Η DJI μπαίνει και επίσημα στον χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων!

0


Η DJI αποκάλυψε ότι μπαίνει επίσημα στα ηλεκτρονικά ποδήλατα, προσφέροντας αυτό που αποκαλεί “πρωτοποριακό σύστημα κίνησης ηλεκτρονικών ποδηλάτων” για ένα νέο brand ηλεκτρικών ποδηλάτων βουνού που ονομάζεται Amflow.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των κορυφαίων drones στον κόσμο αναφέρει ότι η είσοδος στα ηλεκτρονικά ποδήλατα αποτελεί μια ” φυσιολογική εξέλιξη ” λόγω της τεχνολογίας των μπαταριών και των κινητήρων στα drones και τα gimbals της. Το ισχυρό σύστημα κίνησης Avinox της DJI θα κάνει το ντεμπούτο του στο νέο Amflow PL, ένα e-MTB (ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού) που θα είναι διαθέσιμο αργότερα φέτος.

Λοιπόν, τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το νέο σύστημα Avinox; Συσκευάζει τεχνολογία που συνήθως συναντάμε σε drones και smartphones. Για αρχή, το πλαίσιο διαθέτει μια έγχρωμη οθόνη αφής OLED 2 ιντσών που παρέχει δεδομένα οδήγησης σε πραγματικό χρόνο, την εκτιμώμενη εμβέλεια του ποδηλάτου και επιλογές ρύθμισης.

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με το ποδήλατο μέσω της εφαρμογής Avinox, η οποία σας επιτρέπει να ρυθμίσετε μια αντικλεπτική λειτουργία και να ελέγξετε τη θέση του σε πραγματικό χρόνο. Εδώ, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε ρυθμίσεις όπως η ισχύς, η ροπή και ο ρυθμός στροφών ώστε να ταιριάζουν στο στυλ οδήγησής σας.

Υπάρχει όμως και έξυπνο λογισμικό που βοηθάει στην εμπειρία οδήγησης. Η DJI υποστηρίζει ότι ο αλγόριθμος Smart-Assist Algorithm αξιοποιεί διάφορους αισθητήρες για να ρυθμίσει αυτόματα το ποσό της ηλεκτρικής υποβοήθησης οδήγησης που παρέχει, με βάση την τρέχουσα αντίσταση οδήγησης.

Υπάρχουν τέσσερις λειτουργίες οδήγησης – Auto, Eco, Trail και Turbo – καθώς και μια λειτουργία Boost για μια επείγουσα ενίσχυση της ισχύος. Όπως ένα drone ή ένα smartphone, οι δύο επιλογές μπαταριών (600Wh ή 800Wh) διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία ταχείας φόρτισης, πράγμα που σημαίνει ότι η μπαταρία 800Wh μπορεί κατά τα φαινόμενα να φορτιστεί από το μηδέν στο 75% σε περίπου 90 λεπτά.Το ίδιο το Amflow PL διαμορφώνεται επίσης ως ένα αρκετά υψηλής ποιότητας ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού, αν και δεν έχουμε ακόμη ιδέα για την τιμολόγηση. Το ποδήλατο από ανθρακονήματα ζυγίζει μόλις 19,2 κιλά.

Παρόλα αυτά, η αναλογία ισχύος/μεγέθους του Amsive PL είναι ακριβώς εκεί με τους καλύτερους. Αποδίδει 105Nm ροπής με μέγιστη ισχύ 850W, ένας αρκετά τερατώδης συνδυασμός που θα βοηθήσει τους αναβάτες να διασχίσουν τα πιο δύσκολα μονοπάτια. Το πλαίσιο είναι επίσης συμβατό τόσο με πίσω τροχούς 27,5 ιντσών όσο και με 29 ιντσών.

Η Amflow και η DJI αναφέρουν ότι οι τρεις εκδόσεις του ποδηλάτου – το PL Carbon (800Wh), το PL Carbon Pro (600Wh) και το PL Carbon Pro (800Wh) – θα είναι διαθέσιμες από το τέταρτο τρίμηνο του 2024 από τους αντιπροσώπους σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.



Πηγή