Categories: Gadgets

Η Google θα μπλοκάρει τις εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση στις φωτογραφίες χωρίς προφανή λόγο


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google πρόκειται να αρχίσει να περιορίζει τις εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία multimedia σε ένα smartphone. Η εταιρεία έχει αρχίσει να επικοινωνεί με τους developers, ώστε να να υιοθετήσουν το Android Photo Picker που προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Σίγουρα γνωρίζετε για τις εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία media στο smartphone σας, ή όπως συνήθως αναφέρεται ως «Γκαλερί». Στην πραγματικότητα, όταν μια εφαρμογή αποκτά πρόσβαση σε ολόκληρη τη Γκαλερί σας, μπορεί δυνητικά να μάθει πολλά πράγματα για εσάς. Η προστασία των φωτογραφιών, των videos και των screenshots σας από τις εφαρμογές είναι αρκετά σημαντική.

Πίσω στο 2022, η Google εισήγαγε μια πιο ιδιωτική επιλογή media picker με το Android 13, για να προστατεύσει τις φωτογραφίες και τα videos σας από τις εφαρμογές. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους δημιουργούς εφαρμογών να ζητούν πρόσβαση με έναν πιο ασφαλή τρόπο.

Πολλές δημοφιλείς εφαρμογές έχουν από τότε υιοθετήσει το media picker. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ορισμένες εφαρμογές που εξακολουθούν να ζητούν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη των αρχείων media. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές δεν χρειάζονται καν πρόσβαση στις φωτογραφίες ή τα videos σας για να λειτουργήσουν σωστά, ενώ η πρόσβαση συχνά απαιτείται μόνο για μία φορά. Τώρα, η Google επιβάλλει την πολιτική του νέου Android Photo Picker αντί να την ζητά απλώς.

Το API Photo Picker υπάρχει για να δίνει σε μια εφαρμογή πρόσβαση σε συγκεκριμένες φωτογραφίες ή videos και όχι σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη. Επίσης, χορηγεί μια εφάπαξ άδεια ή σπάνια πρόσβαση σε ορισμένες από αυτές. Σας επιτρέπει να επιλέγετε φωτογραφίες και videos για να δώσετε πρόσβαση σε μια εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Photo Picker για να δείτε μια μεγάλη προεπισκόπηση και καρτέλες για εναλλαγή μεταξύ στοιχείων και άλμπουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχής γενομένης από τις αρχές του 2025, μόνο οι εφαρμογές με βασικές λειτουργίες που βασίζονται στην πρόσβαση στην εικόνα ή/και τα βίντεο του χρήστη θα έχουν την άδεια να διαβάζουν εικόνες multimedia σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας.

Εν κατακλείδι, οι προγραμματιστές έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους για να δικαιολογήσουν γιατί η πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη multimedia ενός χρήστη είναι απαραίτητη για τις εφαρμογές τους. Θα πρέπει να υποβάλουν ένα έντυπο δήλωσης για να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι ιδιωτικές εφαρμογές και οι εφαρμογές διαχείρισης επιχειρήσεων εξαιρούνται προς το παρόν από αυτή την πολιτική.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η Ιαπωνία έστειλε τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στο Διάστημα!

Ιάπωνες ερευνητές μόλις έστειλαν τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στον κόσμο στο Διάστημα, όπως αναφέρει το…

5 ώρες ago

Ξεπέρασε τα 146 εκατ. πωλήσεις, δεν αλλάζουν τα σχέδια για το Switch 2

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo, το Nintendo Switch παρουσιάζει μια μικρή πτώση…

13 ώρες ago

Σημαντική ανακάλυψη για το περίφημο Πρόβλημα των Τριών Σωμάτων

Το πρόβλημα των τριών σωμάτων είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον τομέα της Αστρονομίας,…

13 ώρες ago

Η AstroForge έλαβε την πρώτη άδεια εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων από αστεροειδείς

Η εταιρεία αναζήτησης αστεροειδών AstroForge απέκτησε την πρώτη εμπορική άδεια λειτουργίας και επικοινωνίας με ένα…

13 ώρες ago

Games, εφαρμογές και ιστοσελίδες μπορούν να γίνουν απειλές για την ασφάλεια μας

Τα smartphones έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Από τα παιδιά, τους εφήβους, τους…

14 ώρες ago

Ιστορικό επίτευγμα: Το πρώτο κλωνοποιημένο κουνάβι γέννησε δύο υγιή μωρά

Ιστορικό επίτευγμα: Το πρώτο κλωνοποιημένο κουνάβι γέννησε δύο υγιή μωρά - Newsbeast play …

14 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.