Categories: Gadgets

Η Κίνα σχεδιάζει την κατασκευή σεληνιακής βάσης στο νότιο πόλο της Σελήνης έως το 2035


Η Κίνα αποκάλυψε ότι τα σχέδια της για τη δημιουργία βάσεων στη Σελήνη θα υλοποιηθούν σε δύο διακριτές φάσεις, δημιουργώντας τελικά μια σειρά από κόμβους στη σεληνιακή επιφάνεια και σε τροχιά.

Ο αρχικός οδικός χάρτης για τον Διεθνή Σεληνιακό Ερευνητικό Σταθμό (ILRS), του οποίου ηγούνται από κοινού η Κίνα και η Ρωσία, αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2021. Οι δύο χώρες δήλωσαν πως σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μια βασική, ρομποτική βάση στη Σελήνη μέσω πέντε εκτοξεύσεων πυραύλων σούπερ βαρέως τύπου από το 2030 έως το 2035. 

Η Κίνα έχει πλέον αναλάβει το προβάδισμα στο project και αποκάλυψε πιο προχωρημένα, σε δύο φάσεις, σχέδια για το ILRS στο δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για την εξερεύνηση του βαθέως διαστήματος στην κινεζική επαρχία Ανχούι στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί γύρω στο 2035 κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης και ένα εκτεταμένο μοντέλο θα κατασκευαστεί περίπου μέχρι το 2050, σύμφωνα με τον Wu Yanhua, επικεφαλής σχεδιαστή του κινεζικού προγράμματος εξερεύνησης του βαθέως διαστήματος.

Το εκτεταμένο μοντέλο θα είναι ένα “ολοκληρωμένο δίκτυο σεληνιακών σταθμών που θα χρησιμοποιεί τον σταθμό σε σεληνιακή τροχιά ως κεντρικό κόμβο και τον σταθμό του νότιου πόλου ως κύρια βάση, και θα περιλαμβάνει κόμβους εξερεύνησης στον σεληνιακό ισημερινό και στην απομακρυσμένη πλευρά του φεγγαριού“, ανέφερε ο Wu σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua.

Σε άλλες λεπτομέρειες μαθαίνουμε ότι το ILRS θα τροφοδοτείται από ηλιακές, ραδιοϊσοτοπικές και πυρηνικές γεννήτριες. Περαιτέρω υποδομές θα είναι δίκτυα επικοινωνίας Σελήνης-Γης και υψηλής ταχύτητας στη σεληνιακή επιφάνεια, σεληνιακά οχήματα όπως ένα hopper, ένα μη επανδρωμένο όχημα μεγάλης εμβέλειας και επανδρωμένα οχήματα υπό πίεση και χωρίς πίεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι το διευρυμένο μοντέλο ILRS θα βοηθήσει να τεθούν τα θεμέλια για μελλοντικές επανδρωμένες προσεδαφίσεις στον Άρη.

Η Κίνα έχει προσελκύσει εταίρους για το ILRS. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, η Σενεγάλη έγινε η 13η χώρα που υπέγραψε το project. Εν τω μεταξύ, η NASA ηγείται του Artemis, ενός παράλληλου αλλά ξεχωριστού προγράμματος για την επιστροφή ανθρώπων στη Σελήνη. Τόσο η Κίνα όσο και η NASA στοχεύουν να στείλουν αστροναύτες στον δορυφόρο της Γηα πριν από το τέλος της δεκαετίας.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Τι είναι, γιατί είναι σημαντικά και πως τα διαχειριζόμαστε

Όλοι έχουμε ακούσει τον όρο «πυρηνικά απόβλητα», και ειδικά τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση…

10 ώρες ago

AI ρομπότ έπεισε αυτόνομα άλλα 12 μεγαλύτερα ρομπότ να το ακολουθήσουν έξω από εκθεσιακό χώρο!

Σε ένα σχέδιο απόδρασης που μπορεί να συναγωνιστεί την πλοκή ταινίας της Disney ή της…

11 ώρες ago

Υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα; Γιατί η Google ισχυρίζεται ότι βρήκε το κλειδί για να γίνουμε… «Interstellar»

Το παράλληλο σύμπαν που πραγματεύεται η ταινία «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν αλλά και τη σύγχρονη…

11 ώρες ago

Η γήρανση επηρεάζει περισσότερο ορισμένα εγκεφαλικά κύτταρα

Η λεπτομερής χαρτογράφηση 1,2 εκατομμυρίων εγκεφαλικών κυττάρων αποκάλυψε ότι δεν γερνούν όλοι οι τύποι κυττάρων…

12 ώρες ago

Μια ανάρτηση στο X αναπτερώνει τις ελπίδες των απανταχού fans!

Το Half-Life 3 είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια όλων των εποχών, μόνο…

12 ώρες ago

Κάθε τσιγάρο μειώνει κατά 20 λεπτά τη ζωή σου…

Σε περίπτωση που έχετε πάρει τη μεγάλη απόφαση να κόψετε οριστικά το κάπνισμα και θέλετε…

12 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.