Categories: Apple

Ετοιμάζεται ρομπότ που θα μπορεί να χειρουργεί απευθείας μέσα σε μαγνητικό τομογράφο


Οι μαγνητικοί τομογράφοι είναι απαραίτητοι για τους χειρουργούς, αν και η τεχνολογία έχει σίγουρα τους περιορισμούς της. Πάρτε, για παράδειγμα, τους χειρουργούς που χρησιμοποιούν τα μηχανήματα για να καθοδηγούν τις επεμβάσεις τους. Η τρέχουσα διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ασθενούς σε ένα μηχάνημα για να ληφθεί μια εικόνα, πριν τον βγάλουν έξω για να προωθήσουν μια βελόνα ένα εκατοστό κάθε φορά. Είναι μια χρονοβόρα και φανερά αναποτελεσματική χρήση των πόρων.

Με το σλόγκαν «Δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική», η MDC με έδρα την Bay Area πιστεύει ότι η απάντηση βρίσκεται στη Ρομποτική. Παρόλο που η Ρομποτική αντιπροσωπεύει αναμφίβολα το μέλλον της χειρουργικής, παρουσιάζει τις δικές της προκλήσεις σε αυτή την εφαρμογή. Εξάλλου, η παραδοσιακή Ρομποτική περιέχει πολλά στοιχεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν μέσα σε έναν μαγνητικό τομογράφο.

Η πρόκληση για την MDC, λοιπόν, ήταν η δημιουργία ενός ρομποτικού συστήματος που θα μπορούσε να λειτουργήσει σε έναν ασθενή μέσα σε έναν μαγνητικό τομογράφο χωρίς να βασίζεται σε ηλεκτρικούς κινητήρες, μέταλλα σπάνιων γαιών και άλλα στοιχεία που θα εμπόδιζαν τις λειτουργίες του μηχανήματος απεικόνισης.

Το εγχείρημα της νεοσύστατης startup βασίζεται σε έρευνες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ιδρυτή και CEO, Sam Frishman, στο John Hopkins και το Stanford. Ο Frishman περιγράφει τη λύση ως «υδραυλικές μεταδόσεις και ενεργοποιητές υψηλής ακαμψίας και χαμηλής τριβής». Το σύστημα τροφοδοτείται από νερό και συνδέεται με το εξωτερικό του μαγνητικού τομογράφου μέσω ενός σωλήνα.

Το σύστημά μας έχει μερικές διαφοροποιήσεις. Το ένα είναι η δυνατότητα να έχουμε πραγματικά επιδέξιο έλεγχο απευθείας από τον γιατρό. Ελέγχουν τη βελόνα, είτε πρόκειται για τοποθέτηση, είτε για προώθηση, είτε για ενεργοποίηση και είναι σαν να την κρατούν στο χέρι τους.

Η MDC στοχεύει ειδικά στις βιοψίες και τις αφαιρέσεις στην αρχική της πρόταση. Ο CEO αναφέρει ότι αυτές οι ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες είναι μόνο η αρχή.

Πραγματικά, δημιουργεί νέες δυνατότητες που υπερβαίνουν τις σημερινές. Εκεί είναι που η ψηφιοποίηση, η υποβοήθηση ισχύος, η καθοδήγηση μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης και όλων των δεδομένων που συγκεντρώνουμε, αρχίζουμε να έχουμε προσθήκες πέραν των ανθρώπινων δυνατοτήτων, αν και ο γιατρός εξακολουθεί να έχει τον πλήρη έλεγχο και να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις.

Η MDC έχει συγκεντρώσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε προκαταβολικά κεφάλαια για να προχωρήσει την έρευνα της και μένει να δούμε αν θα καταφέρει μέσα στα επόμενα χρόνια να υλοποιήσει το όραμα της που θα διευκολύνει αφάνταστα τους γιατρούς και τους ασθενείς.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Μέχρι και 9 ώρες στις οθόνες – Έρχεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία των ανηλίκων στα social media

Μέχρι και 9 ώρες στις οθόνες – Έρχεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία…

3 ώρες ago

Hackers υποκλέπτουν δεδομένα χρηστών από extensions του Chrome browser

Σύμφωνα με νέα αναφορά του Reuters, την περασμένη εβδομάδα hackers υπέκλεψαν διάφορα extensions του Chrome.…

6 ώρες ago

Ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά το 2025 για τη Google, σύμφωνα με τον CEO της

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, φέρεται να δήλωσε στους υπαλλήλους της Google ότι το…

6 ώρες ago

Πόσο γρήγορος είναι τελικά ο εγκέφαλος μας; Η απάντηση θα σας εκπλήξει…

Ο εγκέφαλός μας είναι ένας πολύπλοκος και ισχυρός υπολογιστής ικανός να επεξεργάζεται πληροφορίες με μεγάλη…

16 ώρες ago

Ο Χείρωνας ίσως μας διδάξει πως «γεννήθηκε» το Ηλιακό Σύστημα

Ένα μεγάλο υβρίδιο αστεροειδούς-κομήτη που περιστρέφεται μεταξύ Ποσειδώνα και Δία αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εκκεντρική περίπτωση…

16 ώρες ago

Η πρώτη που θα περάσει τα $4 τρισεκατομμύρια σε αξία!

Η Apple βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει η πρώτη εταιρεία στην ιστορία που θα ξεπεράσει…

16 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.