei ανακοίνωσε ότι όλες οι κυκλοφορίες του 2025, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Mate 70 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, θα έρθουν με προεγκατεστημένο το HarmonyOS Next. Η Huawei τρέχει επί του παρόντος μια δημόσια beta έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος. Πρόσφατα ένας beta tester δημοσίευσε στο Reddit σχετικά με έναν emulator Android που βρέθηκε στο AppGallery, το κατάστημα εφαρμογών της Huawei. Ο emulator μπορεί να βρεθεί με τον τίτλο του, EasyAbroad. Είναι ενδιαφέρον ότι έχει αναπτυχθεί για όσους διαθέτουν συσκευές Huawei που εργάζονται εκτός Κίνας και πρέπει να έχουν Google Mobile Services (GMS).

Με το EasyAbroad, ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές Android όπως YouTube, Instagram, Facebook, Google Search, Google Maps, Chrome, Gmail, Disney Plus, Netflix (μόνο σε ποιότητα SD) και άλλα από το κατάστημα εφαρμογών του ίδιου του εργαλείου. Το κατάστημα εφαρμογών εμφανίζεται ως φάκελος στην αρχική οθόνη του smartphone. Δεν μπορείτε να τραβήξετε εφαρμογές από το φάκελο και να τοποθετήσετε ένα εικονίδιο εφαρμογής στην οθόνη του τηλεφώνου. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχουν κάποια προβλήματα με τη λήψη ειδοποιήσεων που αποστέλλονται κανονικά στον χρήστη αυτών των εφαρμογών Android.

Το EasyAbroad είναι διαθέσιμο στην τελευταία έκδοση του HarmonyOS Next beta. Ένας δημιουργός περιεχομένου στο YouTube δοκίμασε τον emulator και διαπίστωσε ότι οι εφαρμογές Android φορτώνονται γρήγορα και, ως επί το πλείστον, λειτουργούν ομαλά με τη χρήση του microG. Το τελευταίο είναι μια δωρεάν και open-source υλοποίηση των ιδιόκτητων βιβλιοθηκών της Google. Αντικαθιστά τις υπηρεσίες Google Play Services στο Android και παρέχει σημαντικές λειτουργίες των υπηρεσιών Google Play Services σε όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό Google ή σύνδεση με τους servers της Google. Χάρη στο microG, το εργαλείο δεν θα εκτελέσει καμία εφαρμογή Android που έχει μπει στη μαύρη λίστα.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Σοβαρά προβλήματα σε Facebook, Instagram, WhatsApp και Threads

Μια δυσχερής διακοπή υπηρεσιών έπληξε αρκετές από τις εφαρμογές της Meta, με χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως…

5 ώρες ago

Επίσημα το νέο AI μοντέλο της Google

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του Gemini 1.5, το τμήμα DeepMind της Google…

5 ώρες ago

Αυτή είναι η νέα λειτουργία του Instagram

Η Meta ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία του Instagram που ονομάζεται Trial Reels και σας επιτρέπει…

6 ώρες ago

Έπεσαν Facebook, Instagram και WhatsApp – Τι λέει η Meta σε ανάρτηση στο X

Έπεσαν Facebook, Instagram και WhatsApp – Τι λέει η Meta σε ανάρτηση στο X -…

6 ώρες ago

watchOS 11.2 και tvOS 18.2 διαθέσιμα με ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα το watchOS 11.2, τη δεύτερη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος που…

7 ώρες ago

Αναδείχθηκε η καινοτομία της χρονιάς για το 2024

Το Vision Pro headset της Apple ανακηρύχθηκε από το Popular Science ως η καινοτομία της…

7 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.