Η σημερινή παρουσίαση της Google αφορούσε κυρίως τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro, αλλά μαζί με τα νέα smartphones της εταιρείας είχαμε και το επίσημο λανσάρισμα του Android 12. Η νέα μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος είναι πλέον διαθέσιμη για τα Pixel smartphones (από το Pixel 3 και έπειτα), ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα δούμε τις σχετικές αναβαθμίσεις από τις Samsung, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo και Xiaomi.
Το Android 12 χαρακτηρίζεται από τη νέα σχεδιαστική γραμμή Material You, την εξέλιξη του Material Design που είχε καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Με το Android 12 οι χρηστές έχουν πλέον απόλυτο έλεγχο της χρωματικής παλέτας και των widgets. Η Google κάνει λόγο για μια λειτουργία “color extraction” που αναγνωρίζει αυτόματα τα κυρίαρχα χρώματα στο wallpaper που έχει επιλέξει ο χρήστης και στη συνέχεια τα εφαρμόζει καθολικά σε όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος χρήσης όπως στις καρτέλες των ειδοποιήσεων, τη lock screen, τα volume controls, τα widgets κλπ.
Επιπλέον, έχει γίνει αρκετά δουλειά προκειμένου το Android 12 να συμπεριφέρεται όσο το δυνατόν πιο ομαλά και γρήγορα, με τη Google να κάνει λόγο για βελτιστοποιήσεις που αφορούν τη CPU τόσο για την ταχύτερη απόκριση του περιβάλλοντος χρήσης, όσο και για την εξοικονόμηση της μπαταρίας, αλλά σε αυτό θα θέλαμε περισσότερα στοιχεία δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται δεκάδες διαφορετικοί επεξεργαστές στα Android smartphones.
Έχουν επανασχεδιαστεί σημαντικά στοιχεία του λειτουργικού συστήματος, όπως οι καρτέλες των ειδοποιήσεων, το quick settings menu και το power button, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σχεδόν σε οτιδήποτε αφορά το smartphone του με ένα άγγιγμα και ένα swipe. Πλέον συμπεριλαμβάνονται συντομεύσεις για το Google Pay και Home Controls στα quick settings, ενώ μπορείς να ενεργοποιείς τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant κρατώντας παρατεταμένα πατημένο το power button.
Ακόμη, η Google έχει ενσωματώσει ένα νέο Privacy Dashboard για να προσφέρει απόλυτη διαφάνεια σχετικά με την πρόσβαση που έχουν οι εκάστοτε εφαρμογές στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και φυσικά υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να έχεις τον έλεγχο του τι μοιράζεσαι μαζί τους. Προστέθηκαν, επίσης, δείκτες που υποδεικνύουν ότι η εφαρμογή έχει πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνο της συσκευής και μάλιστα υπάρχουν διακόπτες στα quick settings για άμεση ανάκληση της άδειας πρόσβασης που έχεις δώσει, ενώ για τις εφαρμογές που απαιτούν την τοποθεσία σου μπορείς να επιτρέψεις να τη γνωρίζουν κατά προσέγγιση και όχι με ακρίβεια.
*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr
Μετά από χρόνια ανταγωνισμού στο χώρο των PC, μόλις στα τέλη του 2024 η Epic…
Η Samsung ενδέχεται να εργάζεται για ένα χαρακτηριστικό για τις συσκευές παρακολούθησης της υγείας της,…
Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που η αποστολή Blue Ghost της Firefly Aerospace ξεκίνησε…
Η Κίνα κυκλοφόρησε έναν οικονομικό, ανοιχτού κώδικα αντίπαλο του ChatGPT της OpenAI και αυτό έχει…
Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που η Apple κυκλοφόρησε το iOS 18 για το…
Στην τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να ποντάρει η επιστημονική κοινότητα για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment