Η τεχνολογία του πωλείται πλέον και σε άλλες εταιρείες

15


Η ByteDance, η μητρική εταιρεία της εφαρμογής TikTok που εδρεύει στο Πεκίνο ξεκίνησε να πουλάει την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης του TikTok σε άλλες εταιρείες, όπως αναφέρει το Financial Times.

Η εταιρεία διαθέτει ένα νέο τμήμα που ονομάζεται BytePlus και η λίστα πελατών της περιλαμβάνει ήδη την εφαρμογή μόδας των ΗΠΑ, Goat, τον ταξιδιωτικό ιστότοπο της Σιγκαπούρης, WeGo, την ινδονησιακή εφαρμογή αγορών Chilibeli και την πλατφόρμα κοινωνικών παιχνιδιών με έδρα την Ινδία, GamesApp.

Επί της ουσίας, η δημοτικότητα του TikTok οφείλεται κατά κύριο λόγο στον αλγόριθμο της. Η αλληλεπίδραση των χρηστών σε σχέση με τα προβαλλόμενα βίντεο καθορίζει την παρουσίαση του περιεχομένου σε αυτούς.

Η εταιρεία είχε εξηγήσει στο παρελθόν ότι το ForYou feed καθορίζει ποια βίντεο θα εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο χρήστη. Οι προτάσεις του βασίζονται σε αλληλεπιδράσεις χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο που σας αρέσουν, της κοινοποίησης σχολίων ή της δημιουργίας, οι πληροφορίες των βίντεο, όπως λεζάντες και hashtag, αλλά λαμβάνονται υπόψη και οι ρυθμίσεις της συσκευής και του λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένης της συσκευής που χρησιμοποιείτε, των προτιμήσεων της γλώσσας και των ρυθμίσεων της τοποθεσίας.

Σύμφωνα με το FT, το BytePlus προσφέρει στους πελάτες την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στον αλγόριθμο προτάσεων και να το εξατομικεύσουν για τις εφαρμογές και τους πελάτες τους. Το BytePlus προσφέρει επίσης αυτόματη μετάφραση ομιλίας και εφέ βίντεο σε πραγματικό χρόνο, καθώς και εργαλεία ανάλυσης δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η ByteDance είχαν βρεθεί στο στόχαστρο ορισμένων εκτελεστικών εντολών από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, οι οποίες προσπάθησαν να αποκλείσουν εφαρμογές με έδρα την Κίνα από καταστήματα εφαρμογών των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Baiden υπέγραψε εκτελεστική εντολή τον Ιούνιο, ανακαλώντας τις απαγορεύσεις. Παρά την πίεση της κυβέρνησης Trump, το TikTok ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στις ΗΠΑ πέρυσι.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]



Πηγή