Categories: Mobile

Η Google μπλοκάρει πλέον τις μη-πιστοποιημένες συσκευές Android από τις εφαρμογές/υπηρεσίες της


Το λειτουργικό σύστημα Android κατάφερε να εξαπλωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό επειδή είναι μια open source πλατφόρμα που ο καθένας μπορεί να την εκμεταλλευτεί ο καθένας. Παρόλα αυτά, οι διάφοροι κατασκευαστές θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της Google αν θέλουν να χρησιμοποιούν τις επίσημες εφαρμογές της με την άδεια της, διαφορετικά έπρεπε να βρίσκουν πλάγιες μεθόδους για να τις ενσωματώνουν στις συσκευές τους. Η Google, ωστόσο, φαίνεται ότι είναι έτοιμη να κλείσει και αυτήν την πόρτα με μια μικρή εξαίρεση για τους χρήστες που επιλέγουν custom ROMs για τις συσκευές τους.

Το Google Play Services είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πακέτα της πλατφόρμας Android, καθώς η Google έχει καταφέρει να περάσει στη συνείδηση των χρηστών ότι είναι απαραίτητο για να απολαμβάνεις μια πλήρη εμπειρία στο Android OS. Όμως, το κατάστημα Google Play είναι ιδιοκτησία της Google και δεν αποτελεί βασικό κομμάτι της open source πλατφόρμας, με αποτέλεσμα κανένας κατασκευαστής να μην έχει το δικαίωμα να το ενσωματώνει στις συσκευές του χωρίς την άδεια της Google, μια άδεια που κερδίζεται μόνο αν ακολουθήσουν τους κανόνες της.

Μέχρι σήμερα, πάντως, αρκετοί κατασκευαστές παρείχαν οδηγίες στους χρήστες για να περάσουν το Google Play Services μόνοι τους, ενώ κάποιοι το ενσωματώνουν με άμεσο OTA update χωρίς φυσικά την άδεια της Google. Αυτό παύει να ισχύει πλέον με την νέα αναβάθμιση του Google Play, καθώς η Google μετά από έναν χρόνο δοκιμών αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση στις μη-πιστοποιημένες συσκευές και οι χρήστες τους δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή ή είσοδο σε καμία από τις εφαρμογές και υπηρεσίες της.

Αυτή η πρακτική επηρεάζει φυσικά τις custom ROMs και γι’ αυτό η Google αφήνει ένα μικρό ανοικτό παράθυρο. Οι χρήστες μπορούν να δηλώσουν την μη-πιστοποιημένη συσκευή τους από μόνοι τους στην ειδική ιστοσελίδα Device Registration της Google για να πάρουν σχετική άδεια. Αυτό γίνεται με δήλωση του αριθμού “Android ID” και κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 100 συσκευές. Σημειώστε, όμως, ότι δημιουργείται ένα νέο Android ID κάθε φορά που πραγματοποιούν factory reset (επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις).

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Nestlé Ελλάς: Επενδύοντας στη νέα γενιά και την «τέχνη» της ανάλυσης δεδομένων

«Η πληροφορία είναι πολύτιμη και από αυτή κρίνονται όλα»! Αυτή η φράση αποτελεί ένα από…

4 ώρες ago

Ο εύκολος τρόπος να παίζεις Android games σε Mac!

Ο δημοφιλής emulator που φέρνει εφαρμογές και παιχνίδια Android στους υπολογιστές, το BlueStacks, λάνσαρε το…

7 ώρες ago

Ο νέος τρόπος για να οργανώνεις αρχεία και chats

Στο πλαίσιο της τρέχουσας ενέργειας «12 Days of OpenAI», η OpenAI ανακοίνωσε το ChatGPT Projects,…

7 ώρες ago

Οι Μαθηματικοί ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει μόνο ένα άπειρο!

Όλοι μας έχουμε διαισθητικά μια περισσότερο ή λιγότερο ακριβή ιδέα για το τι είναι το…

7 ώρες ago

Μια πολύ ισορροπημένη επιλογή με εξαιρετική οθόνη και αυτονομία

Η σειρά OnePlus Nord είχε ως στόχο να προσφέρει ποιότητα σε ανταγωνιστική τιμή, με τα…

23 ώρες ago

TikTok: Η απαγόρευσή του στις ΗΠΑ θα κόστιζε σε επιχειρήσεις και δημιουργούς 1,3 δισ. δολάρια τον πρώτο μήνα

Η απαγόρευση του TikTok θα κόστιζε στις μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και στους δημιουργούς 1,3…

1 ημέρα ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.