Η αποστολή της Chang’e-5 της Κίνας στη Σελήνη έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς κυκλοφορούν αναφορές πως η CNSA (η διαστημική υπηρεσία της χώρας) εντόπισε ένα νέο ορυκτό με κρυσταλλική δομή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως νέα πηγή ενέργειας!
Η CNSA ενέκρινε ταχύτατα ακόμα 3 αποστολές με προορισμό τη Σελήνη προκειμένου να μελετηθεί ακόμη περισσότερο το ορυκτό Changesite-(Y), το οποίο εκτιμάται πως είναι κατά 1 δισεκατομμύριο χρόνια παλαιότερο σε σύγκριση με τα δείγματα που είχαν συλλέξει οι προηγούμενες αποστολές των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης.
Το νέο ορυκτό πιθανότατα συμπεριλαμβάνει το στοιχείο ήλιο-3 (He3), μια μορφή που συναντάται εξαιρετικά σπάνια στη Γη και ενδεχομένως θα μπορούσε να αποδειχθεί τρομερά σημαντικό για την Πυρηνική Σύντηξη, διότι η ενεργειακή απόδοση του είναι ιδιαίτερα υψηλή χωρίς να εκπέμπει σημαντική ποσότητα ραδιενέργειας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι η Σελήνη κρύβει τεράστια αποθέματα He3 και γι’ αυτό υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τις μεγάλες δυνάμεις για την επιστροφή με επανδρωμένες αποστολές με σκοπό να την «αρμέξουν». Μάλιστα, η ανακάλυψη της Κίνας ίσως δείχνει και που ακριβώς θα πρέπει να γίνουν οι πρώτες εξορύξεις.
Αν αποδειχθεί ότι το He3 μπορεί να δώσει λύση στο ενεργειακό πρόβλημα τις επόμενες δεκαετίες, αντιλαμβάνεστε πόσο θα ενταθούν οι κόντρες των μεγάλων…
[via]
*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!
Οι έξι συμβάσεις εντάσσονται στο Ελληνικό δορυφορικό διαστημικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία.…
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο ύψους σχεδόν 800 εκατομμυρίων ευρώ στη Meta, αφού οι ρυθμιστικές…
Οι αρχέγονες μαύρες τρύπες (PBH), οι οποίες πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν αμέσως μετά το Big Bang,…
Με πρωτοβουλία της Netcompany, μητρικής εταιρείας της Netcompany-Intasoft, πραγματοποιήθηκε μια πρωτοποριακή σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού…
Η Google λάνσαρε την εξειδικευμένη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης Gemini για χρήστες iPhone, επεκτείνοντας την προηγούμενη…
Η ομάδα GReAT της Kaspersky πραγματοποίησε ανάλυση του εξοπλισμού παγκόσμιων δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης (GNSS), ο…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment