Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε τις περισσότερες εταιρείες να αυτονομούν τα παράπλευρα προϊόντα τους και να τα λανσάρουν σαν ξεχωριστές εφαρμογές για τους χρήστες. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι το Facebook Messenger, το οποίο είχε παρουσιαστεί ως αυτόνομη εφαρμογή το 2011 και αφαιρέθηκε εξολοκλήρου από τις mobile εκδόσεις του Facebook από το 2014, με την εταιρεία να αναφέρεται σε αυτό ως ξεχωριστή πλατφόρμα.
Παρόλα αυτά, τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να το ενσωματώσει και πάλι στο κοινωνικό δίκτυο για να έχεις πρόσβαση στις συνομιλίες σου μέσα από μία εφαρμογή. Τις δοκιμές εντόπισε η γνωστή ερευνήτρια Jane Manchun Wong, η οποία αναφέρει ότι το εικονίδιο του Messenger θα παραμείνει ως έχει, αλλά αντί να ανοίγει μια αυτόνομη εφαρμογή, θα ανοίγει το Facebook και θα σε μεταφέρει απευθείας στον τομέα “Chats“.
Η ίδια δικαιολογεί την ενδεχόμενη δοκιμή στο πλαίσιο της προσπάθειας ενοποίησης όλων των messaging υπηρεσιών που ανήκουν στη Facebook, δηλαδή τα Facebook Messenger, Instagram και WhatsApp. Όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως αυτόνομες εφαρμογές, αλλά θα μοιράζονται στο κοντινό μέλλον την ίδια αρχιτεκτονική στο background. Γι’ αυτό, άλλωστε, η Facebook απασχολεί χιλιάδες developers που αναπτύσσουν το νέο project με στόχο να είναι έτοιμο στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.
Για την ώρα οι δοκιμές βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ο τομέας “Chats” περιλαμβάνει μόνο κείμενο. Εάν θέλεις να έχεις πρόσβαση σε reactions, κλήσεις, videos και φωτογραφίες θα πρέπει να ανοίγεις την εφαρμογή του Messenger. Σημειώνει, επίσης, ότι η Facebook θα διατηρήσει και τις τρεις εφαρμογές επειδή εξυπηρετούν διαφορετικές αγορές.
[via]