Δύσκολα θα το δούμε λόγω του Digital Markets Act!

0


Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας για το συνέδριο WWDC 2024, η Apple παρουσίασε αρκετά νέα πράγματα που θα δούμε από το φθινόπωρο στο οικοσύστημα των συσκευών της, αλλά σίγουρα ξεχώρισε περισσότερο απ’ όλα η στροφή της εταιρείας στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Η Apple αποφάσισε να ονομάσει τη δική της υλοποίηση ως Apple Intelligence, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες εξήγησε γιατί θα είναι διαθέσιμη μόνο στα πιο πρόσφατα μοντέλα της.

Τώρα, σε μια δήλωση που αποκάλυψε το δίκτυο Bloomberg, η Apple γνωστοποίησε ότι δεν θα φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω ανησυχιών για το νομοσχέδιο Digital Markets Act!Ανησυχούμε ότι οι απαιτήσεις διαλειτουργικότητας του DMA θα μπορούσαν να μας αναγκάσουν να θέσουμε σε κίνδυνο την ακεραιότητα των προϊόντων μας με τρόπους που θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων“, ανέφερε η Apple στην ανακοίνωσή της.

Η Apple άρχισε να συμμορφώνεται με το Digital Markets Act από την έκδοση iOS 17.4. Αυτή η ενημέρωση λογισμικού απαιτούσε από την εταιρεία να συμμορφωθεί με διάφορους νέους κανόνες νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος του iPhone σε καταστήματα εφαρμογών και συστήματα πληρωμών τρίτων, της δυνατότητας επιλογής browser κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του smartphone και πολλά άλλα. 

Πλέον, η εταιρεία λέει ότι θα καθυστερήσει την εισαγωγή των χαρακτηριστικών του Apple Intelligence, του iPhone Mirroring και του SharePlay Screen Sharing στους Ευρωπαίους χρήστες, καθώς το DMA θα μπορούσε να αναγκάσει την εταιρεία να ανοίξει αυτές τις τεχνολογίες για third-party developers – κάτι σαν το Android Mirroring ή άλλα third party AI μοντέλα που αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα του iPhone πριν η Apple δημιουργήσει συνεργασίες.

Το Bloomberg σημειώνει τις χώρες που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά μόλις κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το φθινόπωρο: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κυπριακή Δημοκρατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Σουηδία.

[via]



Πηγή