Η πιο value-for-money επιλογή για ασύρματα ακουστικά

1


Η HUAWEI έχει καθιερωθεί ως όνομα στην αγορά ήχου εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ σημειώνει τεράστια επιτυχία και στη χώρα μας με χιλιάδες καταναλωτές να εμπιστεύονται την τεχνογνωσία της στον τομέα των ασύρματων ακουστικών. 

Η εταιρεία κυκλοφορεί τακτικά νέα μοντέλα με πολλά χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης, με το τελευταίο από αυτά να είναι το FreeBuds 6i. Είναι ο διάδοχος των εξαιρετικών FreeBuds 5i, ένα ζευγάρι ακουστικών που πούλησε πολύ καλά χάρη στην ασυναγώνιστη σχέση ποιότητας-τιμής τους, και όπως φαίνεται, τον ίδιο στόχο επιδιώκει και η νεά πρόταση της εταιρείας.

Με την τιμή τους να ορίζεται στο τίμιο όριο των €100 (για την ακρίβεια €99), ο χρήστης απολαμβάνει μια πολύ καλή ποιότητα ήχου, μαζί με ένα σύστημα ακύρωσης θορύβου που προέρχεται απευθείας από τα FreeBuds Pro 3, δηλαδή το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας στον τομέα των in-ear ακουστικών!

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, εφόσον έχετε δει τα FreeBuds 5i στο παρελθόν, τότε τα FreeBuds 6i θα σας φανούν πολύ οικεία. Η θήκη έχει παρόμοιο σχήμα, όπως και τα ίδια τα ακουστικά, αν και έχουν γίνει κάποιες αλλαγές ώστε να είναι πιο άνετα και αποδοτικά. Σε ορισμένους ίσως φανούν παρόμοια με τα AirPods Pro, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό μιας και πρόκειται για ένα δοκιμασμένο design που προτιμά η πλειοψηφία των καταναλωτών. Δεν διεκδικούν, λοιπόν, δάφνες πρωτοτυπίας σχεδιαστικά, αλλά αυτό δεν μας πειράζει καθόλου (το αντίθετο μάλιστα).

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει διατηρηθεί από το προηγούμενο μοντέλο είναι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται τα ακουστικά στη θήκη. Είναι διαφορετικός από αυτόν που πιθανότατα έχει δει ή συνηθίσει από προτάσεις άλλων κατασκευαστών, παρόλα αυτά το μαθαίνεις γρήγορα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ούτε εκνευρισμού, πέρα από τις πρώτες μάλλον άβολες απόπειρες να τα αφαιρέσεις από τη θήκη τους. Η τελευταία είναι αρκετά συμμαζεμένη σε μέγεθος και ελαφριά για να τη μεταφέρεις χωρίς καν να το καταλαβαίνεις ακόμα και στην τσέπη του παντελονιού σου.

Εκεί που θα σταθούμε, πάντως, είναι η ποιότητα της κατασκευής των FreeBuds 6i. Το πλαστικό που χρησιμοποιείται είναι καλής ποιότητας, ο μεντεσές της θήκης φόρτισης είναι συμπαγής και δεν παρουσιάζει σημάδια κάμψης από τη συχνή χρήση, ενώ και τα ίδια τα ακουστικά είναι συναρμολογημένα με σοβαρότητα, χωρίς αιχμηρές ή ατελείς άκρες οπουδήποτε και αν ψάξεις. Αυτό συνεπάγεται μια άνετη αίσθηση στα αυτιά όταν τα φοράς για αρκετή ώρα, με στιβαρό «κούμπωμα» σε περίπτωση που τα χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης και χωρίς να γλυστρούν αν ιδρώνεις αρκετά (μέρες που είναι…).

