Πέρασε μία εβδομάδα από την απόλυτα επιτυχημένη εκτόξευση της αποστολής Artemis I με την βοήθεια του πανίσχυρου πυραύλου SLS (Space Launch System) και το μη – επανδρωμένο διαστημικό σκάφος – κάψουλα Orion έχει ήδη πραγματοποιήσει ένα τρομερά κοντινό πέρασμα από την επιφάνεια της Σελήνης (σε ύψος μόλις 130km), έχει φτάσει στην πιο μακρινή απόσταση όλων των εποχών για σκάφος που θα μεταφέρει πλήρωμα και φυσικά στέλνει διαρκώς πίσω στη Γη εντυπωσιακές λήψεις από τις κάμερες του.
Η αποστολή Artemis I πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές καθυστερήσεις και επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή της Ανθρωπότητας στη Σελήνη με επανδρωμένο σκάφος. Στην παρούσα φάση το Orion μεταφέρει τρία ανδρείκελα με ενσωματωμένους αισθητήρες για την μέτρηση των επιπέδων ακτινοβολίας, ενώ στόχος της αποστολής είναι να ελεγχθούν πλήρως τα συστήματα της κάψουλας και να διενεργηθούν διάφορα πειράματα.
Το Orion αναμένεται ότι θα προσθαλασσωθεί στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου 2022. Θα ακολουθήσει η επανδρωμένη αποστολή Artemis II λογικά μέσα στο 2024, η οποία δεν θα προσεληνωθεί, και αν όλα πάνε καλά η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή Artemis III θα δώσει ξανά την ευκαιρία σε αστροναύτες να περπατήσουν στη Σελήνη μετά την αποστολή Apollo 17 του 1972.
Έχουμε ακόμα αρκετό καιρό για αυτά, οπότε για την ώρα ας απολαύσουμε τις εικόνες που έστειλε το Orion πίσω στη Γη μέσα από τα επίσημα videos της NASA:
*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!
Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με αθέατους τρόπους που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε…
Έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές για έναν…
Ο Jason Statham θυμίζει τον Liam Neeson από το Taken στην προσπάθεια του να βρει…
Οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες προσφέρουν μεγάλη ευκολία, με την προϋπόθεση ότι χρειάζεται να καθαρίσετε μόνο…
Η Samsung παρουσίασε στο CES 2025 τις τελευταίες καινοτομίες της στις τεχνολογίες οθόνης με τεχνητή…
Η μικρή παράκτια πόλη Σίντσου (Hsinchu) στην Ταϊβάν μετρά πάνω από τρεις αιώνες ζωής. Παρότι…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment