Εκμάθηση συγγραφής κώδικα για κορίτσια #codelikeagirl από τη Vodafone – Newsbeast

8


H Vodafone συνεχίζει και φέτος το #codelikeagirl, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ανάπτυξης κώδικα, το οποίο απευθύνεται σε έφηβες ηλικίας 14 έως 18 ετών, από 26 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κοριτσιών από την Ελλάδα, με στόχο την ενθάρρυνση των γυναικών σε επαγγέλματα STEM.

Σε συνεργασία με τον οργανισμό Code First: Girls, το πρόγραμμα #codelikeagirl του Ομίλου Vodafone παρέχει τετραήμερα εργαστήρια ανάπτυξης κώδικα, σε αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος στην Ευρώπη, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία.

Στην Ελλάδα, 40 έφηβες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν στο πρόγραμμα #codelikeagirl από 3 – 6 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της Vodafone.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση εδώ έως τις 3 Ιουλίου 2019.

Τo #codelikeagirl της Vodafone, περιλαμβάνει μαθήματα συγγραφής κώδικα κατάλληλα για όλα τα κορίτσια ηλικίας από 14 έως 18 ετών, ανεξαρτήτως των δεξιοτήτων τους. Συγκεκριμένα παρέχει βασικές γνώσεις των γλωσσών υπολογιστών και προγραμμάτων ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των html, CSS, GitHub και  Bootstrap, δίνοντας την ευκαιρία στις συμμετέχουσες να αναπτύξουν τον δικό τους ιστότοπο στο τέλος του προγράμματος εκπαίδευσης.

Η συγγραφή κώδικα αποτελεί μία από τις δεξιότητες με την μεγαλύτερη ζήτηση σε όλες τις βιομηχανίες, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων πλέον στηρίζεται στον υπολογιστικό κώδικα. Το ήμισυ των κενών θέσεων εργασίας εντοπίζεται σε βιομηχανίες εκτός τεχνολογίας, όπως η χρηματοοικονομική, η υγεία και πρόνοια και η μεταποίηση, ενώ πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η συγγραφή κώδικα γίνεται μία θεμελιώδης δεξιότητα που υποστηρίζει τις πιθανότητες ενός υποψηφίου να κερδίσει έναν υψηλό μισθό.

Η ενδυνάμωση των γυναικών και η υποστήριξη των νέων στον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων τους μέσω της τεχνολογίας αποτελούν δύο σημαντικά πεδία αφοσίωσης για την Vodafone στο πλαίσιο του δεκαετούς στόχου της εταιρίας για την βιώσιμη ανάπτυξη.





Πηγή