Το αναφέραμε αρκετές φορές στο παρελθόν ως ενδεχόμενο, αλλά πλέον το σενάριο να δούμε ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα από τη Huawei δεν μοιάζει ακραίο.
Η επιβεβαίωση ήρθε από τον CEO της εταιρείας, κ. Richard Yu, ο οποίος δήλωσε στη γερμανική Die Welt πως η Huawei έχει ήδη έτοιμο το δικό της λειτουργικό σύστημα ως Plan B για να αντικαταστήσει τα Android και Windows σε περίπτωση που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δύο τελευταία.
Δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα smartphones μας στις ΗΠΑ. Αυτό είναι μια συνέπεια. Αλλά όπως βλέπετε δεν έχει επηρεάσει τη δυναμική μας στον υπόλοιπο κόσμο. Το μερίδιο που κατέχουμε στην αγορά αυξάνεται ταχύτατα. Το λογισμικό Android στις συσκευές μας προέρχεται από τη Google, μια αμερικανική εταιρεία. Συνεργαζόμαστε με πολλές αμερικανικές εταιρείες, όπως η Qualcomm και η Microsoft. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα συστήματα, τότε θα είμαστε προετοιμασμένοι. Αυτό είναι το plan B. Φυσικά, προτιμούμε να δουλεύουμε με τα οικοσυστήματα των Google και Microsoft
Η δήλωση του κ. Yu έρχεται στο πλαίσιο της τεράστιας διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τη Huawei να έχει βρεθεί στη μέση χωρίς να έχει αποδειχθεί καμία από τις κατηγορίες της αμερικανικής κυβέρνησης. Η εταιρεία έχει μπλοκαριστεί από την πώληση του εξοπλισμού της στις ΗΠΑ (από τελικές συσκευές μέχρι δίκτυα τηλεπικοινωνιών) και ταυτόχρονα πολλοί σύμμαχοι των ΗΠΑ πιέζονται από την αμερικανική κυβέρνηση να πράξουν το ίδιο (κάποιοι το έχουν ήδη κάνει).
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε και τις νέες δηλώσεις του ιδρυτή της Huawei, κ. Ren Zhengfei, ο οποίος τόνισε πως οι πρακτικές της αμερικανικής κυβέρνησης είναι αποτρεπτικές για οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει στις ΗΠΑ
Εάν ο Πρόεδρος Donald Trump τρομοκρατεί μια χώρα σήμερα, απειλεί μια εταιρεία αύριο ή συλλαμβάνει με αισχρό τρόπο κάποιον (σ.σ. την CFO και κόρη του, Meng Wanzhou), τότε κανείς δεν θα τολμήσει να επενδύσει στις ΗΠΑ
Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος από τη Huawei, αυτό είχε ξεκινήσει πριν από 7 χρόνια με αφορμή τον έλεγχο που πραγματοποιούσαν οι ΗΠΑ με στόχο τη ZTE. Αυτός ο έλεγχος είχε οδηγήσει στα περυσινά γεγονότα μπλοκαρίσματος της ZTE (στην πορεία άρθηκαν μετά από σκληρές αλλαγές και μεγάλα πρόστιμα) που απαγόρευαν στην κινεζική εταιρεία να χρησιμοποιεί οτιδήποτε προέρχεται από αμερικανικές εταιρείες, τόσο σε επίπεδο hardware (π.χ. επεξεργαστές Qualcomm) όσο και σε επίπεδο software (π.χ. Android OS).
[via]
Στην CES 2025, η TCL κάνει την τεχνολογία πιο ανθρώπινη, προσφέροντας στους καταναλωτές μια καθηλωτική…
Ο επερχόμενος πρόεδρος Donald Trump άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου στο Mar-a-Lago στις 7 Ιανουαρίου ανακοινώνοντας…
Η Activision κυκλοφορεί κάθε χρόνο παιχνίδια Call of Duty εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες και…
Τέλος τα φίλτρα ομορφιάς σε Instagram, WhatsApp και Facebook – Τι αλλάζει και γιατί αποφασίστηκε…
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει κατακτήσει τον κόσμο και φαίνεται να είναι το θέμα της μόδας…
Ένας πρώην υπάλληλος της Microsoft δημοσιεύει στο X ότι η Microsoft δεν ενδιαφέρεται για την…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment