Ένας αστροναύτης της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μοιράστηκε ένα εκπληκτικό time-lapse με τη Γη, ένα σέλας, τον Γαλαξία μας και τον ίδιο τον σταθμό. Ο Matthew Dominick, ο οποίος βρίσκεται στον ISS από τον περασμένο Μάρτιο, μοιράστηκε την εκπληκτική ακολουθία 27 δευτερολέπτων στον λογαριασμό του στο X, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.
Ένα timelapse των ηλιακών συστοιχιών που αντανακλούν το σέλας και τα φώτα της πόλης καθώς ευθυγραμμίζονται για την επικείμενη ανατολή του ήλιου. Οι αντανακλάσεις του φωτός των ηλιακών συστοιχιών ήταν τόσο εντυπωσιακές που έμεινα ξύπνιος μέχρι τη 1 π.μ. για να τραβήξω μερικές ακόμα ανατολές. Ευτυχώς έχουμε ανατολές κάθε 90 λεπτά.
Η λήψη time-lapse περιλαμβάνει τη ρύθμιση μιας φωτογραφικής μηχανής ώστε να λαμβάνει αυτόματα πολλαπλές εικόνες μιας σκηνής σε τακτά χρονικά διαστήματα, για παράδειγμα, ένα καρέ κάθε δευτερόλεπτο περίπου. Στη συνέχεια, οι εικόνες συνδυάζονται για να δημιουργηθεί ένα video. Τα time-lapses είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην παρουσίαση αλλαγών που συμβαίνουν αργά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην πρώτη του αποστολή σε τροχιά και ο Dominick έχει αποκτήσει γρήγορα τη φήμη ενός καταξιωμένου φωτογράφου του διαστήματος, με τον αστροναύτη να μοιράζεται επίσης με χαρά τις μεθόδους και τις ρυθμίσεις της κάμερας που χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει τις εντυπωσιακές εικόνες. Για τη συγκεκριμένη ακολουθία time-lapse, η έκθεση ρυθμίστηκε στα 1,6 δευτερόλεπτα με τη χρήση φακού 15mm και διάφραγμα f/1,8. Το ISO ήταν 6400 και το κλείστρο ενεργοποιούνταν κάθε δύο δευτερόλεπτα. Το τελικό time-lapse παρουσιάζει 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
Σχολιάζοντας την τελευταία του προσπάθεια, έγραψε: «Υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες φωτογραφίες στη σειρά time-lapse, αλλά ο “χορός” που κάνουν οι ηλιακές συστοιχίες αντανακλώντας το σέλας και τα φώτα της πόλης είναι τόσο ωραίο να τον βλέπεις με ένα time-lapse video. Μια σταθερή λήψη δεν μπορεί να το αποτυπώσει πλήρως». Αλλά μερικές φορές, για άλλες σκηνές, ο Dominick είπε ότι του αρέσει να στήνει ένα time-lapse και στη συνέχεια να επιλέγει τα καλύτερα μεμονωμένα καρέ από τη συλλογή. «Μια από τις τεχνικές που έμαθα τους τελευταίους μήνες για να βγάζω εξαιρετικές φωτογραφίες είναι να στήνω πολλά time-lapses για να βρίσκω εξαιρετικό φωτισμό».
Αν και ο χρόνος που θα περάσουν μαζί στον ISS θα είναι σύντομος, καθώς ο Dominick πρόκειται να επιστρέψει πίσω τις επόμενες εβδομάδες, ελπίζει να μάθει μερικά πράγματα από τον έμπειρο αστροναύτη της NASA και εξαιρετικό φωτογράφο του διαστήματος Don Pettit όταν φτάσει στο σταθμό για εξάμηνη παραμονή αργότερα αυτό το μήνα.
Ιάπωνες ερευνητές μόλις έστειλαν τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στον κόσμο στο Διάστημα, όπως αναφέρει το…
Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo, το Nintendo Switch παρουσιάζει μια μικρή πτώση…
Το πρόβλημα των τριών σωμάτων είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον τομέα της Αστρονομίας,…
Η εταιρεία αναζήτησης αστεροειδών AstroForge απέκτησε την πρώτη εμπορική άδεια λειτουργίας και επικοινωνίας με ένα…
Τα smartphones έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Από τα παιδιά, τους εφήβους, τους…
Ιστορικό επίτευγμα: Το πρώτο κλωνοποιημένο κουνάβι γέννησε δύο υγιή μωρά - Newsbeast play …
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment