Categories: Mobile

Η Ιαπωνία «διέλυσε» το ρεκόρ ταχύτερου Internet πιάνοντας τα 319 Tb/s!


Μηχανικοί από την Ιαπωνία διέλυσαν το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτερης σύνδεσης στο Internet, καθώς κατάφεραν να πιάσουν μεταφορά δεδομένων με 319 Terabits ανά δευτερόλεπτο (Tb/s). Το επίτευγμα τους παρουσιάστηκε σε σχετική επιστημονική μελέτη στο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών μέσω Οπτικών Ινών (International Conference on Optical Fiber Communications), και μάλιστα τα κατάφεραν χρησιμοποιώντας υπάρχον δίκτυο οπτικών ινών που εκτείνεται σε μήκος 3,000 χιλιομέτρων.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν σχεδόν στο μισό της ταχύτητας (178 Tb/s το 2020), ενώ πριν από μερικά χρόνια ερευνητές είχαν φτάσει στα 44.2 Tb/s με τη χρήση ενός πειραματικού φωτονικού chip. Αξίζει να σημειωθεί ότι η NASA χρησιμοποιεί ένα σχεδόν “αρχαϊκό” δίκτυο ταχύτητας μόλις 400 Gb/s, τη στιγμή που η μέγιστη οικιακή ταχύτητα βρίσκεται στα 10 Gb/s.

Οι μηχανικοί “ενίσχυσαν” τις υπάρχουσες υποδομές με τέσσερις γυάλινους σωλήνες που τοποθετήθηκαν μέσα στις οπτικές ίνες και στη συνέχεια “έσπασαν” το σήμα ταυτόχρονα σε διάφορα μήκη κύματος (WDM – wavelength division multiplexing). Για να περάσουν μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, δημιούργησαν και μια τρίτη μπάντα για τη μεταφορά του σήματος με διάφορες οπτικές τεχνικές.

Ακούγονται πολύ εντυπωσιακά όλα αυτά, αλλά καλό θα ήταν να βλέπαμε εφαρμογές αυτών των τεχνικών και σε εμπορικό επίπεδο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Επιστήμονες μετατρέπουν βιομηχανικά απόβλητα σε μπαταρίες

Χρειάζονται βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα σπάνια μέταλλα, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για μπαταρίες. Οι επιστήμονες…

14 ώρες ago

Για πόσο διάστημα σε προστατεύει ένα εμβόλιο; Μια εξέταση αίματος ίσως δίνει την απάντηση

Όταν τα παιδιά λαμβάνουν το δεύτερο εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς, περίπου όταν ξεκινούν τον παιδικό σταθμό, αποκτούν…

18 ώρες ago

Νέα πρωτοβουλία για τους open source Chromium browsers

Το Linux Foundation εξέφρασε την υποστήριξή του στους browsers ανοιχτού κώδικα που βασίζονται στο Chromium…

18 ώρες ago

Οι καλύτερες επιδόσεις σταθερού δικτύου του Internet για 2024

Η COSMOTE αναδείχθηκε ως ο κυρίαρχος πάροχος στην Ελλάδα για το 2024, με την υψηλότερη…

19 ώρες ago

Με ποιους αθόρυβους τρόπους η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει δραματικά τις ζωές μας -Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με αθέατους τρόπους που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε…

2 ημέρες ago

Τελικά, κανείς δεν ξέρει τι είναι ο μεταλλικός δακτύλιος που έπεσε στην Κένυα

Έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές για έναν…

2 ημέρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.