Η διασύνδεση των Huawei FreeBuds 6i με οποιαδήποτε συσκευή (είναι συμβατά με Android, iOS, Mac, PC κλπ.) γίνεται ταχύτατα μέσω Bluetooth και ειδικά για τα smartphones υπάρχει η γνώριμη εφαρμογή AI Life που προσφέρει στον χρήστη πολλές επιλογές παραμετροποίησης του ήχου (presets, equaliser για ρύθμιση κάθε συχνότητας ανάλογα με τα γούστα σου) και των χειρονομιών διαχείρισης. Η τελευταία γίνεται και πάλι με αγγίγματα στις ευαίσθητες περιοχές αφής σε κάθε ακουστικό, με αξιοπιστία και ταχύτητα. Οι βασικές χειρονομίες όπως η αναπαραγωγή/παύση λειτουργούν πολύ καλά, είναι εξαιρετικά εύκολο να αλλάξετε μεταξύ των προφίλ ANC με παρατεταμένο άγγιγμα και δεν αναγνωρίζουν τυχαία αγγίγματα.

Εδώ να αναφέρουμε ότι μπορείς να έχεις ταυτόχρονα συνδεδεμένα τα Huawei FreeBuds 6i με δύο συσκευές (π.χ. smartphone και PC) και μάλιστα αναγνωρίζουν αυτόματα από έρχεται η πηγή του ήχου. Για παράδειγμα μπορεί να ακούς μουσική στον υπολογιστή και να έχεις εισερχόμενη κλήση στο smartphone. Ο ήχος αλλάζει αυτόματα σταματώντας την αναπαραγωγή στο PC και μετά το πέρας της κλήσης επανέρχεται εκεί που ήταν.

Αφού λύσαμε το θέμα της άνεσης, ήρθε η ώρα να δούμε τις επιδόσεις τους στον ήχο. Long story short που λένε και στα χωριά μας, η ποιότητα του ήχου είναι εκπληκτικά καλή για τα χρήματα που πληρώνεις. Η πιο σπουδαία είδηση σε αυτή τη γενιά είναι τα τρομερά βελτιωμένα μπάσα και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει πραγματικά αισθητή διαφορά μεταξύ των FreeBuds 6i και του προηγούμενου μοντέλου!

Οι χαμηλές νότες είναι πιο έντονες και καλύτερα καθορισμένες, έχουν μεγάλη δύναμη και οι λάτρεις του μπάσου θα εκτιμήσουν πολύ το βάθος στον ήχο. Το πως αντιλαμβάνετε κανείς τον ήχο, βέβαια, είναι καθαρά υποκειμενικό και ενδεχομένως ορισμένοι να προτιμούν μια πιο ισορροπημένη ή έστω πιο ήπια εμπειρία, αλλά δεν μπορούμε να μην ομολογήσουμε πως δεν έχουμε συναντήσει τέτοια ποιότητα μπάσου σε αυτήν την τιμή.

Οι μεσαίες συχνότητες είναι δυναμικές και καθαρές, επομένως οι φωνές ακούγονται ευχάριστα, ενώ στις ψηλές δεν παρατηρήσαμε «σκισίματα» παρά μόνο στη μέγιστη ένταση πολύ δυνατά παρά μόνο στη μέγιστη ένταση. Σημειώστε, ακόμη, ότι είναι εξαιρετικά δυνατά χάριν στους νέους drivers και με την συνδρομή του επίσης ανωτάτου επιπέδου ANC (ενεργή ακύρωση θορύβου) θα είναι μάλλον σπάνιες οι φορές που θα χρειαστεί να τερματίσετε το κοντέρ της έντασης. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι ότι τα FreeBuds 6i υποστηρίζουν HiFi και lossless ποιότητα, αλλά και το Spatial Sound (π.χ. από την υπηρεσία Apple Music). 

Σχετικά με την αυτονομία, σε γενικές γραμμές εξαρτάται από τη χρήση του ANC και την ένταση. Σε ένα συνηθισμένο σενάριο χρήση εντός γραφείου, δηλαδή μόνιμα ενεργοποιημένο ANC και ένταση στο 70-80% φτάνεις με άνεση τις 4+ ώρες, αριθμός που τυπικός για την κατηγορία. Το θετικό είναι, όμως, ότι φορτίζουν πολύ γρήγορα και η θήκη προσφέρει 4 πλήρεις κύκλους φόρτισης. 

Αν αναζητάτε μια προσιτή επιλογή ασύρματων ακουστικών με όμορφη εμφάνιση, ισχυρό ANC και ποιοτικό ήχο, τότε τα FreeBuds 6i είναι στην παρούσα φάση η πιο value-for-money επιλογή και δεν θα το μετανιώσετε



Πηγή