Μία υπάλληλος της Apple μοιράστηκε στο TikTok συμβουλές και κόλπα για να προστατέψετε τις συσκευές σας.
Η Karleigh, από το Σιάτλ, ανέβασε ένα βίντεο αποκαλύπτοντας τέσσερα βασικά σημεία για να αποτρέψετε να έχει η συσκευή σας, ένα κινητό, iPhone ή οτιδήποτε άλλο, ένας υπολογιστής, ένα tablet, μια σύντομη ζωή, γράφοντας στη λεζάντα «Πράγματα που δεν θα κάνω ποτέ αφού δούλεψα στο κατάστημα της Apple για τρία χρόνια».
Μην αφήνετε υγρά κοντά σε κινητά, υπολογιστές, tablets
Η πρώτη συμβουλή της Karleigh ήταν να μην αφήνετε ποτέ ποτά ή οποιαδήποτε υγρά κοντά στις συσκευές σας ενώ εργάζεστε. Αρκεί μία μόνο διαρροή για να καταστραφεί ένας φορητός υπολογιστής, ένα τηλέφωνο ή ένα tablet. Πρόσθεσε δε, πως «αν ποτέ έμπαινε υγρό σε μια από τις συσκευές μου, δεν θα το έβαζα ποτέ σε ρύζι».
Η υπάλληλος της Apple εξήγησε ότι πολλοί πιστεύουν ότι το να βάζετε το τηλέφωνό σας σε ρύζι είναι μια λύση για να στεγνώσει το υγρό στη συσκευή, αλλά η ίδια συμβούλευσε να μην το κάνετε, επειδή, όπως είπε, «το ρύζι μπορεί να κολλήσει μέσα στο τηλέφωνό σας».
Αντ’ αυτού, συνέστησε να γυρίσετε το τηλέφωνό σας «ανάποδα ή να το τοποθετήσετε με τρόπο που να αφήσετε το νερό να στεγνώσει». Σε ένα επόμενο βίντεο στο TikTok, η @KarlitaBonitaa εξηγεί ότι οι κόκκοι ρυζιού μπορούν να εισχωρήσουν στις οπές των θυρών της συσκευής και να προκαλέσουν ζημιά στο εσωτερικό υλικό.
Υπάλληλος Apple: Κλείνετε πού και πού τους υπολογιστές σας
Η δεύτερη συμβουλή που μοιράστηκε με τους ακολούθους της ήταν να κλείνετε περιοδικά το φορητό σας υπολογιστή. Τόνισε τη σημασία του να μην αφήνετε απλώς τον υπολογιστή σας να σβήσει, αλλά, αντίθετα, να τον απενεργοποιείτε εσείς οι ίδιοι.
Η Karleigh πρόσθεσε ότι το κάνει αυτό για να προστατεύσει τη μνήμη RAM του υπολογιστή, ή αλλιώς τη μνήμη τυχαίας προσπέλασης, η οποία σημειώνει ότι είναι «Βασικά η βραχυπρόθεσμη μνήμη για τις διαδικασίες και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή σας».
Όπως είπε, με το να απενεργοποιείτε περιοδικά τον υπολογιστή σας, βοηθάει να προκαλούνται λιγότερα «σφάλματα ή καταρρεύσεις», γι’ αυτό και όταν οι άνθρωποι συχνά σας λένε να «απενεργοποιείτε και να ενεργοποιείτε κάτι» αν δεν λειτουργεί, δεν αστειεύονται.
Προστατεύστε τα iphone και όλες τις συσκευές
Η τρίτη σύστασή της προς τους χρήστες ήταν να κρατάτε τις συσκευές σας μακριά από ανθυγιεινούς χώρους και να τις καθαρίζετε όλες σωστά και συχνά, σημειώνοντας ότι «Τα ζωύφια θα συρθούν στη θύρα φόρτισης ή στη θύρα USB».
Μην αγοράζετε ποτέ μαϊμού φορτιστές Apple
Η τελευταία συμβουλή της Karleigh ήταν να μην αγοράζετε ποτέ έναν φορτιστή «μαϊμού». Η υπάλληλος της Apple περιέγραψε έναν πλαστό φορτιστή ως έναν φορτιστή που «δεν έχει πιστοποιηθεί από την Apple».
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Apple, οι λόγοι για να αποφύγετε τη χρήση ενός παραποιημένου φορτιστή περιλαμβάνουν τον κίνδυνο ζημιών στη συσκευή σας και τον κίνδυνο ζημιών στο καλώδιο.
Η Apple σημείωσε επίσης πώς μπορείτε να εντοπίσετε μια ψεύτικη συσκευή κοιτάζοντας τη συσκευασία. Αν στη συσκευασία ενός φορτιστή αναγράφεται “Made for iPhone” ή “made for iPhone, iPad, iPod”, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει πιστοποιηθεί από την Apple και είναι συμβατός με τη συσκευή σας.
Ένας άλλος τρόπος για να εντοπίσετε έναν παραποιημένο φορτιστή είναι το ένθετο της πρόσοψης. Η Apple σημειώνει ότι ένας πιστοποιημένος φορτιστής θα έχει «μεμονωμένα κομμάτια και στρογγυλεμένες, λείες επαφές χρυσού ή ασημί χρώματος», ενώ ένας μη πιστοποιημένος φορτιστής «τραχιές τετραγωνισμένες επαφές με ανώμαλη επιφάνεια».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